Neler Yeni

Yardım Ryzen 7 9800x3D hava soğutmayla soğutabilir mi?

Vefa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ali vefa çınar
Bütçe
2000
Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB alsam yeterli olur mu öneriniz nedir?
( Sıvı soğutma malum korkulardan istemiyorum)

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci

Shourd

80+ Gold
Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB alsam yeterli olur mu öneriniz nedir?
yani ne korkusu diyorsunuz bilmiyorum ama güzel bi hava soğtucu ile 7800x3d soğutan görmüştüm tabi uv ile oyunlarda daha az ısındığını düşününce soğutabilirsiniz muhtemelen ama sıvı soğutma almanızı öneririm yok dersen buna bakabilirsin

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Baran Kut
Sen ferrari alıyorsun diyorsun ki benzine biraz yağ karıştırsam sizce motora zarar verir mi : )
Çok alakasız bir yorum olmuş hocam. 7800x3d'den bile daha soğuk kalabiliyor özellikle oyunlarda ki zaten oyun odaklı bir işlemci.

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Oğuz
Ben 240 lık sıvı soğutma ile 7800x3d soğutuyorum. Abartılacak bir şey yok

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Baran Kut
Olur ama onu alacağına kasana sığıyorsa Frost Commander da alabilirsin.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Baran Kut
İncelemeleri izlersen bazı noktalarda aşırı ısındıgını görürsün.Uzun vadeli kullanmak ıcın sıvı soğutma makul seçenek.
Hangi inceleme hocam o atsana bir bakalım. Bir tane incelemede bile oyunlarda daha fazla ısındığını göremedim çünkü dizaynından dolayı imkansız. Sentetik testlerde anca görürsün o da fazla güç çektiğine kısmen bağlayabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ki sentetik testlerde bile kule tipi soğutma yine çok rahat tutabilir. Sıvı soğutmaya yine gerek duymayan bir işlemci.

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Onur Kartal
Hangi inceleme hocam o atsana bir bakalım. Bir tane incelemede bile oyunlarda daha fazla ısındığını göremedim çünkü dizaynından dolayı imkansız. Sentetik testlerde anca görürsün o da fazla güç çektiğine kısmen bağlayabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ki sentetik testlerde bile kule tipi soğutma yine çok rahat tutabilir. Sıvı soğutmaya yine gerek duymayan bir işlemci.
İncelemelere daha detaylı bakmanızı tavsiye ederim.Yine aynı şeyleri söylürsanız sizin düşünceniz yine de iyi aksamlar

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Baran Kut
İncelemelere daha detaylı bakmanızı tavsiye ederim.Yine aynı şeyleri söylürsanız sizin düşünceniz yine de iyi aksamlar
Hocam inceleme örneği at birlikte tartışalım. Hemen hemen herkesin incelemesini izledim. Hepsinde ama hepsinde 6 ila 10 derece sıcaklık düşüşü var oyun testlerinde. Sentetik testlerde de bazılarında yüksek, bazılarında da aynı dereceyi görmüş 7800x3d ile.

Lütfen beni yanıltan bir test videosu gönderin,inceleyelim.

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Can Ömer
Hocam donanım arşivinin sıvı soğutma ve hava soğutmalarla ilgili bir videosu var, git onu izle ondan sonra hala körü körüne sıvı soğutmayı savunacaksan buyur gerekçelerinle yaz. Birkere sıvı soğutma çözümlerinin hava soğutma çözümlerinden daha uzun ömürlü olduğu herhangi bir senaryo yok. Çok kaliteli bir 360mm ya da 420mm sıvı soğutma olmadığı sürece hava soğutma hem fiyat hem performans açısından her zaman daha avantajlı.

Top Bottom