🔥İndirim Gigabyte 2k 280hz Tandem W-Oled Monitör MO27Q28G 25.999 TL

hocam hayırlı olsun deneme şansın oldu mu nasıl monitör
az önce montajını yaptım, yaklaşık 1 saat oldu açalı F02 firmware yüklü geldi gelir gelmez F05'e güncelledim.
genel hatlarıyla memnun gibiyim biraz daha kurcalayacağım 3. gen QD-OLED'ten geçtim ilk gözüme çarpan yazı fontları bunda daha iyi, renk konusunda QD-OLED ile eşit diyebilirim biraz daha kurcalayacağım.

gözüme iki şey çarptı normalde monitör gsync compatible listesinde var ama mevcut driver üstünde monitör uyumlu değil diyor, vesa hdr true black 500 sertifkası olmasına rağmen windows hdr sertifikasını bulunmadı yazıyor bunları araştırıyorum.

az önce montajını yaptım, yaklaşık 1 saat oldu açalı F02 firmware yüklü geldi gelir gelmez F05'e güncelledim.
genel hatlarıyla memnun gibiyim biraz daha kurcalayacağım 3. gen QD-OLED'ten geçtim ilk gözüme çarpan yazı fontları bunda daha iyi, renk konusunda QD-OLED ile eşit diyebilirim biraz daha kurcalayacağım.

gözüme iki şey çarptı normalde monitör gsync compatible listesinde var ama mevcut driver üstünde monitör uyumlu değil diyor, vesa hdr true black 500 sertifkası olmasına rağmen windows hdr sertifikasını bulunmadı yazıyor bunları araştırıyorum.
parlaklık konusunda nasıl qd oledden? bir de açılırken tv gibi açılıyor yavaş falan denmiş sen böyle bir durumla karşılaştın mı?

çok bilgi sahibi değilim ufak bir araştırma yaptım ama, amazonda peşin fiyatına 6 taksit ile asus-rog-strix-oled-xg27acdng satılıyor. gigabyte yerine asus olan model tercih edilebilir mi sizce? yoksa yeni teknoloji olmasından dolayı gigabyte mı alınmalı? kullanım amacım günlük kullanım ve ara sıra fps ve hikayeli oyunlar oynamak.

bahsettiğim monitör linki: https://www.amazon.com.tr/dp/B0D7NSZRJW/ref=cm_cr_arp_d_bdcrb_top?ie=UTF8

Tebilondan aldığım monitör bugün geldi kurulumu yaptım ama bu aleti hdr açık mı kapalı mı kullanmak daha mantıklı acaba? tft centralde hem hdr kapalı hem açık mod için önerilen ayarların anlatıldığı videoyu izledim. odamdaki tv oled, kullandığım laptop da oled ekranlı ikisinde de hdr sinyali gelince sanki renkler daha canlı ekran daha parlaklaşıyor gibime geliyor ama psikolojik de olabilir tabi. amd ekran kartı kullananlar için hdr'ı aktif edebilmek için amd arayüzünden 10 bit piksel biçimini kapatmak gerekli. o açıkken hdr desteklemiyor bir de

Driver mı bu ve bunu ne yararı oluyor ben sadece dp takıp kullanıyorum? Bir şey kaybediyor muyum?

Scan’de pre order açılmış ve teslimat kasım ortası gösteriyor, Asus globalde Q4 diye belirtmiş. Gaming.gen’de de ürün kartını oluşturmuşlar. En geç kasım sonu gibi gelmiş olur ve sipariş alımı açılır diye düşünüyorum.
hocam kesin bilgi var mı asusun ne zaman geleceği konusunda?

İkinci el gözüküyor, ikinci el oled mi alıcaksınız? XG27ACDNG gen 3 QD-Oled. Artı ve eksileri var ama genel olarak Tandem oled i daha başarılı buluyorum.
ikinci ele dikkat etmemişim ikinci el almam kesinlikle ama sıfırları da yakın fiyatlarda gezdiği için bilgi almak istemiştim, teşekkürler

Driver mı bu ve bunu ne yararı oluyor ben sadece dp takıp kullanıyorum? Bir şey kaybediyor muyum?
evet normalde bu tip monitörlerin win 11 driver'ı olur bu şekilde sisteme tanıtırsın aynı zamanda resmi ICC profilide olur HDR sertifika bilgisi de bu driver'ın içine işleniyor win 11 resmi olarak bu şekilde tanıyor.
şu an bu monitör Genel PNP monitör olarak geçiyor win 11'de driver'ı olsa misal orada net model kodunu nasıl bağlantı kurulduğunu görürdük
ki, misal LG'nin aynı paneli kullanan modelinde win 11 driverı var büyük ihtimalle bunlarda yakında eklerler yeni model olduğu için bir takım yazılımsal eksiklikler var sayfalarında,

bunun dışında şu an en güncel nvidia driver ,monitörü gsync için resmi olarak doğrulanmamış gösteriyor yakın zamanda driver ile resmi destek gelecekmiş.

dünden beri kullanıyorum QD-OLED'e göre en temel farklar siyahlar çok iyi bence, yazı fontunda ki sıkıntılar bunda yok, renk anlamında QD-OLED ile benzer senaryolarda aynı seviyede

panelde kullanılan kaplama net yansıtmıyor o kaplamayı kaldırdığın an glossy panel olacak net belli oluyor kaplama olduğunda bile hafif glossy fark ediliyor.

Ben HDR varsayılan açık kullanıyorum şu an gayet iyi gidiyor

hangi görüntü ayarlarıyla kullanıyorsunuz peki? direkt düz hdr modunda mı yoksa hdr game, hdr movie modlarında falan mı? @Falcon78

Ben hdr game modunda kullanmaya başladım parlaklığı 100 den 70e düşürdüm ama çok parlak gelmesinden kaynaklı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,957
Üyeler
183,925
Son üye
utkuwxe
Geri