Allah yardımcın olsun, benden uzak olun lütfen.
Üstteki arkadaşı ciddiye almana değmez. Samsung da 2 yıl, diğer markalarda 3 yıl yanma garantisi var. 5 aydır 10-14 saat açık kullanıyorum hiç bir sorun fark etmedim. Profesyonel incelemeci 3 yıllık testini yapmış, benim kullandığımın 2 katını bile kullansanız gözle görülür bir sorun olacağını düşünmüyorum diyor. Profesyonel incelemeci oled’i önerecek biz almayacağız ama tochmesenpai diye bir arkadaş çıkacak hem oled kullanmadığı hemde hiç bir makale veya kaynağa bakmadığı halde 3.nesil qd oled’in 6 ayda yanacağını iddia ediyor (sözde oled parasına ips almalıymışız) Neymiş benim 5 ay kullanmam yetmiyormuş, o zaman neden 6 ayda yanacak diye iddia ediyorsun? 1 ay sonra yanmazsa bana bir tane daha alıcak mısın?
@TouchMeSenpai Aldığım tarihi falanda paylaşırım hiç sorun olmaz. Valorant da oynuyorum, lolde oynuyorum, hikayeli oyunda oynuyorum, fim de izliyorum, youtube da kullanıyorum, sosyal medya içinde kullanıyorum her türlü 10-14 saat civarı açık bu ekran. Eğer 6 ay dolduğunda (1 ay sonra) yanmazsa bana yenisini alıcaksan tamam, aksi halde G65B kullanıyorsun diye her yerde övünmenin manası yok. Rtings de oled ve G65b'nin incelemeleri var. Aç bi 60-120hz tepki sürelerine bak G65B'nin, koyu renklerdeki tepki süresine falan bak, hızlı olsa da oled ile arasında uçurum var.
AW2725DF (kendi kullandığım oled monitör)
Samsung G65B (kullandığın monitör)
Sözde siyah dışında fark yokmuş. Peh, birisi 0.3ms diğeri beyazdan %60 ve %80 griye geçerken 33ms görüyor.

ve sen zannediyorsun ki sadece 60hz de böyle, 120hz de bile oled ezip geçiyor. Ki bir miktar overshoot var G65B de.
Renk gamutları oled %99.6 DCI-P3 ve %80 rec 2020, G65B ise %89 DCI-P3 ve %65 rec 2020 çıkmış rtings incelemesinde.
Mesele sadece siyah ekran zannetmeye devam et sen, renk doğruluğu, tepki süresi, renk gamutuna kadar bir çok alanda oled eziyor. Oledle ancak miniled kıyaslanabilir, düz LCD ile oled'i aynı kefeye koyuyorsun.