5070ti Sff Sıcaklık Testi

qutalbin

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
379
Bütçe
5
Elimde kışın alığım palit 5070ti gaming pro s var ve aldığım günden beri forumda sff kartların yaz sıcaklıklarında aşırı ısınacağına dair mesajlar gördüğüm için kendimce bi furmark testi yaptım.

Görseller yüklenmezse diye (32 °C havada)
Normalde sıcaklık 78 derece vram 86 derece
Uv yaptığımda 73 derece vram 84 derece oluyor.

Edit: nvidia hotspot verilerini açtığı için bir de hotspot testi yaptım,

Uv yokken maksimum 88.5 gördüm
Uv varken maksimum 81 gördüm

Ekler

• 1000063483.webp
    1000063483.webp
    1.8 MB · Hit: 39
Son düzenleme:
Elimde kışın alığım palit 5070ti gaming pro s var ve aldığım günden beri forumda sff kartların yaz sıcaklıklarında aşırı ısınacağına dair mesajlar gördüğüm için kendimce bi furmark testi yaptım.

hocam bende 5070li bir sistem almayı düşünüyorum önerirmisin

Ne zamandır kullanıyorsunuz hocam ?
Biraz ısınıyor gibi.

Öneririm. 2k ultra ve pt açık oynayamayacağın oyun yok. 4k da pt kapalı halde ultrada yine oynarsın hepsini.
hocam önerebileceğin bir monitör varmı peki 4kya bütçem yetmez ama 2kiçin 6 bin civarı birde bu sistemi almayı düşünüyorum

abartılıyor biraz çok ısınıyor vs gibisinden. kasanızın hava akışı iyi oldugu sürece sorun olmaz zaten. bende de zotac 5070 sff var 70 derece civarlarında takılıyor kasam kötü olmasına rağmen.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sizin kartınız ısınıyor ama dikkat edin bu kadar ısınmaz normalde tahminimce

Kart yanıyor yanıyor😂
Ne zamandır kullanıyorsunuz hocam ?
Biraz ısınıyor gibi.
Bu kartlar için güvenli maksimum sıcaklığın 83-85 olduğunu göz önünde bulundurursak uv yapmadan 78 derecede kalmasını gayet iyi olarak değerlendiriyorum.

Neticesinde asus veya msi ın 80 bin liralık kartını almak yerine indirimden 45 bine alınmış karttan bahsediyoruz. Sıcaklıkları ona göre oluyor tabiiki. Yinede performansına sorun yaratacak seviyelerin yakınına bile çıkmıyor. Last of us part 2 oynarken uv ile 68 derecelerde geziniyor.

abartılıyor biraz çok ısınıyor vs gibisinden. kasanızın hava akışı iyi oldugu sürece sorun olmaz zaten. bende de zotac 5070 sff var 70 derece civarlarında takılıyor kasam kötü olmasına rağmen.

Sadece furmarkta bu sıcaklıkları görüyorum. Oyunda 68-70 derecelerde.

hocam önerebileceğin bir monitör varmı peki 4kya bütçem yetmez ama 2kiçin 6 bin civarı birde bu sistemi almayı düşünüyorum
2k için 6 bin civarı biraz az ama ben oled alıncaya kadar idarelik ktc h27t22c aldım ve işimi görüyor. Attığın sisteme bakınca döneyim sistem için ama uzmanı değilim

hocam bu kasa nasıl sizce
Ocypus Gamma C72 Siyah ARGB Tempered Glass Delta P850S 850W 80+ Bronze ATX 3.1 USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Genel olarak fena durmuyor ama anakartta hiçbir soğutucu olmaması belki sorun çıkartabilir. Ve 2k ultra oyun oynadığın zaman 12 gb vram yetmeyebilir bazen. 650w yeter mi hiç araştırmadim ama oda en azından 750w olursa iyi olur. Orada kasadan ziyade psu kalitesi daha önemli. En azından c tier olması lazım 5070 sisteme.

Belki 9070 veya 9070ti sistemlere bakabilirsin. Vram konusunda kafan rahat olur.

Genel olarak fena durmuyor ama anakartta hiçbir soğutucu olmaması belki sorun çıkartabilir. Ve 2k ultra oyun oynadığın zaman 12 gb vram yetmeyebilir bazen. 650w yeter mi hiç araştırmadim ama oda en azından 750w olursa iyi olur. Orada kasadan ziyade psu kalitesi daha önemli. En azından c tier olması lazım 5070 sisteme.

Belki 9070 veya 9070ti sistemlere bakabilirsin. Vram konusunda kafan rahat olur.
hocam vram önemliyse dediğiniz gibi böyle bir sistemde var 5070de anakartı a620am yapmayı düşünüyorum hem 2.ssd slotu var çok fiyat farkıda yok kasayı 850w olan kasa seçmeyi düşünüyorum belki bütçem yetersede ssdyi 1 tb yapıcam 9070xtli sistem çok aradım ama çok fiyat farkı var bilemedim
1783857040299.webp

hocam vram önemliyse dediğiniz gibi böyle bir sistemde var 5070de anakartı a620am yapmayı düşünüyorum hem 2.ssd slotu var çok fiyat farkıda yok kasayı 850w olan kasa seçmeyi düşünüyorum belki bütçem yetersede ssdyi 1 tb yapıcam 9070xtli sistem çok aradım ama çok fiyat farkı var bilemedim
Alıntıyı görüntüle
Bunu ayrı bi konu olarak açarsan daha bilgili kişiler daha iyi yardımcı olabilirler muhtemelen. Ben pek anlamadığımdan bulabildiğim en iyi parçaları toplayıp geçmiştim. O yüzden f/p sistemlerde iyi değilim.

Normalden bir tık sıcak duruyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,939
Üyeler
199,251
Son üye
corvaht

Geri