Filistin'e yapılan işgal saldırılarında İsrail ve destekçilerinin bulunduğu boykot listesi. Ahilik co boykot sorgulama, İsrail ürünleri boykot listesi, boykot sorgulama sitesi.
www.boykot.co
Vakti olan arkadaşlar şu siteyi bir incelesinler.
Buraya bakarsak hiç bir şey yememek,içmemek lazım. 3 harfli yada süpermarketlere girmemek lazım.
Günah/Haran diye bankaya girmemek lazım.
Arkadaşlar,
20 Bin TL maaş alan emekliler, 28 Bin TL ücret alan işçileri düşünürsek, bu kesimin Türkiye'nin % kaçına denk geldiğini araştırabilirsiniz.
Türkiye'de ColaCola ve diğer boykot ürünlerini üreten fabrikadaki çalışan işçileri de düşünün.Bu fabrikaların kaç kişiye istihdam sağladığını düşünün.
Benim boykot dediğimi, başkası alıp kullanabilir. Herkesin sevabı, günahı kendisinedir. Ahlaklı olan adam kullanmaz, Allah'tan korkan adam kullanmaz diyerek insanların sevap/günah, dinine karışmak da günah.
Ben çok gördüm, Allah,kitap diyip de pavyonlarda Oktar gibi eğlenenleri
Yıllarca özel sektörde bankacılık yapan birisi olarak söylüyorum, aldığımız maaştan dolayı yapmamamız lazım.
Senin maaşında bankaya yatıyor. İstesen de istemesen de, maaşını yatar yatmaz bankadan çeksen de, bankaya her türlü kazandırıyorsun.
Örneğin, emeklisin, memursun, işçisin. Ayın 15 inde maaş alıyorsun. Bu para bankaya ne zaman geliyor? 12-13 ünde. 2-3 gün banka bu paradan zaten kazanıyor. Senin hesabında kalan her kuruştan banka para kazanıyor. Kredi kartı kullanıyorsun. Gününde ödüyorsun. Ama senden kazanmasa bile alışveriş yaptığın yerden her türlü kazanıyor.
Eskişehir de İzmir de vb. şehirlerde barlarda,pavyonlarda gördüğümüz tebliğciler gibi günah dersin, çeker gidersin. Burada kimsenin günahına,sevabına, dinine karışmak, hakaret boyutuna getirmenin kimseye faydası yok.
Şahsi düşüncem, evet ben de İsrail ürünlerini kullanmak istemiyorum. Elimden geldiğince de kendimce almamayı tercih ediyorum. Ama bu iş senin, benim boykotumla azalmıyor, azalmayacak da.
Takip eden birisi olarak, adamların her bilançosunda kar açıklıyorlar.
Peki bireysel olarak boykot etmek yerine, yetkililer direkt olarak bu ürünlerin Türkiye'ye girmesini engelleyemez mi, yada Türkiye'deki fabrikaları durduramaz mı ?

Tabi durdurabilir ama ....
Devamını siz getirin.
Peki kullandığımız laptoplarda, masaüstü PC bileşenlerinde, bindiğimiz araçlarımızda durum nedir ?
Intel,Nvidia,AMD mesela yerli malı mı ?
Çok fazla üretilebilir bu konu. O yüzden isteyen kullanır isteyen kullanmaz. Çok fazla uzatmanın, tartışmanın gereği yok.
Herkes kendi hesabını kendisi verecek.