RTX 4050 Laptop ile RTX 5060 Ti Sistem Takası Mantıklı mı ?

Yiit_

80+
Reaksiyon skoru
39
Vereceklerim

5060 Ti 8GB - Gigabythe Eagle
Ryzen 5 7500F
Kingston ARGB 16 RAM 5600 Mhz 36 CL
B840M-H Anakart Gigabyte
DELTA A40 120 mm Hava Soğutucu
Ocypus C72 Kasa ve aynı marka 850w PSU
512 GB M.2 SSD 5000/3000

AOC 200 HZ 0.5 ms IPS Mönitör
NB F80 Mönitör Kolu

Alacaklarım

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...6-full-hd-gaming-laptop-fiyati,972975474.html
ve üstüne 14.000 nakit

Benim pc 1 aylık arkadaşın laptop 4 aylık iki tarafın cihazlarınında uzun süre garantisi devam ediyor

Performans kaybı yaşayacağımı biliyorum ama tek oynadığım oyun LoL en yüksek ayarlarda 144 e sabitler mi en yüksekde olmaz ise hangisinde sabitler.

Yok hocam aman

eğer mobil değilsen oraya buraya gitmiyorsan laptopla yani üniversite okuyorsan yurtta kalıyorsan veya işte okul zamanı sürekli ev okul arası şehir değiştirmiyorsan şahsi fikrim laptop her anlamda pişmanlıktır. Böyle bir takas hata olur derim kendi adıma.

Hocam keşke sebebiyle birlikte yazsaydınız neden hayır/yok dediğinizi
eğer mobil değilsen oraya buraya gitmiyorsan laptopla yani üniversite okuyorsan yurtta kalıyorsan veya işte okul zamanı sürekli ev okul arası şehir değiştirmiyorsan şahsi fikrim laptop her anlamda pişmanlıktır. Böyle bir takas hata olur derim kendi adıma.
Üniversite muhabbeti çıktı hocam. Performans olarak farkı anlıyorum, sorum daha çok maddi olarak birbirlerine denk bir teklif mi

Maddi olarak kafa kafaya zıt hocam. Bölüm nedir, hayırlı olsun
Hocam keşke sebebiyle birlikte yazsaydınız neden hayır/yok dediğinizi

Üniversite muhabbeti çıktı hocam. Performans olarak farkı anlıyorum, sorum daha çok maddi olarak birbirlerine denk bir teklif mi

pc hocası kanalında 47k ya 5060 lı sistem vardı ve dün baktığımda 5060ti 8gb a yükseltme yaptığımızda 50k ya denk geliyordu yani yükseltme ücreti 3k idi ama şuanda 4.5k falan olmuş yani senin sistem + monitör + monitör kolu 55k falan eder, arkadaşın 14k üzerine verecek ise sen laptopu 40-41k ya falan almış oluyorsun ve şuan da bakman gereken şey şu 40k ya rtx 4050 + i5 12600hx kombosundan daha iyi bir laptop bulabiliyor musun diye
( Laptoplarda fps farkı düşündüğünden çok daha fazla oluyor ayrıca acayip ısınıyorlar ama mecbur kalmamış olsaydın zaten böyle bir seçim yapmazdın diye düşünerek bu konuya hiç girmicem herhalde üni için falan bakıyorsundur )
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

pc hocası kanalında 47k ya 5060 lı sistem vardı ve dün baktığımda 5060ti 8gb a yükseltme yaptığımızda 50k ya denk geliyordu yani yükseltme ücreti 3k idi ama şuanda 4.5k falan olmuş yani senin sistem + monitör + monitör kolu 55k falan eder, arkadaşın 14k üzerine verecek ise sen laptopu 40-41k ya falan almış oluyorsun ve şuan da bakman gereken şey şu 40k ya rtx 4050 + i5 12600hx kombosundan daha iyi bir laptop bulabiliyor musun diye
( Laptoplarda fps farkı düşündüğünden çok daha fazla oluyor ayrıca acayip ısınıyorlar ama mecbur kalmamış olsaydın zaten böyle bir seçim yapmazdın diye düşünerek bu konuya hiç girmicem herhalde üni için falan bakıyorsundur )
hocam genel bir fiyatlara baktım(sıfır laptop fiyatlarına) tam olarak kafa kafaya denk geliyor yani her iki taraf içinde mantıklı, ama şunu unutma bir gün kasalı sistemi satarken parçaları tek tek satabileceğin için rahatlıkla satabilirsin ama laptopu satman çok zor olacaktır çünkü hiç kimse 2.elden laptop almıyor, yani bunun bilincinde olarak alın.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam genel bir fiyatlara baktım(sıfır laptop fiyatlarına) tam olarak kafa kafaya denk geliyor yani her iki taraf içinde mantıklı, ama şunu unutma bir gün kasalı sistemi satarken parçaları tek tek satabileceğin için rahatlıkla satabilirsin ama laptopu satman çok zor olacaktır çünkü hiç kimse 2.elden laptop almıyor, yani bunun bilincinde olarak alın.
Hocam vakit ayırıp araştırdığınız için teşekkür ederim. Çok bir vaktim yok bir an önce elden çıkarmalıyım parça parça satsam tahminen ne kadar sürer sizce tabi ki çok fazla değişken var ama fikrinizi merak ettim vede alacağım nakit parayı ne kadara kadar arttırırsam karlı olurum. dc : yiitovic ulaşırsanız sevinirim

Hocam vakit ayırıp araştırdığınız için teşekkür ederim. Çok bir vaktim yok bir an önce elden çıkarmalıyım parça parça satsam tahminen ne kadar sürer sizce tabi ki çok fazla değişken var ama fikrinizi merak ettim vede alacağım nakit parayı ne kadara kadar arttırırsam karlı olurum. dc : yiitovic ulaşırsanız sevinirim
hocam on da düşündüm ama çok az karda olursunuz ayrıca şöyle bir durum var insanlar 2.elden kasa, psu ve m2ssd almıyorlar riskli olarak nitelendiriyorlar ve satın almıyorlar. Sisteminizde bulunan soğutucuyu satmanız muhtemelen mümkün değil, Ram ve anakartlarda 2.elde sıfır fiyatlarına kıyasla çok daha düşük fiyatlara satılıyor çünkü genelde 2.elden ddr5 anakart alanlar asus prime b650m-r alıyor( bende öyle yaptım f/p olduğu için ). O yüzden 2.elde satmanız biraz zor ama ben eski sistemimi satarken olduğu gibi hazır sistem olarak yani parça parça değil tamamını almak isteyen bir sürü kişi vardı yani o şekilde toplu satış yapmanız da denk gelebilir.
ekran kartı 18k
işlemci 4500
kalan her şey de 23k falan eder yani totalde 45k eder ama adamlar pazarlık yapacak falan filan e birde eğer toplu satarsan daha da fazla pazarlık olacak o yüzden de fiyat daha da düşecektir, o laptop ile takas etmeniz sizin için de karşı taraf içinde gayet mantıklı ve karlı

Sakın dün i5 12500h rtx4060 hp victusu 25e aldım kovala biraz ilanları takas istiyorsan illada bilgisayarcılara sor laptop için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,909
Üyeler
202,428
Son üye
TARIK30
Geri