Çözüldü✓ 12gb VRAM 2k Yeterli mi?

Psun ne bilmiyorum bu arada ama alırsan psudan sorun yaşayabilirsin aklında bulunsun 750w 850w falan olması lazım
Corsair rm750w kullaniyorum kaliteli psu diye biliyorum watt konusundafa problem olmamali muhtemelen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Corsair rm750w kullaniyorum kaliteli psu diye biliyorum watt konusundafa problem olmamali muhtemelen
Kalan sistem parçalarımlada uyumludur herhalde b460 tomahawk anakartim var işlemciyi biliyosunuz zaten

ben de 9070xt aldım. herşeyi sorunsuz kurup çalıştırmama rağmen 2 3 saatin sonunda şu uyarıyı aldım. bugün de 3 kere google chrome da video izlerken tırırırırırırır diye ses çıktı pc dondu görüntü kesti. bende çıkardım kutuya koydum. iadeye vereceğim.
kartı kötülemiyorum ama başıma geleni aktardım.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-28 020434.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-28 020434.webp
    13.4 KB · Hit: 22
  • Ekran görüntüsü 2026-05-30 014700.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-30 014700.webp
    26.7 KB · Hit: 21

Kalan sistem parçalarımlada uyumludur herhalde b460 tomahawk anakartim var işlemciyi biliyosunuz zaten
Darboğaz içinde ayri bi konu açarım ne kadar fps düşüşü olur merak ettim. en azindan sahip oldugum oyunları full ayarlarda gene oynamak istiyorum 70 fps falan

Sorunsuz 9 aydır her oyunda kullanıyorum daha hata vs almadım karalayanlar genelde rx580 kullanıyor 5070 alıp forza 6 da vram uyarısı yiyen vardı forumda yaklaşma derim oyun için alacaksan.
Forza sorunu o ya. RT açıkken VRAM sızıntı yaşıyor, 16 GB VRAM'li olanlarda da benzer sorunu yaşayan gördüm. RT veya 1-2 ayarı kısınca düzeliyor ki oyun RT ve RT'siz de çok iyi duruyor. RT daha turunculuk katıyor ve daha çok piksel sorunu oluşturuyor.

Ben AAA oyunları her zaman şu kanalın önerdiği ayarlarda oynuyorum. Size de öneririm. Bazı ayarlar ekstrem'de etraftaki tel, çimen vb. bayağı blurlaştırıyor. Ben DLAA'da oynamama rağmen en yüksek ayardaki o rahatsız eden şeyler gözüme batıyor.

Bu veya başka kanal fark etmez, ben AAA oyunları özellikle (küçük oyunlara maalesef yapmıyorlar) bu tarz optimize ayarlarla oynamanızı genel olarak öneririm. Hem görsel olarak yoran efektleri belirtiyorlar hem de çok etki etmeyen ve FPS artıran ayarları düşürtüyorlar. Her zaman en yüksek ayar iyi görsel sağlamıyor onu da bu videoları çok kez izlerken fark ettim.

ben de 9070xt aldım. herşeyi sorunsuz kurup çalıştırmama rağmen 2 3 saatin sonunda şu uyarıyı aldım. bugün de 3 kere google chrome da video izlerken tırırırırırırır diye ses çıktı pc dondu görüntü kesti. bende çıkardım kutuya koydum. iadeye vereceğim.
kartı kötülemiyorum ama başıma geleni aktardım.
Daha öncesinde Nvidia kartınızmı vardı?,

O da neymis bakayım bi
Yapay zekaya de yardımcı olur nasıl yapacağına çok basit zaten amd uygulamasından Virtual Super Resolution yazan bişey var onu açacan masaüstüne sağ tıklayıp monitör çözünürlüğünü 4kya yükseltcen oyuna gircen 4k oynuyor olcan oyunu bide yine amd uygulamasından last of us oyununu seçip görüntü keskinleştiri açıp altında çıkan netlik ayarını 100e getir muazzam oluyor yani bende öyle olduydu

5070 alacağım 12gb vram olması düşündürtüyor 5070 ti ile fiyat farki fazla. 5060 ti ilede fps farkı çok fazla. 12gb vram normal oyun deneyimlerinde sıkıntı yaratmıyor ilerde ne olur bilmem ama 5070 kullananlar oyunlarda Ray tracing ve path tracing açınca vram yetiyormu söyleyebilirse çok iyi olur.

bu arada kartı ddr4 sistemde i5 10600 ile kullanacağım bir süre. Darboğaz olacak ama oynanmayacak seviyede olacağını düşünmüyorum fpslerde gene tatmin edici olur sanırım.

Screenshot_1.webp

Screenshot_1.webp

Screenshot_1.webp

Screenshot_1.webp

Screenshot_1.webp

Screenshot_1.webp

Screenshot_1.webp

demekki arada bir gene çıkan oluyormuş boyle durumlarda iade kabul oluyormu?
Bazi sorunlarin kartlardan olduğunu söylüyorlar geneldede hep pure modeli ile duyuyorum belki o modelde bazen sorun cikiyordur driver hatasi olsa bile

Bazi sorunlarin kartlardan olduğunu söylüyorlar geneldede hep pure modeli ile duyuyorum belki o modelde bazen sorun cikiyordur driver hatasi olsa bile
Eğer iade kabul oluyorsa gene alırım sorun yasarsam gonderirim yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,067
Üyeler
196,884
Son üye
WruzZ
Geri