9070 XT Deneyimleriniz

Hosting

80+
Reaksiyon skoru
12
Oem paket almayı düşünüyorum. 2k ayarlarda oyun oynayacağım. Ekran kartı 5070 düşünüyordum ama ileriye dönük wram nedeniyle sorun yaşayabileceğim söylendi. 5070 ti de bütçemi zorluyor. Geriye rahatlıkla beni günümüz ve ileriye dönük oyunlarda oynatabilecek 9070 Xt ekran kartı kalıyor. Belki de popüler kültüre takılıyorum ama yazılım konusunda çok güvenilen bir kart olduğu söylenemez. 9070 XT sahipleri kullanıcı deneyimleri varsa gerçekten seçimim konusunda çok yardımcı olacaktır. Bu kartın gündelik çalışmada herhangi bir sıkıntısı var mı? (Sadece oyun amaçlı) Bütçemi zorlayarak da olsa 5070 ti mi almalıyım yoksa? İşlemci 7800 x3d olacak.

Not - Herhangi bir yazılımsal problem çıkması durumunda bu konularda beceriksiz olmam nedeniyle biraz sorun yaşayabilirim

Son düzenleme:
Daha önce bir çok konuda yazdım.

Yaklaşık 1 yıldır pulse 9070xt ve 9700x işlemci kullanıyorum. 2k Samsung oled g6 monitöre sahibim.

Çok memnunum. Hikayeli Oyunları monitörümde oynayacaksam Amdnin yazılımındaki virtual super resolution ayarını açarak 4k ya upscale ederek oynuyorum. Çoğu kişi bunu kullanmıyor bile ama inanılmaz fark oluyor görüntü anlamında sanal bir upscale olsa dahi.

İstediğim her oyunda 4k high ultra ayarlarda minimum 60fps alabiliyorum. Eğer biraz daha akılıcık istersem 90 100 fps olsun diye, Fsr 4 açıyorum ve gayet hoş oluyor.

Ek olarak 4k 165 hz bir televizyona sahibim. Kasamı televizyona Hdmi 2.1 kablo ile bağlıyorum. Kusursuz çalışıyor.

Ayrıca rekabetçi oyunlar da oynuyorum. Cs2 de 1280 1024 çözünürlükte 400 600fps arası alıyorum. %1 ve binde bir fps 250 nin altına düşmüyor ve haliyle akıcı oluyor.

6700xt den 9070xt ye geçtim. İyi ki geçmişim diyorum.

Yazılım bazen sapıtıyor ediyor ama yıldırmıyor hiç bir zaman. Ekran kartının performansı ve artıları hep çok daha ağır basıyor yazılımdaki kusurlara.

İmzamdaki sistemi kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar

Sapphire başlarda driverlarda inanılmaz sorun çektirtti bana yaklaşık 6-7 ay driver sıkıntılı sürekli siyah ekranlar ekran kartı çökmeleri gibi şeyler yaşadım bu sıralar sapphire bunu çözmüş gibi uzun süredir sıkıntı yaşamadım performans açısından ise şuana kadar beni üzmedi oyunları 2k ultra ayarda oynatmadığı bir oyun olmadı.

Kartın gücü konusunda hiçbir kuşkum yok. Sadece yazılımından korkuyorum. Yazılımı bazen sapıtıyor dedin ya mesela nasıl sapıtıyor?
Daha önce bir çok konuda yazdım.

Yaklaşık 1 yıldır pulse 9070xt ve 9700x işlemci kullanıyorum. 2k Samsung oled g6 monitöre sahibim.

Çok memnunum. Hikayeli Oyunları monitörümde oynayacaksam Amdnin yazılımındaki virtual super resolution ayarını açarak 4k ya upscale ederek oynuyorum. Çoğu kişi bunu kullanmıyor bile ama inanılmaz fark oluyor görüntü anlamında sanal bir upscale olsa dahi.

İstediğim her oyunda 4k high ultra ayarlarda minimum 60fps alabiliyorum. Eğer biraz daha akılıcık istersem 90 100 fps olsun diye, Fsr 4 açıyorum ve gayet hoş oluyor.

Ek olarak 4k 165 hz bir televizyona sahibim. Kasamı televizyona Hdmi 2.1 kablo ile bağlıyorum. Kusursuz çalışıyor.

Ayrıca rekabetçi oyunlar da oynuyorum. Cs2 de 1280 1024 çözünürlükte 400 600fps arası alıyorum. %1 ve binde bir fps 250 nin altına düşmüyor ve haliyle akıcı oluyor.

6700xt den 9070xt ye geçtim. İyi ki geçmişim diyorum.

Yazılım bazen sapıtıyor ediyor ama yıldırmıyor hiç bir zaman. Ekran kartının performansı ve artıları hep çok daha ağır basıyor yazılımdaki kusurlara.
Sapphire başlarda driverlarda inanılmaz sorun çektirtti bana yaklaşık 6-7 ay driver sıkıntılı sürekli siyah ekranlar ekran kartı çökmeleri gibi şeyler yaşadım bu sıralar sapphire bunu çözmüş gibi uzun süredir sıkıntı yaşamadım performans açısından ise şuana kadar beni üzmedi oyunları 2k ultra ayarda oynatmadığı bir oyun olmadı.

Bazen windows başladığında yazılım kendi otomatik açılmıyor.

Durduk yere yazılım bazen kapanıyor.

Kendiliğinden hata bulduk raporlayalım mı uyarısı felan çıkıyor.

Ama oyun seansımı baltalayacak bir şey yaşamadım henüz 1 yılda. Oyun kapanması yazılım çökmesi mavi ekran benzeri gibi şeyler hiç olmadı. Yukarıda yazdıklarım da sürekli olan şeyler değil haftada bir ayda bir felan

Bu tarz şeyler. Ama ben 6700xt kullandığım SSD mi yeni anakartıma takmıştım. Format atmamıştım. Sadece ddu ile temizleyip 9070xt yi kurmuştum. Belki format atsam bunlar bile olmayacaktı.

6700xt takılı sistemde bı eşe dosta sistem toplarken ilk 9060xt geldi merak ettim ve taktım yazılım hala sorunlu Radeon kafasına göre bazen açılmıyor ddu ile silip kurdum herşeyi.

Bence 9070xt yi al geç dostum. Yazılımdan şikayetçi olan illaki vardır ama bu kartı alıp da 5070 veya ti keşke alsaydım diyen çok olduğunu düşünmüyorum. Bir elin parmağını geçmez olsa da.

Eylülde 1 yıl olacak hiç bir problem yaşamadım. Sadece assetto corsa evo da yaşıyorum oda daha tam sürümü çıkmamış oyun olduğu için. Ama sen eğer arada kalıyorsan mutlaka nvidia bir kart almalısın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,565
Üyeler
199,188
Son üye
Forbiddeninpederi

Geri