KRAL YENİDEN SATIŞTA Thermalright Frost Commander 140 1.799

hayır değil ve çok daha gürültülü. niye bu kadar hypelanıyor bu soğutucu anlamadım
valla hocam ben kullanıyorum gürültüsünü pek hissetmiyorum siz kullandınız mı deneyiminiz var mı yani ben silikon kalitesi kötü olan 5700x3d ile kullanıyorum çok yüksek bir ses duymadım şu ana kadar siz hangi işlemci ile kullandınız

Varmış gerçi ram üzerine binmeyen. Sinerji'de var herhalde bu model. @Phegru
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ön fanı azıcık yukarı kaldırıyorsunuz ve yetiyor. Kasanızın destek ölçüsü ile uç uca değilse hiçbir problem yaşamazsınız.
arb ram aldık bazen boş para gibi hissediyorum arb olmasa direk alırım ilerde 0rgb kasa düzerim belki :D

Rica ederim ne demek, evet gerekirse ufak ayarlamalar yapabilirsiniz.
Hocam siz hangi işlemci ile kullanıyordunuz ve sesli mi çalışıyor ? Ben 12400F ve Se214XT kullanıyorum puanlık ve işlemci çok güçlü olmayınca hiç ses duymadım çok şükür bunda sorun yaşar mıyım acaba 9800X3D ya da 9700X ile (ses konusunda).

valla hocam ben kullanıyorum gürültüsünü pek hissetmiyorum siz kullandınız mı deneyiminiz var mı yani ben silikon kalitesi kötü olan 5700x3d ile kullanıyorum çok yüksek bir ses duymadım şu ana kadar siz hangi işlemci ile kullandınız
Beyler bu kasaya sığarmı yardımcı olurmusunuz

Hocam ben de aynı ramleri kullanıyorum. Görseldeki gibi 1-2 cm yüksekte kalıyor değmiyor. Bu arada Ramleri de ısıtmıyor bu durum. Anakartım ATX. Sizin anakartın boyutuna göre de ram konumları farklılık gösterebilir belki.
https://www.incehesap.com/msi-mag-f...-tempered-glass-atx-gaming-kasa-fiyati-81245/ hocam bu kasaya sığarmı anakart asus b650m-r

https://www.incehesap.com/msi-mag-f...-tempered-glass-atx-gaming-kasa-fiyati-81245/ hocam bu kasaya sığarmı anakart asus b650m-r
Ram patriot

Hocam siz hangi işlemci ile kullanıyordunuz ve sesli mi çalışıyor ? Ben 12400F ve Se214XT kullanıyorum puanlık ve işlemci çok güçlü olmayınca hiç ses duymadım çok şükür bunda sorun yaşar mıyım acaba 9800X3D ya da 9700X ile (ses konusunda).
9800x3d ile kullanıyorum, daha yeni geçtim ama testleri hâlâ yapıyorum. İşlemci oyunlarda ısınmıyor ancak ben render için de kullanacağım için cinebench testlerine de sokuyorum. Undervolt yaptım, 76 dereceyi geçmedi işlemci. Tabi render sırasında ses çıkıyor fanlardan doğal olarak. Ancak günlük işlerde ses çıkarmıyor. Zaten fan hızını da ayarlarsınız biosdan vs.

Render test sonuçlarını da paylaşırım buraya fikir vermesi için.

9800x3d ile kullanıyorum, daha yeni geçtim ama testleri hâlâ yapıyorum. İşlemci oyunlarda ısınmıyor ancak ben render için de kullanacağım için cinebench testlerine de sokuyorum. Undervolt yaptım, 76 dereceyi geçmedi işlemci. Tabi render sırasında ses çıkıyor fanlardan doğal olarak. Ancak günlük işlerde ses çıkarmıyor. Zaten fan hızını da ayarlarsınız biosdan vs.

Hocam bu kasaya sığarmı rica etsem bakarmısın
Anakart b650m-r
Ram patriot

Sağolun hocam, benim tam yüke bindirme işim yok zaten işlemciyi. Sadece oyun ve günlük takılacağım. Oyunlarda kaç derece, bakabildiniz mi peki ? Bir de kullanıcısı olarak, sizce performansı nasıl ? Yani 9700X ve ikisi arasında kaldım aradaki 8K fiyat farkından dolayı. Oyunlarda o sıcaklık sıçramaları tamamen giderilmiş mi 7800X3D'deki ?

Sağolun hocam, benim tam yüke bindirme işim yok zaten işlemciyi. Sadece oyun ve günlük takılacağım. Oyunlarda kaç derece, bakabildiniz mi peki ? Bir de kullanıcısı olarak, sizce performansı nasıl ? Yani 9700X ve ikisi arasında kaldım aradaki 8K fiyat farkından dolayı. Oyunlarda o sıcaklık sıçramaları tamamen giderilmiş mi 7800X3D'deki ?
Daha testini yapmadım ama yapınca atayım buraya onları da.

Hocam bu kasaya sığarmı rica etsem bakarmısın
Anakart b650m-r
Ram patriot
Ram tam model nedir? Ramleriniz çok yüksek değilse o yönden sorun çıkmaz ancak;
Kasanızın soğutucu desteği max 160mm, frost commander yüksekliği 158mm, ya ucu ucuna sığar ya da sığmaz denemeniz lazım.

Ram patriot
sığar 160 mm yüksekliği var kasanın frost commander 158mm

Patriot viper venom cl30 6000mhz 16x2

Sıkıntı çıkarırmı dip dibe olması
Temperli cam kapandığı sürece sorun olmaz. Şimdi baktım sizin ram yüksekliği 43mm, benim ramlerin ise yüksekliği 34mm, yani belki ramlere değmemesi için 120mm lik öndeki fanı biraz kaldırmanız gerekebilir. Dediğim gibi satın alıp denemeniz lazım. Teorik olarak bu kadar yardımcı olabilirim buradan.

Geri