yani ne korkusu diyorsunuz bilmiyorum ama güzel bi hava soğtucu ile 7800x3d soğutan görmüştüm tabi uv ile oyunlarda daha az ısındığını düşününce soğutabilirsiniz muhtemelen ama sıvı soğutma almanızı öneririm yok dersen buna bakabilirsinThermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB alsam yeterli olur mu öneriniz nedir?
( Sıvı soğutma malum korkulardan istemiyorum)
Çok alakasız bir yorum olmuş hocam. 7800x3d'den bile daha soğuk kalabiliyor özellikle oyunlarda ki zaten oyun odaklı bir işlemci.Sen ferrari alıyorsun diyorsun ki benzine biraz yağ karıştırsam sizce motora zarar verir mi : )
Olur ama onu alacağına kasana sığıyorsa Frost Commander da alabilirsin.Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB alsam yeterli olur mu öneriniz nedir?
( Sıvı soğutma malum korkulardan istemiyorum)
İncelemeleri izlersen bazı noktalarda aşırı ısındıgını görürsün.Uzun vadeli kullanmak ıcın sıvı soğutma makul seçenek.Çok alakasız bir yorum olmuş hocam. 7800x3d'den bile daha soğuk kalabiliyor özellikle oyunlarda ki zaten oyun odaklı bir işlemci.
Hangi inceleme hocam o atsana bir bakalım. Bir tane incelemede bile oyunlarda daha fazla ısındığını göremedim çünkü dizaynından dolayı imkansız. Sentetik testlerde anca görürsün o da fazla güç çektiğine kısmen bağlayabilirsin.İncelemeleri izlersen bazı noktalarda aşırı ısındıgını görürsün.Uzun vadeli kullanmak ıcın sıvı soğutma makul seçenek.
İncelemelere daha detaylı bakmanızı tavsiye ederim.Yine aynı şeyleri söylürsanız sizin düşünceniz yine de iyi aksamlarHangi inceleme hocam o atsana bir bakalım. Bir tane incelemede bile oyunlarda daha fazla ısındığını göremedim çünkü dizaynından dolayı imkansız. Sentetik testlerde anca görürsün o da fazla güç çektiğine kısmen bağlayabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ki sentetik testlerde bile kule tipi soğutma yine çok rahat tutabilir. Sıvı soğutmaya yine gerek duymayan bir işlemci.
Hocam inceleme örneği at birlikte tartışalım. Hemen hemen herkesin incelemesini izledim. Hepsinde ama hepsinde 6 ila 10 derece sıcaklık düşüşü var oyun testlerinde. Sentetik testlerde de bazılarında yüksek, bazılarında da aynı dereceyi görmüş 7800x3d ile.İncelemelere daha detaylı bakmanızı tavsiye ederim.Yine aynı şeyleri söylürsanız sizin düşünceniz yine de iyi aksamlar
Hocam donanım arşivinin sıvı soğutma ve hava soğutmalarla ilgili bir videosu var, git onu izle ondan sonra hala körü körüne sıvı soğutmayı savunacaksan buyur gerekçelerinle yaz. Birkere sıvı soğutma çözümlerinin hava soğutma çözümlerinden daha uzun ömürlü olduğu herhangi bir senaryo yok. Çok kaliteli bir 360mm ya da 420mm sıvı soğutma olmadığı sürece hava soğutma hem fiyat hem performans açısından her zaman daha avantajlı.İncelemelere daha detaylı bakmanızı tavsiye ederim.Yine aynı şeyleri söylürsanız sizin düşünceniz yine de iyi aksamlar