25 Bin TL Bütceye Hangi Ekran Kartı Alınır

Teşekkür ederim araştıracam 5060
Video edit yapıyorsan ve vram lazım olursa 27 ye 16 gb 5060ti iyi olabilir senin için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

3060 biraz eski kaldığını söyledikleri için ben 5 bin serisi bakıyorum ileriye dönük uyum icin
Kesinlikle doğru karar. 2. el piyasası rezil rüsva şu anda girilecek risk değil. Ve uzun ömürlü olmaz.

5060 gibi bi kart alıcagına 33 k ya bebek gibi sıfır 4070 ler var belki temiz ikinci el yada sıfır kapalı kutusunu 30k civarına bulabilir bence kesinlikşle 5060 dan cok daha mantıklı ama tabi ki butcesi neye el verirse.

ama tabii ki butce ve üstüne param kalsın baska seyler yaparım diyorsa 5060 ta mantıklı bir seçenek ben belki oyun vs. de oynar diye 70 serisini önerdim
Yok oyun oynamıyorum yaş ve zamandan ötürü 4070 40k üstü sıfırları ikinci el almak istemiyorum garantili sıfır alma düşüncesindeyim

Genel olarak bütçene ihtiyaclarına ve genel kullanım amacına bakarsak yeni nesil bir kart istiyorsan butceyi 1 2 k zorlayarak 5060 ti 16gb versiyonu alabilirsin 8 gb ti versiyonu almak gibi bir hataya dusme 60 duz serisiyle pekte bi farkı yok bunun yanında eger diyorsan ki power suplly im destekler baba yigit bir kart istiyorum 3070 3080 lere bakabilirsin. Ama her zaman içine hangisini yapmak siniyor ise onu yapmanı tavsiye ederim zaten pek bir seçenek yok ve dediğim gibi arc serisine bulasma.

eklemeyi unutmusum bende aktif olarak 3080 ti kullanıcısıyım pek bi sorun yasamıyorum genel hayatımda o yonden sorunun olmaz.

17k ya 5060 almak ile 33k ya 4070-5070 almak aynı şey değil sanki. Hem 2 katı fiyata hayati bi performans artışı kazanmıyorsun hemde bütçeyi çok aşıyor.
Benim düşüncemde bu yönde, gereksiz yere bu devirde bu kadar fazla vermek istemem sadece ön az beş sene götürse yeter diyorum

ileride 4 k monitörle birlikte oyun oynamak ister diye 70 serisi önerisini yaptım zaten mantık olarak baktıgımız zaman butcesiyle beraber en mantıklı secenek 5060 oluyor hem de ustune para bırakabiliyor butceyi tammalamak istiyorum diyorsa 5060 ti 16 gb modeli var ama çift fan ısınma problemi vs. olur mu bilemem
Teşekkür ederim fikirlerin için araştıracam bu kartı

Genel olarak bütçene ihtiyaclarına ve genel kullanım amacına bakarsak yeni nesil bir kart istiyorsan butceyi 1 2 k zorlayarak 5060 ti 16gb versiyonu alabilirsin 8 gb ti versiyonu almak gibi bir hataya dusme 60 duz serisiyle pekte bi farkı yok bunun yanında eger diyorsan ki power suplly im destekler baba yigit bir kart istiyorum 3070 3080 lere bakabilirsin. Ama her zaman içine hangisini yapmak siniyor ise onu yapmanı tavsiye ederim zaten pek bir seçenek yok ve dediğim gibi arc serisine bulasma.

eklemeyi unutmusum bende aktif olarak 3080 ti kullanıcısıyım pek bi sorun yasamıyorum genel hayatımda o yonden sorunun olmaz.
VRAM yüksek almam gerekiyor uzun vadede herkes bu fikirde 5060 ti mantıklı geliyor bana da Power supply 850 watt destekleyeceğini düşünüyorum

ama eğer 3070 veya 3080 gibi bir kart bakıyorsan ikinci elde mutlaka bir furmark testine soktur o kartı cunku kimden ne gelicegini bilemeyiz :)
Kesinlikle bedava bile olsa ikinci el hiçbir ürün düşünmüyorum yaş 40 oldu tecrübeyle sabit ikinci el her zaman risktir elektronikte özellikle

Hocam oyun oynamayacaksan 25k çok ekran kartına zaten çoğu ekran kartı 4k çözünürlüğü çalıştırıyor yani ikinci elden Rtx 3060 rx6600 veya daha yeni güncel olsun diyosan İntel arc a750 al çok ucuz zaten hem uyumlu olur hem bütceni başka şeylere kullanırsın
Sıfır almak istiyorum 3060 artık bulmak zor ve ileri dönük sistem yükselmesinde sorun yaşayacağını düşünüyorum 5 bin serisi önerisi bakıyorum aslında

Son düzenleme:
Benim düşüncemde bu yönde, gereksiz yere bu devirde bu kadar fazla vermek istemem sadece ön az beş sene götürse yeter diyorum

