🔥İndirim TCL 27g64 27" Qd Mini Led Va 2k (2560×1440) 180 Hz Oyuncu Monitörü – 12.999 TL

Rekabetle hiçbi alakası yok bizim ülkede sistem "yersen" sistemiyle çalışıyor. Yılbaşı geldi x2 kat zamlayayım martta biraz düşürürüz, satılacağı fiyata kadar yavaş yavaş indiriyorlar o zamanda sen %50 zammı kabul etmiş oluyorsun. Yoksa sürekli güzel anakartlarda intel indirimi geliyor ama amd yok ortada arz talep meselesi. Zaten savunulan şey ürün alınır, alınmaz değil. "Sıcak Fırsat" adı üstünde. İnsanların fiyat tartışmayacağı güzel indirime girmiş ürünleri sıcak fırsata atarsın. Bence alınır mantığıyla olması gereken öneri konusunu indirim yerindeki sıcak fırsatlara açamazsın. Zaten 13₺'den yukarı olmaması gereken ürünü sıcak fırsatlara 13'ten açmamalısın.
Hepsiburada bu numarayı cok yapıyor. Gecen yıl roborock s8 pro kasım indirimi ayağına 20k gösterip indirim diye 18.5k dan sattı. Gecen yıldan beri hic fiyatı artmadı hatta hep düştü. Ktc H25t7 de 4600 tl yapıyor indirimle 4k ya düşürüyor. Normalde zaten 4k o monitör. İndirimle 3600 tl düştüğü oluyor. Tcl de geldiğinde aynı numarayı çektiğine eminim.
15480.webp

32 inçi kullanabilecek olursam 322urdx36 nın alt modelini veya 27 inç rgb stripe woled alacağım ben, 27 olsa daha güzel olur
1080p 60 hz ips monitörden geçtiğimden memnun ediyor ama benlik de değil g6

oled parasına miniled alınmaz, siyahları renkleri geçtim tepkime süresine çok alışıyor insan
Ben Qled BuLed ŞuLed alayını kullandım. Oled ile miniled kıyas kabul edilebilecek teknolojiler değiller. Miniled LCD'nin modifiye edilmiş hali. IPS'ten kesinlikle iyi fakat Oled komple farklı teknoloji. Birisinde camdan, birisinde plastikten bakıyorsun gibi. Miniled güzelmi ? Bence güzel. Fakat oled ile mukayese edilmez. Şahsen ben tepkime süresi umursamıyorum, hz ise 144 üstü beni rahatsız etmiyor. Ben düz IPS'i gündüz kullandığımda oled'i aramıyorum fakat iş gece kullanımına geçince gençleştim resmen, bu kadarmı farkeder oluyor. Bence 32 geçme 27 daha ideal. Ben bu arada mat olanı zaten önermem, tayfununda daha elde seçenekler kötüyse mecburen önerdiğini onun harici önerdiğini görmedim :D Bi 14'e düştüğünde vatan indiriminde alın diyordum o kadar :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hepsiburada bu numarayı cok yapıyor. Gecen yıl roborock s8 pro kasım indirimi ayağına 20k gösterip indirim diye 18.5k dan sattı. Gecen yıldan beri hic fiyatı artmadı hatta hep düştü. Ktc H25t7 de 4600 tl yapıyor indirimle 4k ya düşürüyor. Normalde zaten 4k o monitör. İndirimle 3600 tl düştüğü oluyor. Tcl de geldiğinde aynı numarayı çektiğine eminim.
Alıntıyı görüntüle
Şunu anlatamıyorum işte. Sanki satıcı kendileri gibi daha iyisini öner muhabbetine giriyorlar. İndirim kısmına atmışsın, indirim yok hatta düşmesi lazım fiyatının. Tartışmaya giriyorlar. Tüketicisin sen beni savunman lazımken karşıma geçiyorsun, sende desene bu fiyat çok düşürsünler. Bizim ülkede bilinçli tüketici yok. Ürünün indirimsiz fiyatını 20k yazınca 12k'ya çekince indirim zannediyorlar. Her gün TCL indirime giriyor neden acaba, fiyatını şişirdikleri için olabilirmi. Daha firmanın satış politikasını anlayamıyorlar. Neymiş bu 13K'ya satılan monitörün normal satış fiyatı 19K+%20KDV'miş. Satıcı bile bu kadar savunamaz... Aynısını KTC monitördede yaptılar. Dedim çok 13 buna sıcak fırsatlara atıyorsunuz 10 liraya düşmesi lazım herkes benle kavga etti. 2 hafta bile sürmedi 10K'ya düştü yazdım noldu diye, sen kahinsin falan yazıyorlar. Kahinlikle falan alakası yok durumun ürün maliyet arz dengesi denen bir şey var. Ben tüketiciyi bilinçlendiriyorum, satıcı benimle kavga etmiyor tüketici ediyor. Çok ilginç bir çağdayız. 4k monitör satıyor sanki 180hz koymuş, rakipleri yok diye eğleniyolar işte.

