Çözüldü✓ AMD ve İntel Anakart Kullanım Alanı Farkı Hakkında

qeacliq

80+
Reaksiyon skoru
5
Bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve bilgi konusunda çok eksiklerim var. Aşırı teknik bilgilere girmeden(genel kullanıcı kitlesine hitaben ) bana kullanım alanlarındaki farkı özet olarak anlatabilecek var mıdır ? İnternette her ikisi de genel kullanıma uygun deniliyor. Ben hangisini tercih etmeliyim?

anladığım kadarıyla anakart önemli ama asıl önemli olan işlemcini seçip ona göre en uygun anakartı seçmek mi ? Anakarta göre işlemci seçmek yanlış mı oluyor ?

anladığım kadarıyla anakart önemli ama asıl önemli olan işlemcini seçip ona göre en uygun anakartı seçmek mi ? Anakarta göre işlemci seçmek yanlış mı oluyor ?
Evet. Anakart dediğimiz şey temelinde işlemciye güç veren ve diğer parçaları işlemciye bağlayan bakır kablo ağından ibaret. İşlemciye düzgün güç verebildiği müddetçe kalan şeyler genelde pek önemli olmuyor.

Sadece oc yapmak gibi bazi normal olmayan kullanım senaryoları için biraz üst düzey anakartlar gerekiyor ama diğer türlü ortalama bir anakart her işini görür.

Asıl önemli olan hangi işlemciyi kullanmak istediğin.

İş için istiyorsan intel oyun oynayacaksan Amd - Anakart neden önemli, malzeme kalitesi değişiyor işlemcine Hız aşırtma yapma seçeneği sağlıyor , Ram kapasiteni Yükseltiyor Wifi desteği veriyor , slotları güncel oluyor vesaire

Genel kullanım için, arada çocuklar oyun oynuyor. İşlemcileri araştırayım ben o zaman teşekkürler

Anakartlar şu an tamamen parçaları birleştirmek için, tahminimce hardcore donanım kullanan da birisi değilsiniz bence işinize göre seçeceğiniz işlemciyi düzgün besleyecek ve yeterince protu olan her anakart işinizi görür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,328
Üyeler
199,340
Son üye
nympetria

Geri