Çözüldü✓ Gigabyte X870 Aorus Elite Montajında Yardım

Güle güle kullan hocam inşallah 😊. Bakalım bide ekran kartı bulacaz beyaz renk nasıl olacak bilmem 😄.
Valla amd radeonun çok fazla beyaz seçeneği yok, nvidia'nın nazaran biraz daha fazla var. Galax, colorful, msi, gigabyte asus tuf, Zotac

Arkadaşlar bu Nzxt T120'yi montajlıcam da şimdi bu braket mi oluyor ne aluyor doğru mu acaba? Direk bu şekilde montajlıycam değil mi?
@qwerty12, @GUSE, @LegendaryCrazy

20250916_191404.webp

Braketleri sökeceksin onların verdiği AMD için olan sabitleyicileri kullanacaksın yüksek ihtimalle öyledir.

Hocam sistemi montajladım, Windows kurdum, sistem açıldı birkaç program felan indirdim fakat bilgisayarı açıp kapatınca hep bu ekran geliyor ve "N" tuşuna basınca normal bir şekilde açılıyor. Henüz ekran kartı yok sistem de işlemciden alıyorum görüntüyü, sence neden bu şekilde bir bilgin var mı?

Ekler

• 20250916_214849.webp
    20250916_214849.webp
    484.4 KB · Hit: 14
Hocam sistemi montajladım, Windows kurdum, sistem açıldı birkaç program felan indirdim fakat bilgisayarı açıp kapatınca hep bu ekran geliyor ve "N" tuşuna basınca normal bir şekilde açılıyor. Henüz ekran kartı yok sistem de işlemciden alıyorum görüntüyü, sence neden bu şekilde bir bilgin var mı?
Y tuşuna basabilirsin bir de öyle dene.

Rica ederim hocam. O fanlar olmaz hocam öyle, çalışır çalışmayacağı da tam bir muamma ama çalışsa da güvenli değil. Şöyle bir şey alın, rengini siz belirleyin bulursanız. 4pinliler daha fazla güç kullanıyor, o yüzden ya fanlar direk çalışmayacak ya fazla güçle fanları bozacak? ya da anakart bile cızırt olabilr. Bilemiyorum.

5 pinli fan için kontrolcülerde var, bu yüzden 3 pinli kontrolcülerde olmalı ancak link atmak için aradım bulamadım, siz bulursanız o da olur.
Hava soğutucu ile pek tecrübem yok, bazıları tek kablo pwm ile hem fanı hemde rgb ye ışık veriyor, rgbyi kontrol etmek için argb kablosunu (3 pili dişi) kabloyu anakarta veya yine kontrolcüye takmanız lazım. Onun dışında pwm kablosu evet cpu_fan'a takılır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada hocam, sizin bu 3 pinli dediğiniz kablolar rgb için güç veren kablolar olabilir, nereden çıktığını öğrenirseniz yeterli olacaktır. Arkadaki fan rgbsiz herhalde, yani öndeki 3 fanın ikişer kablosu varsa, bu dediğimi doğrular.
Hocam bu anakart nasıldır alınır mı yoksa bu model daha mı iyi olur

Ekler

• IMG_6562.webp
    IMG_6562.webp
    102 KB · Hit: 12
Hocam bu anakart nasıldır alınır mı yoksa bu model daha mı iyi olur
Bu anakartta seçeneklerimin arasındaydı fakat ben daha çok görsel zevkime göre topladığım için sistemi Gigabyte modelini aldım. Tabi ki teknik özellikler de önemli. 14.750TL'ye 3 ay vade farksız taksit ile almıştım.

Bu anakartta seçeneklerimin arasındaydı fakat ben daha çok görsel zevkime göre topladığım için sistemi Gigabyte modelini aldım. Tabi ki teknik özellikler de önemli. 14.750TL'ye 3 ay vade farksız taksit ile almıştım.
Nerden almıştınız hocam benimde çok hoşuma gitti gördüğüm en beyaz anakart 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,336
Üyeler
183,827
Son üye
ZAMEE
Geri