Son düzenleme:
Ben Qled BuLed ŞuLed alayını kullandım. Oled ile miniled kıyas kabul edilebilecek teknolojiler değiller. Miniled LCD'nin modifiye edilmiş hali. IPS'ten kesinlikle iyi fakat Oled komple farklı teknoloji. Birisinde camdan, birisinde plastikten bakıyorsun gibi. Miniled güzelmi ? Bence güzel. Fakat oled ile mukayese edilmez. Şahsen ben tepkime süresi umursamıyorum, hz ise 144 üstü beni rahatsız etmiyor. Ben düz IPS'i gündüz kullandığımda oled'i aramıyorum fakat iş gece kullanımına geçince gençleştim resmen, bu kadarmı farkeder oluyor. Bence 32 geçme 27 daha ideal. Ben bu arada mat olanı zaten önermem, tayfununda daha elde seçenekler kötüyse mecburen önerdiğini onun harici önerdiğini görmedim :D Bi 14'e düştüğünde vatan indiriminde alın diyordum o kadar :)

Şunu anlatamıyorum işte. Sanki satıcı kendileri gibi daha iyisini öner muhabbetine giriyorlar. İndirim kısmına atmışsın, indirim yok hatta düşmesi lazım fiyatının. Tartışmaya giriyorlar. Tüketicisin sen beni savunman lazımken karşıma geçiyorsun, sende desene bu fiyat çok düşürsünler. Bizim ülkede bilinçli tüketici yok. Ürünün indirimsiz fiyatını 20k yazınca 12k'ya çekince indirim zannediyorlar. Her gün TCL indirime giriyor neden acaba, fiyatını şişirdikleri için olabilirmi. Daha firmanın satış politikasını anlayamıyorlar. Neymiş bu 13K'ya satılan monitörün normal satış fiyatı 19K+%20KDV'miş. Satıcı bile bu kadar savunamaz... Aynısını KTC monitördede yaptılar. Dedim çok 13 buna sıcak fırsatlara atıyorsunuz 10 liraya düşmesi lazım herkes benle kavga etti. 2 hafta bile sürmedi 10K'ya düştü yazdım noldu diye, sen kahinsin falan yazıyorlar. Kahinlikle falan alakası yok durumun ürün maliyet arz dengesi denen bir şey var. Ben tüketiciyi bilinçlendiriyorum, satıcı benimle kavga etmiyor tüketici ediyor. Çok ilginç bir çağdayız. 4k monitör satıyor sanki 180hz koymuş, rakipleri yok diye eğleniyolar işte.
TCL ve Hepsiburada satış politikası kesinlikle 15k yaz üstünü çiz 13k indirim gibi göster şeklinde. Tcl tv ler sürekli indirime giriyor. Hepsiburada satıcılı olan ürünlerde keza sabit fiyat yok hep bir indirim var diye satılıyor. Bir ürün 500 kere aynı fiyata düşüyorsa indirim değil normal fiyattır.

Şu konuya bakarsanız durumu çok iyi özetliyor

TCL ve Hepsiburada satış politikası kesinlikle 15k yaz üstünü çiz 13k indirim gibi göster şeklinde. Tcl tv ler sürekli indirime giriyor. Hepsiburada satıcılı olan ürünlerde keza sabit fiyat yok hep bir indirim var diye satılıyor. Bir ürün 500 kere aynı fiyata düşüyorsa indirim değil normal fiyattır.

Şu konuya bakarsanız durumu çok iyi özetliyor
Aynen işte böyle. İlanın çıkarıldığı fiyatı baz alırsak her ürün indirimli gelir sıcak fırsatlardanda saniye başı bildirim gelir... hepsiburadadaki madame coco fiyatlarına bak mesela. Kahkaha tufanı elemanlar bi ara çok kuruldum bunlara siteye şikayet bile ettim ilgilenicez dediler yıllardır ilgileniyorlar elemanlar aynı şekildeler tık yok :D

Öne çıkan özellikler:
  • 27" Fast HVA (VA) QD Mini LED panel
  • 2560×1440 (QHD) çözünürlük
  • 180 Hz yenileme hızı
  • 1 ms (GtG) tepki süresi
  • HDR600
  • Quantum Dot (%97 DCI-P3 renk kapsamı)
  • FreeSync & G-SYNC Compatible
  • Ergonomik ayak (yükseklik, pivot, sağ/sol dönüş)
  • Fiyat: 12.999 TL

Bu testte ghostingi iyi duruyor ancak gecikme tablosunun en üsttünde gecikme değerleri yüksek, 23.4 ms bile görmüş black smearing durumu pek iyi değil yani. Bu testte ise fast overdrive ayarında ghosting bildiğin yok gibi bir şey, muazzam performans sunmuş:

Burda ise iyi çıkmış. 25G3ZM gibi performansı var:

Renk gamutu bayağı yüksek. %96 DCI-P3 sunuyor:

Kontrast oranı 3950:1 IPS'ten 4 kat daha fazla, parlaklığı 455 CD muazzam bir değer ve local diming ile 822 CD'ye ulaşıyor. Monitör sadece 180 local diminge sahip ancak bu bütçede tatmin eder.
Monitör hem VA panel hemde local diminge sahip olduğu için elbette siyahları çok koyu. Blooming sorunu göremedim:

@İsimbulamajim Hocama Teşekkürler .

