Ekran kartı ısındığı için macun değişimini Maxtor CTG8 ile yapmıştım. İlk başlarda sıcaklık çok iyiydi ama sonradan pump out yapıyor ve hotspot yine yükseliyordu. Normal sıcaklıklar olması gereken değerde ama hotspot yükseldiği için sınıra geliyor ve throttle oluyordu. Tekrar değiştirdim az sürdüm ama bir süre sonra yine aynısını yaptı. Pump out yapmayan bir şey lazımdı bana. PTM 7950 denk geldim. Pump out yapmıyor deniliyordu. Sürekli macun değiştirmektense bunu denemek istedim. Siparişi verdim ve az önce montajını yaptım. Şu an sıcaklıklar normal, olması gereken değerde. Pump out...
- AirLife
- Cevaplar: 26
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
Bu konuda RX 6900 XT Sapphire Toxic kartıma uygulamasını yapmıştım. Yaklaşık 8 ay bu şekilde kullandım ve değerler hala ilk sürdüğüm gibiydi. Bu kartımın fanlarının RGB'si çalışmıyor diye aynı kartın RGB çalışanını aldım. Aldığım zaman sıcaklık değerleri bu şekilde hotspot 95 dereceye ulaşarak throttle oluyordu. (Bu kartta hotspot sınırı 95, fanlı modeller gibi 110 değil)
Ürünü bu satıcıdan 40x80 olarak geçen sene ağustos ayında aldım. 2 kez ekran kartına 1 kez de işlemci için kullandım herhalde yarısından çoğu duruyor daha.

Termal iletken 8.5W Pad -Honeywell PTM7950 faz değişim silikon ped levha Laptop CPU GPU silikon gres ped - AliExpress 7
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Ben PTM7950 uyguladıktan sonra ve overclock ile aldığım değerler;
Süreli 2 ay oldu. Fan yönü ters egzoz olarak görev yapmakta. Düzeltmeye üşendiğimden bu şekilde kullanıyorum.