dostum ben 6 sene body dediğimiz sporu yaptım evet görüntü olarak faydalı fakat artık mobility ve kondisyon çalışıyorum bir süre sonra ağır kaldırcam diyip kendini şekilden şekile sokan tiplerle çevrildi her yer sana tavsiyem temel hareketler üzerine başlaman insanlar doğru squat yapmayı bilmeden 100kg altına giriyor çok yanlış artı olarak tavsiyem eğer boyun uzunsa bu hareketlere ekstra dikkat etmen benim boyum 175 fakat 195 olan arkadaşımda bel fıtığı çıktı yaşı 23 yani özet olarak ilk önce temel hareketlere odaklan, ekstra olarak şınav, barfiks bunlar klişe gelse de çok önemli hareketlerdir ve şu anda kendine yapabileceğin en büyük iyilik sabahları esneklik çalışmaktır, olabildiğince yürümeye çalış, asansör olsa da merdivenden çık bunlar basit görünen ama kendine her gün yapabileceğin kaliteli artılardır.
En önemlisi kendine dikkat et sağlığından değerli değil, supplementleri de yemeklerde kullanma taraftarıyım örn. sabah acelen vardır bir yere yetişceksindir yulaf, süt, protein tozu karıştırır içersin. Vitamin olayına çok takılma bence kaliteli yemek yersen o konuda eksiğin olmaz. Vucudunda bir eksiklik olursa hissetmen muhtemel. Olduğunca güneşe çık, yaz geldi sabah kalk bir balkona çık nefes al 2dk, asla acele etme, spordan keyif al, kendin için vucudun ve sağlığın için yaptığın hep aklında olsun ilerde Allah nasip ederse 50li 60lı yaşlarında bu yaptıklarına şükredeceğini bil. Ve şunu da ekliyim zamanında stero*d dediğiniz şeyleri de kullandım fakat aylar sonra ben nabıyorum diye bıraktım ve spordan soğuduğum bir süreç oldu sonrasında ona bulaşmamanı tavsiye ederim.