@Tayfunns Hocamın Görüşlerinide Bekleriz .

@Abdullah Hacıgül Hocam Sizden İnceleme Videosu İsteriz .
2k 180 hz bir de oled olmayan bir modele 13 bin tl veren benim nazımda ena......

2k 180 hz bir de oled olmayan bir modele 13 bin tl veren benim nazımda ena......
Biraz fazla abartmadınız mı? Tamam fiyatı iki tık yüksek ama mini ledi bekleyenler vardı. Alan alır deneyimini paylaşır daha güzel olur.

Forumlarda saticilar ya da firmalarin urunlerini PRini yapanlar da dolaniyor seziyorum. Kullanicilarin almayi dusundukleri urunleri arastirmalari tavsiyemdir. Genelde bu durumlarda kararsiz olanlari da orgutleyip menfaatlerine yonlendirmeye ya da bazen ego tatmini icin bile yapanlari seziyorum hemen her yerde :) seneler once farkli bir forumda bunu eski uyelerden bilinen isimler de soylemis yazmisti. Temkinli olup, ihtiyac olan urunu ihtiyac olan kismini tespit edip cesitli urunleri de degerlendirerek, iyi sogrulamak lazim.

Fiyat dengesi iyice sasti, acil ihtiyac yoksa biraz da piyasa nabzini yoklayarak sakin kalmak, fiyat takibi yapmak lazim

Biraz fazla abartmadınız mı? Tamam fiyatı iki tık yüksek ama mini ledi bekleyenler vardı. Alan alır deneyimini paylaşır daha güzel olur.
Alan kişinin çok monitör tecrübesi ve bilgisi yoksa deneyimi neredeyse hiçbir işe yaramaz. Çünkü kameradan atılan görsel çok yanıltıcı ve kişinin önceden kullandığı monitörü düz IPS bir modelden yükselttiği için mutlaka övecektir. Kötü monitör değil şahsen fiyatı düşse ben alırdım, fakat fiyat performans dengesini korumadığı için eleştiriyorum.
Forumlarda saticilar ya da firmalarin urunlerini PRini yapanlar da dolaniyor seziyorum. Kullanicilarin almayi dusundukleri urunleri arastirmalari tavsiyemdir. Genelde bu durumlarda kararsiz olanlari da orgutleyip menfaatlerine yonlendirmeye ya da bazen ego tatmini icin bile yapanlari seziyorum hemen her yerde :) seneler once farkli bir forumda bunu eski uyelerden bilinen isimler de soylemis yazmisti. Temkinli olup, ihtiyac olan urunu ihtiyac olan kismini tespit edip cesitli urunleri de degerlendirerek, iyi sogrulamak lazim.

Fiyat dengesi iyice sasti, acil ihtiyac yoksa biraz da piyasa nabzini yoklayarak sakin kalmak, fiyat takibi yapmak lazim
Forumda çalışanı olduğunu düşündüğüm bir kaç kişi varda :D bir şey demiyorum, kimsenin günahını almayayım. Ego sırf haklı çıkacağım muhabbetine tartışan çok var, sanki insanlara yardım için değilde üstünlük savaşına giriliyor. Senin dediğin alınsa ne olacak sanki ekstra kupa veriyorlar enteresanlar cidden. Fiyat dengesi şaşmadı, artık fiyat dengesi komple yok. Herkes kim kime ne iteleyebilirse...

Bence güzel bir alternatif olmuş. Monitör tarafında 27" bir boyuta çok fazla dimming zone yönetimini düzgün yapan çok fazla model yok. IPS modellerde de glow, blooming olayları açıya bağlı olarak daha fazla hissediliyor.

TCL eğer TV tarafında giriş seviye mini led modeller için kullandığı algoritmalara gittiyse tamamen siyah vereyim çabasına girmez, sahne kontrastını artırmaya yönelik bir algoritma işletir. Bu işi de iyi yapıyorlar. Yerine göre 10000:1 15000:1 kontrastlı görüntüler sağlayabilir çünkü panel parlaklığı da yüksek.

Oled yerini tabii ki tutmaz fakat tek monitörüm var hem iş hem oyun hem de içerik tüketirim diyen birisi için, Xiaomi'nin mini led modeli yerine tercih edilebilir.

2k 180 hz ıps 9k vermek te ena.... , 6 k 7k verirsin , zaten şu an büyük bir indirim olmadıkça almaya gerek yok black fridya i beklemek en uygun seçenek
6-7k ya satılan düzgün marka iyi bir model yok ama hacı James Donkey alırım dersen bilemem. Ben ekrandan kısmam tercihim değil. Anakart, cpu, Ssd kısılırda ekran kısılmaz bana göre. Kasaya bakmayacağım sonuçta sata Ssd bile işimi görüyor ama ekran iyi olmadıktan sonra m2 Ssd veya x870 versen ne yazar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,401
Üyeler
200,376
Son üye
hayatsızbilgisayarcı

Geri