Ram Krizi Ne Kadar Daha Devam Edicek

Reaksiyon skoru
13
Arkadaşlar, DDR5 RAM fiyatları hiç düşmeyecek mi? Bu devirde bence 16 GB artık yeterli değil. Ama "Sonradan bir 16 GB daha eklerim." desen, kaliteli bir kit almak neredeyse 10 bin TL'ye geliyor. O parayla ekran kartını bile bir üst modele yükseltmek daha mantıklı geliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

AI balonu patlamadıktan sonra düşmez çünkü gene kısa yoldan zengin olma hayali kuranlara şirketler çok güzel umut satıyor ve korkunç yatırımlar yapılıyor yapay zeka bilgi merkezlerine (AI Data Center). Aynı şeyi mining sürecinde de yaptılar, ekran kartlarına evini yatıranların biraz para kazandıktan sonra düştüğü hali iyi hatırlıyorum.

Çözümü mining sürecinden daha kolay aslında. Bahsi geçen bileşen altı üstü RAM. Ruslar garajında yapıyor. Bu da demektir ki kar marjı %600-700 olan bir sektörden bahsediyoruz, bir çok firmanın bu alana geçmek istediğini hayal edebiliyorum. Olur da üretici firma sayısı (Arz) artarsa söke söke (siz anladınız) ram fiyatları düşecektir.

Daha düşmeyecek gibi dussede sistem alabilsek çok saçma ekran kartı fiyatına ram alıyorsun birkac ay önce böyle değildi çok özledim bile

buyuk bir firma cikip cok buyuk bi gelisme getirmedigi surece en az 1.5 2 yili var gibi

Herhangi bir firmanın birkaç yılda girilebileceği bir sektör olarak görmek komik geliyor bana :D Ayrıca olsa bile o firma da yapay zeka firmalarına satar bize neden öncelesin hayır kurumu mu işletiyor bunlar? Tek yolu balonun patlaması veya devlet regülasyonu olabilir.

Herhangi bir firmanın birkaç yılda girilebileceği bir sektör olarak görmek komik geliyor bana :D Ayrıca olsa bile o firma da yapay zeka firmalarına satar bize neden öncelesin hayır kurumu mu işletiyor bunlar? Tek yolu balonun patlaması veya devlet regülasyonu olabilir.
🎈 Patlarsa olue devlet regülasyon olmaz galiba balonun patlaması daha olası

HBM üretmek daha zor genel olarak, o yüzden son kullanıcıya veya akıllı telefon/Laptop gibi sektörlere RAM üretecek birileri çıkabilir.

İptal olmayacak bir 2x16 32 gb ddr5 indirimi bakıyorum ama imkansız en az 23 bin lira 23 bin lirada ödeyesim gelmiyor çünkü ozaman işlemciden kısacağım 20 ye düşmesini bekliyorum İnşAllah düşer keşke Ekimde alsaydım ilk Rami

Allah bilir. Kimse net bir şey diyemez.

RAM'ler 1-2 yıl fiyat olarak düşmez bence. SSD'ler de şu an ateş pahası ikisi de fena arttı. Bu ikisinin fiyatı yüzünden şu an pc toplamakta acayip zorlanıyorum.

Şuan laptop almak bilgisayar toplamaktan daha ucuza geliyor aşırı saçma.Konsol fiyatlarıda pahalandı.Bu insanlar napcak bilmiyorum.Adam akıllı bilgisayar 100 bine yakın tutuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,686
Üyeler
199,207
Son üye
Senorproleter

Geri