Teşekkür ederim fikirlerin için araştıracam bu kartı

VRAM yüksek almam gerekiyor uzun vadede herkes bu fikirde 5060 ti mantıklı geliyor bana da Power supply 850 watt destekleyeceğini düşünüyorum

Kesinlikle bedava bile olsa ikinci el hiçbir ürün düşünmüyorum yaş 40 oldu tecrübeyle sabit ikinci el her zaman risktir elektronikte özellikle

Sıfır almak istiyorum 3060 artık bulmak zor ve ileri dönük sistem yükselmesinde sorun yaşayacağını düşünüyorum 5 bin serisi önerisi bakıyorum aslında
evet büyük sıkıntı dediğin gibi 5060 ti 16 lık ersiyonu ilerisi içinde suan icinde senin icin gayet mantıklı bi kart biraz arastır belki taksti vs. yapan biyerde bulabilirsin

Arkadaşlar yeni PC toplamayı düşünüyorum, 4K monitörüm var ve 4K destekleyecek beni en az beş sene götürecek, oyun oynamayacağım çok pahalı olmayan, Intel bir sistem olacak kart önerisi bulunabilir misiniz
Oyun oynamayacaksan kullanacağın programları ismiyle yazar mısın ?

rehberim var başka sorun olursa sorabilirsin.

https://ty.gl/berc2970ij9gj
Bu iki karttan hangisini seçmeliyim sizce 850 watt PSU yeterli olur mu 2 fanli marka olanı mi seçmeliyim yoksa palit 3 fanlıyı mı
hocam aralarında fiyat olarak 3-4 bin arası var pny'in soğutması vs. nasıl çok bilmiyorum ama eğer imkanın varsa 3-4 ekleyip bunu almak gibi bir seçeneğin de var performansı 5060ti'a göre daha iyi fiyat farkının hakkını fazlasıyla verir buradaki görsele bakarsanız 5070 5060ti'dan %25 daha iyi bir sonuç veriyor ciddi manada iyi bir fark
1777998917467.webp

Arkadaşlar yeni PC toplamayı düşünüyorum, 4K monitörüm var ve 4K destekleyecek beni en az beş sene götürecek, oyun oynamayacağım çok pahalı olmayan, Intel bir sistem olacak kart önerisi bulunabilir misiniz
2.el 0 kapalı kutu 9070 en baba kart

https://ty.gl/berc2970ij9gj
Bu iki karttan hangisini seçmeliyim sizce 850 watt PSU yeterli olur mu 2 fanli marka olanı mi seçmeliyim yoksa palit 3 fanlıyı mı
İki karttan palit olanı seçerim ben olsam, ama trendyol değil n11 den alırım. Satıcı daha güvenilir.
Palit NVIDIA GeForce RTX5060Ti NE7506T019T1-GB2061S Infinity 3 16 GB GDDR7 128 Bit Ekran Kartı 30.554,88 TL yerine 28.288,13 TL

4k için 9070 bak minimum bence

Oyun oynamayacaksan kullanacağın programları ismiyle yazar mısın ?

rehberim var başka sorun olursa sorabilirsin.
Helal olsun bu kadar zaman ayırmana hayran kaldım,genel olarak video edit programları kullanacağım ve 4K video izleceğim ağırlıkla çok fazla para vermek istemedim arkadaşların önerisi ve kafam yatan 5060 ti ama 3 fanli mı yoksa iki canlı model mi palit ve zotac gibi markalara tereddütle yaklaştığım için kafam net değil

4k için 9070 bak minimum bence
Intel bir sistem ve ileri dönük düşünüyorum 5060 ti modeli ileri dönük olarak mantıklı geliyor

İki karttan palit olanı seçerim ben olsam, ama trendyol değil n11 den alırım. Satıcı daha güvenilir.
Palit NVIDIA GeForce RTX5060Ti NE7506T019T1-GB2061S Infinity 3 16 GB GDDR7 128 Bit Ekran Kartı 30.554,88 TL yerine 28.288,13 TL
Teşekkür ederim satıcıları ve ürünleri detaylı araştıracam ciddi paralar çünkü

Son düzenleme:
hocam aralarında fiyat olarak 3-4 bin arası var pny'in soğutması vs. nasıl çok bilmiyorum ama eğer imkanın varsa 3-4 ekleyip bunu almak gibi bir seçeneğin de var performansı 5060ti'a göre daha iyi fiyat farkının hakkını fazlasıyla verir buradaki görsele bakarsanız 5070 5060ti'dan %25 daha iyi bir sonuç veriyor ciddi manada iyi bir fark
Alıntıyı görüntüle

Oyun oynamayan biri olarak bana ne katacağı konusunda emin değilim bütçemin hepsini ekran kartına ayırmak istemem ama oyun oynayanlar için mantıklı bir seçim olabilir dediğin fikir sahibi oldum teşekkür ederim detaylı bilgi için

Geri