Çözüldü✓ Gigabyte X870 Aorus Elite Montajında Yardım

Lian li fanlar sadece 18k tutuyor o yüzden corsair fan almayı planlıyorum kasa benim nedense aşırı hoşuma gitti lian li de önerdiğiniz kasaların linkini atma şansınız varmı
Evo Rgb üste 420mm: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...ite-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,741930503.html
Compact; üste 360, arkaya 2x120mm: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...yaz-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,869906927.html
XL: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...l-w-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,313796391.html

20250917_203115.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar selamün aleyküm, hayırlı akşamlar. Sizlere gene rahatsız ediyorum. Bu yeni sisteme 4060ti ekran kartını takacağım fakat elim de sadece attığım kablo var psu kutusundan çıkan. Bu kablo doğru mudur? 8 pin yuvası ama 7 pinli olan kısmı psuya oluyor, öteki kısmı da ekran kartına bu şekilde montajlasam olur mu?

@LegendaryCrazy

@qwerty12

Ekler

• 20250917_203249.webp
    20250917_203249.webp
    383 KB · Hit: 9
  • 20250917_203241.webp
    20250917_203241.webp
    419.6 KB · Hit: 9
Bu aralar aktif değilim. Halletin mi?

Pcie yazıyor mu? cpu kablosu olmasın(gerçi onun uçları farklı yöne bakıyor, soketi zorlamadıkça sokamazsınız🤣)

Pcie yazıyor mu? cpu kablosu olmasın(gerçi onun uçları farklı yöne bakıyor, soketi zorlamadıkça sokamazsınız🤣)
Hallettim hocam. Fotoğrafta ki kabloyu bağladım ve sorunsuz şuan da şükür 😂.

Bunlar nasıl değer sayın sehirciler 🤣. Ekran kartı kullanımını göstermiyor. Bide işlemci 45-50, ekran kartı ise 60-70 adasın da güç tüketti 1 el rekabetçi cs de. Sıkıntılı gibime geldi, sence?
20250917_230332.webp

Bu arada fps droptur, takılma veya gecikme felan hiçbir şey yok. Normal akıcı bir şekilde oynattı soluksuz.

Bir de hocam son olarak, tam uyuyacaktım ki ön tarafta ki 3 fandan en üsttekinin diğerlerine göre çok yavaş döndüğüünü fark ettim. Aç kapa yaptım ve sonrasın da düzeldi fakat bu sefer de DRAM ışığı yandı ve görüntü gelmedi. Tekrar aç kapa yaptım ve görüntü geldi normal bir şekilde fakat fan hala çok yavaş dönüyor. Aklına bir şey gelirse yazarsan sevinirim.
@LegendaryCrazy

Bir de hocam son olarak, tam uyuyacaktım ki ön tarafta ki 3 fandan en üsttekinin diğerlerine göre çok yavaş döndüğüünü fark ettim. Aç kapa yaptım ve sonrasın da düzeldi fakat bu sefer de DRAM ışığı yandı ve görüntü gelmedi. Tekrar aç kapa yaptım ve görüntü geldi normal bir şekilde fakat fan hala çok yavaş dönüyor. Aklına bir şey gelirse yazarsan sevinirim.
@LegendaryCrazy
Hocam öyle gözle yavaş döndüğü anlaşılmaz da en garantisi hw monitör veya başka bir şeyden fan hızlarına bakman olur. Bende öndeki 3 fana odaklanınca bir anda yavaşladıklarını hissediyorum, sanki bullet time🤣 dramla onun alakası yoktur diye düşünüyorum. DDR5 ramler harbi sorunlu. Bazen post/booting de sorun oluyor biraz daha zaman alıyor, ramlar ışığının iki rengi oluyor ilk başta turuncu fln olur, sonra sanırım MSI da beyaz? ASUS da yeşil? renk olunca, sorun yok açılıyor anlamına geliyor. Biraz biosdan ramler ile oyna. Safe olarak 1.35v iyidir millet 1.4, 1.5 hatta ... 1.8v? Çıkanlar var. Ancak ramin stabilliğini 1.35 veya 1.4 kesin çözer. Çok sık olmadığı sürece ben arada olmasını normal buluyorum... Aynı ayda yılda bir kez donması gibi veya siyah ekran bilgisayarın bir kez kapaması gibi bu olaylar her zaman illa bir sorun olduğunu göstermez çok sık tekrarlarsa belli bir düzeni varsa o zaman anlamaya başlarsın. En azından ben böyle düşünüyorum. Araba bile her gün aynı hissettirmiyor 🤣 bir de seninkinin daha ilk günü ilk boot zaman alır. Sonra oturur, benim am5 ve ddr5 ile ilk aylarımı görsen...

