Düşük RAM Benchmark değerleri

LynxE

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
374
Edit: Konu benchmarktan farklı bir yere geldi ramlerden biri h die ? :D olarak gözüküyor EXPO açınca mavi ekran veriyor diğeri ?? li ve 8 gb ram olarak gözüküyor.

Değerler normal mi değilse nasıl düzeltiriz ?

2 tane Patriot Viper Venom 16 GB DDR5 CL30 6000MHZ EXPO
1753523521179.webp
1753523592918.webp
1753523607365.webp

Son düzenleme:
EXPO acik iken mi bu degerleri aldiniz hocam yoksa elle gecikme degerlerine mudahele var mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Degerler iyi bu arada ama bedne 16x2 var belki o yuzden de iyi olabilir senin degerlerin

50K kusur aliyorum read'te latency ise en son 90'di

Tekrar test edicem hatta suan emin olmak icin.

Gayet iyi bir kaç oynamayla 4-5ns düşer ama gerek yok. Stabilite daha önemli, bırak böyle kalsın.

EXPO acik iken mi bu degerleri aldiniz hocam yoksa elle gecikme degerlerine mudahele var mi?

Degerler iyi bu arada ama bedne 16x2 var belki o yuzden de iyi olabilir senin degerlerin

50K kusur aliyorum read'te latency ise en son 90'di

Tekrar test edicem hatta suan emin olmak icin.
EXPO 1 6000mhz cl30 1.35v fakat az önce occt ram testi yaparken mavi ekran verdi.

EXPO açık 6000mhz cl30 1.35v fakat az önce occt ram testi yaparken mavi ekran verdi.
mavi ekran verme sebebi test icin ram kullanimini cok yuksek secmeniz%85 secin duzelir bende %85 ustu secince mavi ekran veriyor ama memtest ile edince sorun yok gozukuyor, o programdan olsa gerek.

mavi ekran verme sebebi test icin ram kullanimini cok yuksek secmeniz%85 secin duzelir bende %85 ustu secince mavi ekran veriyor ama memtest ile edince sorun yok gozukuyor, o programdan olsa gerek.
tamamdır hocam teşekkürler

Hocam tam surumu crack mi indirdiniz? Bende sadece read ve latency gozukuyor, trail yaziyor kocaman her yerde :D

Github'tan key buldum simdi test ediyorum .d

Son düzenleme:
XPG Lancer RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 Hynix A-Die, EXPO kapali. tRAS 126'iydi galiba ben test ettigimde zamaninda o yuzden Read 59K civari 60K'ya yakinda Latency ise 90+ civarlarindaydi sonra tRAS 30 olarak ayarladim ama stabil degildi bende G.Skill'in ramleri ile ayni zamanlamayi verdim, normalde benim ramlerin EXPO ayari, 30-40-40-106 civariydi, tRAS'tan emin degilim ama ilk 3 degerden eminim, bu 4 zamanlamayi G.Skill Tridentler ile ayni yapip geri kalani elle ayarladim.

Kaynak Videolar:

1-)
2-)

Gecikme degerleri ve Voltaj degerleri icin bu iki videoyu kullandim.

3-)

Nitro Mode ayarlari icinse bu videoyu kullandim.

4-)

Gecikme degerleri bu videodan kopya direk sadece tRAS farkli, 30 unstable, 126 stable ama gecikme ve diger degerler yuksek, 96 yani G.Skill Tridentlerin geneli olan deger hem stabil hem de iyi sonuc.

Ekler

• Screenshot (22).webp
    Screenshot (22).webp
    115.6 KB · Hit: 18
XPG Lancer RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 Hynix A-Die, EXPO kapali. tRAS 126'iydi galiba ben test ettigimde zamaninda o yuzden Read 59K civari 60K'ya yakinda Latency ise 90+ civarlarindaydi sonra tRAS 30 olarak ayarladim ama stabil degildi bende G.Skill'in ramleri ile ayni zamanlamayi verdim, normalde benim ramlerin EXPO ayari, 30-40-40-106 civariydi, tRAS'tan emin degilim ama ilk 3 degerden eminim, bu 4 zamanlamayi G.Skill Tridentler ile ayni yapip geri kalani elle ayarladim.

Kaynak Videolar:

1-)
2-)

Gecikme degerleri ve Voltaj degerleri icin bu iki videoyu kullandim.

3-)

Nitro Mode ayarlari icinse bu videoyu kullandim.
1753528624977.webp

2.RAM
1753528638661.webp

H die ilk defa goruyorum, diger modulde ise ne oldugu belli degil. Hynix ama H die dedigim gibi ilk defa gordum.

Bu modeller genelde A Die oluyor diye biliyorum.

Sizinkiler ilgincirtir ki farkli. Partiden partiye degisiyor demek ki 6000Mhz cl30 patriotlar A-Die diye bilinir piyasada da

H die ilk defa goruyorum, diger modulde ise ne oldugu belli degil. Hynix ama H die dedigim gibi ilk defa gordum.

Bu modeller genelde A Die oluyor diye biliyorum.
İkisini de burdan aldım hocam (modül belirsiz olanı 1 ay önce aldım)

Geri