ASUS ROG RYUJIN 3 POMPA SESİ

bozali

80+
Reaksiyon skoru
3
Öncelikle herkese iyi forumlar. 0 bir ryujin 3 240mm aldım. Pompa 800 devirde çalışırken sürekli bir tıkırtı sesi geliyor. Kasayı her açıya eğdim, radyatör zaten üste monte idi söküp farklı açılara tuttum bekledim ancak seste hiçbir değişim yok. Bazen hafifliyor bazen tıkırdamalar artıyor. Benzeri sorunu bu modelde yaşayan var mı? Tavsiyeniz nedir? Garanti kapsamından değişim alma şansım var mı? Pc boşta ve pompa 800 devirde sabit. En düşük rpm zaten bu.

İade veya değişime gönder, öyle ekipmanda bu tarz bir şey normal olamaz

Bu sıvı sogutmanın pompa devri max bu mu 800 devir pompa cok az geldi bana pompa bu kadar yavaş calıstırılmamalı sesine dayanabildiğin kadar maksimum hıza cıkarmaya calıs. İçeride hava da kalmıs olabilir kasayı az biraz sağa sola yatır.

İade veya değişim, mümkün ama aldığınız yer ile temasa geçin. Normalde rpmi düşürünce sesin gitmesi veya azalması lazım ki sizde onu denemişsiniz. Redditki bir postan anladığıma göre bu aio ayrıca belli bir değerin altına düşünce o sesi yapıyor. %45 rpm önerilmiş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Asetek'in 8. generasyon pompası lazım ve pompa rpmi hala en yükselerden biri 3600rpm, thermalright'ın +4k rpm pompası fln varda, böyle pompa testi yapan çok yok. Lian Li'nin en son aiosu bile 3200, yani o pompayı iyi diye biliyorum ama arada sırada bu pompa hakkında böyle şeyler görünce diyemeden de edemiyorum "Asetek fanları bizi mi yiyor"

Normalde 2000RPM civarında dehşet bir ses çıkarıyor fakat 800RPM'de hiçbir ses çıkarmıyor. Sizde sıkıntı var gibi. Bende Rog ryujin III 240mm kullanıyorum.

1777433442584.webp

Ben bu şekilde kullanıyorum.

Son düzenleme:
Cevap yazan herkese teşekkürler. Asatek 8 en üst segment pompalardan biri deniliyor. Soğutma çok çok başarılı bu arada ona lafım yok. Tek sorun düşük xevirde bile ciddi pompa sesi. 3,5 gün daha kullanıp garanti sürecini başlatacağım. Değişim olmazsa da iade politikası başlar. Bu kadar övülen kaliteli denilen bir ürün için açıkçası üretim hatasıysa bile biraz hayal kırıklığı oldu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,998
Üyeler
193,224
Son üye
LyriKery
Geri