[Yardım] Banka Bana 500.000 TL Kagıt Gönderdi

6 Ay hapis yatarsın. Alabildiklerini de alırlar senden. Çok da kafana takmana gerek yok.
İcra takibinden dolayı hiçbir şekilde alıkoyulamazsın hapse giremezsin ve ya tehtid de edilemezsin.

Yaşayanlardan duydum. Borcunu ödeyemezsen karşılığı hapis olur. 6 Ay da en hafifi.
Yav dostum bilmediğin bir şey hakkında konuşuyorsun konuşma. İcra borcu için hapis sadece 1 türlü olur o da icraya gidip ödeyeceğine taahhüt vermen gerekir. Onda da MAKSİMUM 3 ay tazyik hapsi verilir.

Ödeyemeyeceğin krediyi, borcu neden çeker ki bir insan ? sonra burada gelip ne yapmalıyım diye konu açarsınız. İnsan biraz kendini ve gücünü bilmeli. Şuan ekmek 15 TL benim cebimde 15 TL olmazsa o ekmeği almam aç gezerim.
bilmedigin konulara ön yargı ile yaklaşmak kolay demi hocam buraya gelip bunu yazmak
yardımcı olmak yerine bu yazyı yazmak hoş degil diger arkadaşalr sagolsun çok güzel yanıt vermişler ☺️
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu denilen olayın senetle alakası olan bir durum değil. Maaşa haciz yazılır ilk yazan alacaklı ilk sıraya girer. Onun borcu bitmeden de diğerlerine geçilemez.

Bankadan bankaya değişen bir uygulama olup şu anda yalnızca borçluyla görüşme yapmak amacıyla eve hacze gidiliyor kaldı ki eve gelipte alacaklının evden alabileceği şeyler çok kısıtlı kimse uğraşmak istemiyor. Eskiden evdeki tüm her şeyi alıp gidebiliyorlardı artık o durum kalmadı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de konu sahibi arkadaş 2.attığın görselde TC no vs her şey açık onları kaldır bence.
tc bana ait olmadıgı için zengin züpe bir avukat oldugu için açık bıraktım

@flyingatm ve jokere teşekür ederim degerli bigliler için
ilerleyen vakitlerde paylaşım yapıcam tekrardan günceleme olarak

ve bir de sormak istedigim @flyingatm sen yurtdışındasın ailende veya sende mal olan bir şeye çöktüler mi ? ya da ne bilm tr sigortali bir şekilde çalışırken banka oto para kesti mi

yoksa bunlar dışında yapılandırma başlatıp kafa rahatlıgna mı ulaştın bu süreçte

diger banklardan kredi çekebildin mi ?

@flyingatm ve jokere teşekür ederim degerli bigliler için
ilerleyen vakitlerde paylaşım yapıcam tekrardan günceleme olarak

ve bir de sormak istedigim @flyingatm sen yurtdışındasın ailende veya sende mal olan bir şeye çöktüler mi ? ya da ne bilm tr sigortali bir şekilde çalışırken banka oto para kesti mi

yoksa bunlar dışında yapılandırma başlatıp kafa rahatlıgna mı ulaştın bu süreçte

diger banklardan kredi çekebildin mi ?
Ben bunun 1.5 senelik sürecini yurtdışında son kalan hemen hemen 1 senelik süreci burada yaşadım.

Mala çökme sadece üzerine bir şey varsa olabilir. Eğer varsa, tez elden anne, babanın üstüne geçir. Eğer yoksa, endişe etme.

Haciz %99 gerçekleşmeyecek mal olarak, bunu da unut. Banka hesabına bloke konur ama. Bu durumda da ablanın, abinin, kardeşinin, babanın, annenin kartları ile bu süreç bitene kadar idare et.

Benden hiçbir şekilde para kesilmedi çünkü ben yurtdışına sözleşmeli/freelance olarak çalışıyorum. Parayı da Payoneer'e yani Türkiye'de kayıtlı olmayan bir PayPal benzeri, fiziksel kart da sunan hesaba alıyordum. Bu sebeple banka benden 2.5 seneye yakın bir süreçte 1 kuruş dahi alamadı. Ama bunlar olsaydı alırdı. Önceliği; banka hesaplarına hacizdir. Bloke olur tüm hesaplar, eğer ki ödeme fikrin yoksa tüm paranı başka bir arkadaşının hesabına havale etmeyi düşün.

Ardından sigortalı bir işte isen maaşının 1/4'üne haciz konur.

İnanılmaz bir ekstrem senaryo yaşayıp, eve haciz gelirse de durum şöyle işliyor: Evde neyden 2'den fazla varsa; onu alıyorlar ancak buna senin geçimini sağladığını iddia ettiğin şeyler hariç. Örn. Evinde 3 tane bilgisayar var ve 3üne de geçimini, yaşamını sürdürmek için ihtiyacın var. Buna dair mantıklı bir açıklama sunarsan; alamazlar. Ama evde örn; buzdolabı + derin dondurucu var. Derin dondurucuyu alırlar en fazla. Ama inanın, haciz bu işin milyon liralık senaryosu.

Kafa rahatlığım daha yeni. Hatta ilk "İlke Varlık A.Ş. tarafından borcunuz satın alınmıştır" mesajını gördüğümde oldu. Bu sürece kadar günde 5 ya da 6 kere aranıyordum.

Sigortalı işte çalışıyorsan maaşının bir kısmı otomatik alacağa kesilir

İşin ilginçi o kadar borçu yapıyorsunuz da adı üstünde borç :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,962
Üyeler
198,222
Son üye
erenalyoruk
Geri