Bilgisayarcılık Bu Dönemde Mantıklı Bir İşmi

memoşş

80+
Reaksiyon skoru
26
bilgisayar 2.el alım satım onarım bakım toplama montaj vs vs 4 yıl bu işi öğrenip işyeri açmak mantıklımı ileriye dönük bi işmi bu işin içinde olanlar cevaplarsa sevinirim

Yerin, reklamın, çevren vesaire ne kadar iyiyse o kadar iş yaparsın. Klasik esnaflık yani. İstediğin kadar eğitim alıp profesyonelleş fakat dükkan iyi bir yerde değilse, reklamını yapamıyorsan hiçbir manası yok.

Bir de teknik servis tipi yerlerin uyguna mal bulabileceği yerler bilmesi gerekiyor. Ek olarak deponda da bir sürü parçanın bir sürü yedeği gerekiyor. Özellikle yurt dışından alışveriş zorlaştırıldıktan sonra hadi diyip parça temin etmek zorlaştı.

işyeri açmak için 4 yıl biryerde çalışmak gerekiyor oyle kafana göre açamıyosun ayriyeten ustalık belgesi için falan
Hmm anladım, önemli bir karar olduğu için yanlış yönlendirmek istemem. Fakat şöyle bir durum var mesela ben bilgisayarla haşir neşir birisiyim ve herkes en azından işini görecek kadar biliyordur diyordum. Daha sonra gördüm ki 4 yıllık üniversite mezunu olup, bilgisayar dersi görüp basit basit şeyleri yapamayan bilmeyen insanlar dolu. Yargılamıyorum tabii ki, ilgisi olmayabilir, unutmuş olabilir. Ayrıca çoğu aile babası da halen uzak durumda.

Yani bilgisayarcıya adım atmamış insan da çok ama microsoft office kurdurmaya bilgisayarcıya giden de var, iş yeri de var. Nasip kısmetten sonra gerçekten dükkanı nereye açtığın önemli. Biraz muallakta olan bir durum. İnsanların evinde fiziksel donanımlar olduğu sürece ihtiyaç bitmez tabii ki. Ama bilemiyorum 4 yılını biraz daha günümüze daha kolay ayak uyduracak şeylere harcasan daha iyi olabilir. Hatta girebiliyorsan sanayide falan işe gir, kaportacıda falan veya araba tamiratına. Onu öğrenip dükkan açarsan ülkenin %90 ından fazla kazanabilirsin.

Hmm anladım, önemli bir karar olduğu için yanlış yönlendirmek istemem. Fakat şöyle bir durum var mesela ben bilgisayarla haşir neşir birisiyim ve herkes en azından işini görecek kadar biliyordur diyordum. Daha sonra gördüm ki 4 yıllık üniversite mezunu olup, bilgisayar dersi görüp basit basit şeyleri yapamayan bilmeyen insanlar dolu. Yargılamıyorum tabii ki, ilgisi olmayabilir, unutmuş olabilir. Ayrıca çoğu aile babası da halen uzak durumda.

Yani bilgisayarcıya adım atmamış insan da çok ama microsoft office kurdurmaya bilgisayarcıya giden de var, iş yeri de var. Nasip kısmetten sonra gerçekten dükkanı nereye açtığın önemli. Biraz muallakta olan bir durum. İnsanların evinde fiziksel donanımlar olduğu sürece ihtiyaç bitmez tabii ki. Ama bilemiyorum 4 yılını biraz daha günümüze daha kolay ayak uyduracak şeylere harcasan daha iyi olabilir. Hatta girebiliyorsan sanayide falan işe gir, kaportacıda falan veya araba tamiratına. Onu öğrenip dükkan açarsan ülkenin %90 ından fazla kazanabilirsin.
Ben şahsen bilgisayarcılardan çok çekmiş biri olarak birkaç yıldır her işi kendim yapıyorum hatta çevremdekilerin sistemlerine de el atıyorum genelde. Biraz istek meselesi bu işler ya mesela ben yaparken sıkılmam ne gerekiyorsa yaparım bazıları hiç sevmiyor bu işleri, bilgisayarı sadece işim veya eğlencem için kullanırım o işleri bilgisayarcım yapsın parası neyse veririm kafasındalar. Mesele direkt bilmemek değil bence, yapmak istemiyorlar o yüzden öğrenme ihtiyacı da duymuyorlar.

Konu hakkında ekleyebileceğim tek şey bilgisayar işlerini birçok insan birkaç ay eğitimle yapabilir, buna 4 sene ayırmak ne kadar mantıklı onu iyi düşünmek lazım. Demek istediğim 4 yılını ayırıp belli bir konuda daha nitelikli ve birinin yıllarını vermeden yapamayacağı bir meslek öğrenilebilir.

Son düzenleme:
Bilgisayarcılık ölü yatırım iş.
Ama anakart ve ekran kartı devre tamiri çok ileri dönük iş ve parasıda iyi.

Her bilgisayarcıyım diyen tek anakart arızasında direk senin yanına koşar.

Hem ince işçilik ister. Alet edevatların çok ince uçlu Mikroskobik kamera felanda olmalı.

Ben suanda bulunan mesleklerin %80inin birkac yıl içinde kaybolacagini düşünüyorum.

Ben şahsen bilgisayarcılardan çok çekmiş biri olarak birkaç yıldır her işi kendim yapıyorum hatta çevremdekilerin sistemlerine de el atıyorum genelde. Biraz istek meselesi bu işler ya mesela ben yaparken sıkılmam ne gerekiyorsa yaparım bazıları hiç sevmiyor bu işleri, bilgisayarı sadece işim veya eğlencem için kullanırım o işleri bilgisayarcım yapsın parası neyse veririm kafasındalar. Mesele direkt bilmemek değil bence, yapmak istemiyorlar o yüzden öğrenme ihtiyacı da duymuyorlar.

Konu hakkında ekleyebileceğim tek şey bilgisayar işlerini birçok insan birkaç ay eğitimle yapabilir, buna 4 sene ayırmak ne kadar mantıklı onu iyi düşünmek lazım. Demek istediğim 4 yılını ayırıp belli bir konuda daha nitelikli ve birinin yıllarını vermeden yapamayacağı bir meslek öğrenilebilir.

En doğrusunu yapmışsınız hocam, bazı bilgisayarcılara cidden bulaşılmaz. Ben bilgisayarcıda bilgisayarıma hiç işlem yaptırmadım. Sadece bir defa rafta 3 fanlı bir ekran kartı vardı, fiyatını sormuştum. Yanlış hatırlamıyorsam bana neredeyse sıfır kart fiyatı çekmişti. Ondan beri de gitmedim.

Aynen, bazı insanların gerçekten işine gelmiyor, o tarafı da var. Bir de maalesef şöyle bir insan profili mevcut: bilse de bilmese de her işini başkalarına yaptırmaya çalışan, öğrenmesi gerekirken inatla öğrenmeyen insanlar var.

Bu dönemde en mantıklı iş okul servis servisciligi. Öğrenci başına 60-90k para alıyorlar aylik. Sadece 1 okula da calismiyorlar. Farz edelim sadece bir okul 1 ayda dünyanın parasını kazaniyorlar.

Geri