Aaa Oyunlarda Fps Sınırı

eğer bilgisayarına gamepad bağlayarak oynuyorsan 60hz akıcı hissetiriyor eğer mouse kullanıyorsan çok hızlı kullandığın için mouseyi kasıyormuş gibi hisettiriyor

Eğer 100 fps üstü ise 90fps iyidir Eğer 90 fps civariysa 75 iyidir Bana göre 75 en orantılı sinir hem akıcı hem sistemi yormuyor

240lık bir monitörde 90fps limitli oyun oynaman dileğiyle.
200 hz monitörü ve her oyunda 300+fps alabilen birisi olarak bende oyunlarımı 100-120 fps civarlarına kilitliyorum. Hikayeli oyunlarda daha hem fazla fps'in bi anlamı yok hemde daha stabil oluyor.

Niye bu durumu bu kadar yadırgadığını anlamadım.

60 fps akıcı oyun performansı sağlar. Konsollar genel olarak 60 fps veriyor
Konsollar genel olarak 30 verir, senin genelden kastın sadece PS5 ise o ayrı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

200 hz monitörü ve her oyunda 300+fps alabilen birisi olarak bende oyunlarımı 100-120 fps civarlarına kilitliyorum. Hikayeli oyunlarda daha hem fazla fps'in bi anlamı yok hemde daha stabil oluyor.

Niye bu durumu bu kadar yadırgadığını anlamadım.
300 alabildiğin bir oyunda monitör 200Hz ise düz hesap 200e sabitlemek varken neden100-120 peki? Diyorsan ki grafikleri köklüyorum RTX falan açıyorum o yüzden düşüyor 100FPS ile yüksek kalite alıyorum o anlaşılır bir durum ama aynı grafikle sistem 300 verebiliyorsa monitör Hz si neyse ona sabitlenir fazlası varsa neden kullanmayım yani 😀

Son düzenleme:
FPS oyunu oynuyorsan 100-120 üstü yeterli. Diğer oyunlarda 60 FPS sabitleyip oynayabilirsin. Gamepad kullanmak sıkıntı değilse de çoğunu gamepad ile oynayın. Fare ile oynayınca 60 FPS de rahatsız edebilir. Monitör Hz'inize ayarlamanız da şart değil. FreeSync, GSync vb. varsa açın yırtılma olmaz.

Sabit FPS hem sistemin sıcaklıklarını yarıya indirecek hem de macun yenileme süresini bira miktar uzatacaktır. Yok benim X3D işlemcim, sıvı soğutmam ve 5090 tarzı bir kartım var diyorsan sınırlama da yapmadan kullanabilirsiniz. Ama inanın gerek yok.

Ayrıca eski oyunlarda fizik vb. dolayı FPS'leri sabitlemek de yaygındı. Mesela Mafia 2 100-120 FPS aşınca oyun sürekli çöküyor. Oynarken 90 FPS sabitlemiştim. Modern oyunlarda da ara sahneler 30 FPS göre tasarlandığından 100-200 FPS'den birden 30 FPS'e inmek görüntüde stutter'e de sebep olabiliyor. Her oyunda olmuyor ama oluyor. Bu da aklınızda olsun. Mesela FC oyunları tamamen konsola göre geliştirildiğinden 30-60 FPS üstünde asla istikrarlı çalışmıyorlar.

Ben genelde 60 FPS kitlemeye çalışıyorum. Veya her hikayeli oyunda V-Sync açıp (165 Hz monitörüm) kitliyorum. Indie oyunlarda falan gayet yeterli oluyor. Ayrıca 60 FPS sabitlemek ısınmayı azalttığından fan sesini de azaltacaktır. Dediğim gibi gamepad ile FPS hariç oynadığınızda, 60 FPS öyle göze batan bir şey değil.

Yani tamamen sizde bitiyor. Ben rekabetçi oyunlarda sabitlemiyorum, eğer oyunda %1 FPS ani düşüşler yoksa, CS2'de mesela sabitleyip oynardım. Çok dengeli değil. Keza Valorant 500-600 görseniz de UE5 geçtiğinden beri %1 FPS alınana göre %30 daha düşük oluyor. Onda da sabitlemek görüntüyü daha akıcı yapıyor. Hikayeli oyunlarda V-Sync veya oyuna göre 60 FPS kullanıyorum.

vallahi garipsiniz :D 300 fps alıyorsun 200 hz monitörün var 120ye kitliyorsun fpsyi :D

Şu da yeni aklıma geldi. Üst mesaja eklemek yerine videoyu atayım. Sabit FPS, GPU kullanımını azaltacağından gecikmeyi de azaltmaya yarıyor. Videoda testleri var. Kısaca FPS oyununda da sınırsız kullanmak pek mantıklı değil.

300 alabildiğin bir oyunda monitör 200Hz ise düz hesap 200e sabitlemek varken neden100-120 peki? Diyorsan ki grafikleri köklüyorum RTX falan açıyorum o yüzden düşüyor 100FPS ile yüksek kalite alıyorum o anlaşılır bir durum ama aynı grafikle sistem 300 verebiliyorsa monitör Hz si neyse ona sabitlenir fazlası varsa neden kullanmayım yani 😀
Doğru söylüyorsun ps5’i kastettim. Bazı oyunlarda farklılık olsa da Ps5 genellikle 60 fps veriyor

Ne alaka bro ya 200 fps aldığın oyunu neden yarısından düşük fps'ye sabitlersin?
Ani fps dusmeleri veya sicramasinda akiciligi korumak icin olabilir. Pc icin guc tasarrufu yapmak icin olabilir.

AAA oyunlarda veya tüm hikayeli oyunlardaki akıcı oynanabilirlik için gereken minimum fps kaçtır 45 mi 60 mı 90 mı yoksa illa +150fps olması gerekiyor mu bişey değiştirir mi?
Bence hikayeli oyunda gozune akici gorunen fps en iyisi ama online oyunda sabit kalinacak en yuksek fps en uygunu. Sahsen akici fps miktari yok eskiden kasarak cok oyun oynadim simdi ise yuksek fps gozune akici geliyorsa iyidir.

Aldığım 300 fps in tamamı gerçek fpa değil anlayabileceğini tahmin ettiğim üzere. Crimson desert, the last of us Rt ve dlss açık değilken 2k da 120 civarı fps alıyorum. Dlss açtığım zaman 150-160 oluyor ve rt veya pt açtığımda fps 80 lere düşüyor. Bu durumda fg ile rahatlıkla 300 fps lere çıkabiliyorsun.

Burada kuvvetle muhtemel bildiğin üzere fg yi 4x veya 6x de çalıştırmak zaman zaman görüntü bozulmalarına sebep olabiliyor, o yüzden bunu 2x de bırakıyorum. Fps ik bu durumda 150 civarlarına geliyor ve bende bunu 100 veya 120 ye sabitliyorum.

Buradaki fps sabitlemesinin ilk sebebi sadece bomboş bir fps kısıtlaması değil, görüntünün en iyi olduğu durumda en stabil performansı almak için.

İkinci sebebi hikayeli oyunlarda 100 ile 200 fps arasında bi fark hissetmiyorum. Cs oynamıyoruz neticesinde bi yeri vurup 2 milisaniyede arkamı dönmeyeceğim. Oyun kolu ile aheste aheste oynuyorum bu yüzden tabağın dibinde kalan fps leri ekmekle sıyırma gibi dertlerim yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,954
Üyeler
196,862
Son üye
mercedesmandalina
Geri