Son düzenleme:
@LegendaryCrazy
Yani görüntü gelmeyince öyle anakartın üstüne bak.

Hocam öyle gözle yavaş döndüğü anlaşılmaz da en garantisi hw monitör veya başka bir şeyden fan hızlarına bakman olur. Bende öndeki 3 fana odaklanınca bir anda yavaşladıklarını hissediyorum, sanki bullet time🤣 dramla onun alakası yoktur diye düşünüyorum. DDR5 ramler harbi sorunlu. Bazen post/booting de sorun oluyor biraz daha zaman alıyor, ramlar ışığının iki rengi oluyor ilk başta turuncu fln olur, sonra sanırım MSI da beyaz? ASUS da yeşil? renk olunca, sorun yok açılıyor anlamına geliyor. Biraz biosdan ramler ile oyna. Safe olarak 1.35v iyidir millet 1.4, 1.5 hatta ... 1.8v? Çıkanlar var. Ancak ramin stabilliğini 1.35 veya 1.4 kesin çözer. Çok sık olmadığı sürece ben arada olmasını normal buluyorum... Aynı ayda yılda bir kez donması gibi veya siyah ekran bilgisayarın bir kez kapaması gibi bu olaylar her zaman illa bir sorun olduğunu göstermez çok sık tekrarlarsa belli bir düzeni varsa o zaman anlamaya başlarsın. En azından ben böyle düşünüyorum. Araba bile her gün aynı hissettirmiyor 🤣 bir de seninkinin daha ilk günü ilk boot zaman alır. Sonra oturur, benim am5 ve ddr5 ile ilk aylarımı görsen...
Tabi ki daha yeni sistem olduğundan bende hiç telaşlanmadım zaten. Fakat fan gerçekten hani hiç dönmüyormuş gibi böyle bariz belli. Ramleri de expo ayarını açtım o şekilde çalışıyorlar.

Tabi ki daha yeni sistem olduğundan bende hiç telaşlanmadım zaten. Fakat fan gerçekten hani hiç dönmüyormuş gibi böyle bariz belli. Ramleri de expo ayarını açtım o şekilde çalışıyorlar.
kablolar nasıl oldu? hala pin uyumlu değil ise ondan olabilir. Diğer parçalarda da öyle ancak yanlış değilsem fanların ne kadar hızlı döndüğü doğrudan ne kadar v verildiği ile alakalı. Yani 3 pin veya 4 pin arasında volt farkı var, eğer splitteri daha almadıysan ondandır, olmadı anakartta başka girişe tak.

kablolar nasıl oldu? hala pin uyumlu değil ise ondan olabilir. Diğer parçalarda da öyle ancak yanlış değilsem fanların ne kadar hızlı döndüğü doğrudan ne kadar v verildiği ile alakalı. Yani 3 pin veya 4 pin arasında volt farkı var, eğer splitteri daha almadıysan ondandır, olmadı anakartta başka girişe tak.
Aldım aldım hocam. Bakacaz bakalım yav teşekürler ilgilendiğiniz için.

Rica ederim, iyi eğlenceler ve forumlar :D

Rica ederim, iyi eğlenceler ve forumlar :D
Teşekkürler hocam sizede. Bu arada son konumda da işlemci stres testi yapmıştım ve sonuçlarını paylaştım. Sizinde katkınız büyük bakmak isterseniz diye haber vereyim dedim.

O fan mevzusu da göz yanılmasıymış bu arada dediğin gibi bakarak anlaşılamazmış demek ki 😃.

Geri