Ram'lerimi Cl48'den Cl32'ye Nasıl Getirebilirim?

Eh be hocam, expo profillerinde tanimliymis zaten hali hazirda 😅. Tek yapman gereken anakart uzerinden 1:1:1 yapman kalmis.
Son mesajıma ithafen mi yazdın başkan? Kim ayarlamış bunu mesela RAM üreticileri mi, anakart mı, incehesap mı? Madem böyle bir ayar var incehesap neden en iyi şekilde ayarlayıp bana göndermemiş? Bios bile güncelliyorlar da RAM'lerin ayarları neden yapmıyorlar?

Bunları hep öğrenmek için soruyorum. :D Şimdi ne yapacağım ben? Sadece yapay zekanın adımlarını mı izlemem gerek?

Son mesajıma ithafen mi yazdın başkan? Kim ayarlamış bunu mesela RAM üreticileri mi, anakart mı, incehesap mı? Madem böyle bir ayar var incehesap neden en iyi şekilde ayarlayıp bana göndermemiş? Bios bile güncelliyorlar da RAM'lerin ayarları neden yapmıyorlar?

Bunları hep öğrenmek için soruyorum. :D Şimdi ne yapacağım ben? Sadece yapay zekanın adımlarını mı izlemem gerek?
Nebi abinin kanalinda cok guzel anlatiliyor, guzel bir playlist var ramlerle anakartlarla islemcilerle alakali. Burada benim diyeceklerjm yetersiz ve eksik kalir. Cok guzel rehber niteligindedir o videolar. Bos zaman bulursaniz mutlaka bakin derim.

O 1:1:1 ayari da islemcinin ramlerle olan iletisimini minimum latency ile iletisim kurmasi ile alakali bir durum. Manuel olarak ayarlamaya gerek var miydi yok muydu hatirlayamadim simdi. Arkaslar yok demis de zentimingden fotograf alip yapay zekaya sorabilirsin.

Nebi abinin kanalinda cok guzel anlatiliyor, guzel bir playlist var ramlerle anakartlarla islemcilerle alakali. Burada benim diyeceklerjm yetersiz ve eksik kalir. Cok guzel rehber niteligindedir o videolar. Bos zaman bulursaniz mutlaka bakin derim.

O 1:1:1 ayari da islemcinin ramlerle olan iletisimini minimum latency ile iletisim kurmasi ile alakali bir durum. Manuel olarak ayarlamaya gerek var miydi yok muydu hatirlayamadim simdi. Arkaslar yok demis de zentimingden fotograf alip yapay zekaya sorabilirsin.
Sen dedin ya hazırmış zaten diye. Tek tıkla bitirebilirsem diye sorayım dedim. Aslında yapay zeka çok iyi anlatıyor fakat hem ben bu konularda beceriksiz olduğum için hem de yapay zeka 10 dakika sonra 'yanılmışım özür dilerim' dediği için sizlerden teyit almak daha güvende hissettiriyor. :D

Bu yapay zeka iyi ki var ya. Sadece girip EXPO 2'yi seçtim. Hem 6000Mhz de çalışıyor, hem CL30'da çalışıyor. Yapabilmiş miyim, bilen dostlar teyit edebilir mi?
Ekran görüntüsü 2026-09-17 182641.webp

Ekran görüntüsü 2026-09-17 182648.webp

Pc cahiliyim, araştıra araştıra uzman olmaya doğru gidiyorum. :D 9800X3D işlemcim var. İncehesap'tan pc topladım. Ram'lerim ''Goodram IRDM IR-6400D564L32S/16G 16GB (1x16GB) DDR5 6400MHz CL32'' bundan 2 adet satın aldım. 6000Mhz'ye ayarlayıp gönderin dedim(Önerilen oymuş) ama 1:1 ve CL değeri de çok önemliymiş. Cpu-Z indirip RAM'lerim ne durumda diye bakayım dedim. 1:1 ve 6000Mhz çalışıyor fakat CL değeri 48 görünüyor. Ben bunu nasıl CL32 yapacağım? CL48'den 32'ye düşmek baya önemliymiş. Yapay zeka şöyle yapmamı istiyor: 'Sadece EXPO'yu aktif edip oradan bir şeye 60.00 yazıp çıkacaksın, böylece hem 1:1, hem CL32, hem 6000Mhz olacak' diyor. Bu doğru mu? Yapay zekaya güvenemiyorum çünkü 10 dakika sonra yanlış biliyormuşum deyip özür diliyor. Bu ram CL32 olmasına rağmen neden CL48 de çalışıyor mesela, ne alaka?

Not: Forumda görüyorum, bu işin canavarları var. Voltaj falan ayarlıyorlar. Lütfen öyle önerilerde bulunmayın, o işleri beceremem ben. Sadece 6000Mhz, 1:1 ve CL 32 istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Tabii bu isteğimi de öneriyorsanız istiyorum. Önemi varsa Ram'lerin linki bu: https://www.incehesap.com/goodram-i...5-6400mhz-cl32-siyah-gaming-ram-fiyati-91945/

Alıntıyı görüntüle
Expo aç kullan, 6400MHz %90 bir sorun çıkarmaz zaten sana %10 denk geldiyse onu o zaman düşünürsün.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu yapay zeka iyi ki var ya. Sadece girip EXPO 2'yi seçtim. Hem 6000Mhz de çalışıyor, hem CL30'da çalışıyor. Yapabilmiş miyim, bilen dostlar teyit edebilir mi?
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Cihazda onun Expo profili de varmış zaten, ek bir şeye gerek yok.

Expo aç kullan, 6400MHz %90 bir sorun çıkarmaz zaten sana %10 denk geldiyse onu o zaman düşünürsün.
Son yorumuma bak, olmuş mu? RAM şirketi zaten hazır 2 profil kaydetmiş kullanıcılarını düşünüp. EXPO 2 yi seçtim 6000Mhz CL30

9800X3D işlemci için 6400MHZ CL32 den daha iyi diyorlar 6000Mhz CL30

Son yorumuma bak, olmuş mu? RAM şirketi zaten hazır 2 profil kaydetmiş kullanıcılarını düşünüp. EXPO 2 yi seçtim 6000Mhz CL30

9800X3D işlemci için 6400MHZ CL32 den daha iyi diyorlar 6000Mhz CL30

6000 cl30 yapmışsın güzeldir. Güle güle kullan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,521
Üyeler
203,491
Son üye
LyNs
Geri