Öncelikle herkese merhaba. Amd Rx7600 8gb ekran kartı kullanıyorum ve oyun oylarken belli belirsiz hata verip oyundan atıyor bu hatanin bi zamanı yok bazen 3 4 gunde bir bazende 2 3 saatte bir oluyor. Çözümü varmı bilen yazarsa memnun olurum.
Sadece o oyunlarda degil resident evil villagede de aynı sorunu yaşadım.bu hatayı sadece rdr2 veya gta 5 oynarken mi alıyorsun yoksa her oyunda mı oluyor çünkü bu genelde rockstar oyunlarının hatası eğer her oyunda yapıyorsa kartın driverında ya da kendisinde bi sıkıntı olabilir ona göre bakalım
Şuanda derse giriyorum cevabi ve çözümleri buraya yazarsanız dersten çıkınca okuyup ona göre size geri dönüş yapabilirim.bu hatayı sadece rdr2 veya gta 5 oynarken mi alıyorsun yoksa her oyunda mı oluyor çünkü bu genelde rockstar oyunlarının hatası eğer her oyunda yapıyorsa kartın driverında ya da kendisinde bi sıkıntı olabilir ona göre bakalım
Sistemindeki tüm parçaları yazar mısın ? ve bu sorunu aldığın oyunları ve driver sürümün.Öncelikle herkese merhaba. Amd Rx7600 8gb ekran kartı kullanıyorum ve oyun oylarken belli belirsiz hata verip oyundan atıyor bu hatanin bi zamanı yok bazen 3 4 gunde bir bazende 2 3 saatte bir oluyor. Çözümü varmı bilen yazarsa memnun olurum.Alıntıyı görüntüle
Hocam Keyfen'in yapay zekadan kopyaladığı o çözümler genelde Rockstar oyunları için geçerli ama sen Resident Evil da da hata alıyorum dediğin için senin olay büyük ihtimalle tamamen driver odaklı amd'nin son yayınladığı driverlar bazen rx 7000 serisinde sapıtabiliyor Keyfen'in dediği gibi DDU ile sürücüyü güvenli modda silip AMD'nin sitesinden WHQL yazan bir önceki sürümü kurarsan o RE Village'daki atmalar da biter muhtemelen dersten çıkınca bi dene bakalım değerleri de takip etSadece o oyunlarda degil resident evil villagede de aynı sorunu yaşadım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şuanda derse giriyorum cevabi ve çözümleri buraya yazarsanız dersten çıkınca okuyup ona göre size geri dönüş yapabilirim.
İşlemci:AMD Ryzen™ 5 7500F 6/12T; 32MB L3; 3.7GHz; Max 5.00GHz; 65WSistemindeki tüm parçaları yazar mısın ? ve bu sorunu aldığın oyunları ve driver sürümün.
Burda birsürü çözüm yolu var ama sistemime ve aldığım hataya bakılarak en uygun olanı hangisidir daha hızlı ve sağlıklı olması açısındanYapay zekanın verdiği cevap :
Bu hata (ERR_GFX_STATE), özellikle Rockstar Games oyunlarında (Red Dead Redemption 2 ve GTA V gibi) sıkça karşılaşılan, grafik sürücüsü veya oyunun önbellek dosyalarıyla ilgili kronik bir sorundur. RX 7600 gibi güncel bir kartta bu hatayı almak can sıkıcı olabilir ancak genellikle donanımsal bir arızadan ziyade yazılımsal çakışmalardan kaynaklanır.
İşte adım adım çözüm yolları:
1. Oyunun Önbellek (SGA) Dosyalarını Silin
Bu hatanın en yaygın sebebi oyunun oluşturduğu geçici grafik dosyalarının bozulmasıdır.
- Belgelerim > Rockstar Games > Red Dead Redemption 2 > Settings klasörüne gidin.
- İçerisinde ismi "sga_" ile başlayan tüm dosyaları silin. (Korkmayın, oyun açıldığında bunları temiz ve hatasız bir şekilde tekrar oluşturacaktır.)
2. Vulkan yerine DirectX 12 (veya tam tersi) Deneyin
Oyunun grafik ayarlarında "Advanced Settings" (Gelişmiş Ayarlar) kısmına gelin:
- Graphics API seçeneği Vulkan ise bunu DirectX 12 yapın.
- Eğer zaten DX12 ise Vulkan'a çekip test edin. AMD kartlar genellikle Vulkan ile daha performanslı çalışır ancak bu hata özelinde API değiştirmek kilidi açabilir.
3. Başlatma Seçeneklerine Komut Ekleyin
Eğer oyunu Steam veya Rockstar Launcher üzerinden açıyorsanız, başlatma seçeneklerine şu komutu ekleyin: -ignorepipelinecacheBu komut, hataya neden olan önbellek dosyalarının görmezden gelinmesini sağlar.
4. Ekran Kartı Sürücüsünü "DDU" ile Temiz Kurun
AMD sürücülerinde bazen üst üste binen güncellemeler bu tip stabilite sorunlarına yol açar.
- DDU (Display Driver Uninstaller) programını indirin.
- Güvenli modda mevcut sürücüyü tamamen kaldırın.
- AMD'nin sitesinden RX 7600 için en güncel WHQL (Önerilen) sürücüyü indirip tekrar kurun. "Optional" (Opsiyonel) sürücülerden kaçının, bazen beta aşamasında oldukları için bu hataları tetikleyebilirler.
5. Overclock (Hız Aşırtma) Varsa Kapatın
Eğer ekran kartına AMD Software (Adrenalin) üzerinden bir hız aşırtma veya voltaj düşürme (undervolt) işlemi yapıldıysa bunu varsayılana çekin. ERR_GFX_STATE hatası bazen GPU'nun anlık voltaj yetersizliğinden de kaynaklanabilir.
6. BIOS ve Windows Güncelliği
AMD 7000 serisi kartlar nispeten yeni olduğu için anakartın BIOSsürümünün güncel olması, sistem stabilitesi ve "Resizable BAR" gibi özelliklerin doğru çalışması için kritiktir.
Özetle: İlk olarak SGA dosyalarını silmek ve Başlatma komutunu eklemek genellikle sorunu kökten çözer. Arkadaşın bunları denedikten sonra durum düzelmezse kartın sıcaklık değerlerini de bir kontrol etmesini isteyebilirsin.
Bu yöntemlerden hangisi en mantıklı geldi, daha önce denediği bir yol var mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ek olarak amd ekran kartı kullanıyorsan yaptıysan benim gibi bir hata gidicen 3-4 ay öncesinin driverlarını kullanıcaksın çok problem çıkartıyor güncel driverlar