HDR Monitör Aldım Ama HDR Güzel Gelmiyor

SebekeSuyu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
696
arkadaşlar uzun zamandır SDR monitörler kullanıyorum ondan olsa gerek G65B 27"'e geçtim ama HDR'ı açınca renkler çok cırtlak geliyor ve SDR'a eşit olmayı ya da çok farklı hissettirmemesini geçtim direkt olarak daha kötü geliyor ben mi ayarlama yapamadım HDR mı bu ben anlamadım (evet hdr600 var mucize beklemiyorum ama bi zahmet yeni teknolojiyse daha iyi olması gerekmez mi?)

arkadaşlar uzun zamandır SDR monitörler kullanıyorum ondan olsa gerek G65B 27"'e geçtim ama HDR'ı açınca renkler çok cırtlak geliyor ve SDR'a eşit olmayı ya da çok farklı hissettirmemesini geçtim direkt olarak daha kötü geliyor ben mi ayarlama yapamadım HDR mı bu ben anlamadım (evet hdr600 var mucize beklemiyorum ama bi zahmet yeni teknolojiyse daha iyi olması gerekmez mi?)
Bi boka yaramaz 1000nit+ olmadıkça. Tıpkı kulaklıklarda çöp, sanal 7+1in pazarlanması gibi

windows ayarlarından da hdr açarsan farkı görürsün ama muhteşemm şeyler bekleme tabi

windows ayarlarından da hdr açarsan farkı görürsün ama muhteşemm şeyler bekleme tabi
açtım zaten ordan ve windowsun kendi hdr kalibrasyonundan da istediklerini yaptım

ayarlardan + monitörden açtıysan normal olması lazım, sarımtırak felan olmaz yani sadece

Bazı oyunlarda windows HDR içeriği algılamayıp renkleri tam tersi soluklaştırıyor mesela Half Life'ın malum haritası gibi.. Bir de burada sertifika da önemli HDR600 değilse pek bir şey bekleme.

HDR600 hala giriş+orta seviye bir HDR standardı. Tepe parlaklığı kısa süreli yükseliyor ama sustained brightness, local dimming zoneleri, contrast gibi kritik şeyler yeterli olmadığı için görüntü bazen “yıkanmış, cırıltılı veya garip renkli görünebiliyor. Bu HDR’ın kötü olduğu anlamına değil, monitörün HDR işleme kapasitesinin sınırlı olduğu anlamına geliyor.
Gerçek HDR için HDR1000+ ve iyi local dimming gereken şey

Bazı oyunlarda windows HDR içeriği algılamayıp renkleri tam tersi soluklaştırıyor mesela Half Life'ın malum haritası gibi.. Bir de burada sertifika da önemli HDR600 değilse pek bir şey bekleme.
tam hdr600 zaten ama oyunlarda denemedim masaüstünde logolar falan çok kötü oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayarlardan + monitörden açtıysan normal olması lazım, sarımtırak felan olmaz yani sadece
ayarlardan açtım monitörün menüsünden açmadım ama ayarlardan açtığım için açık gözüküyor menüde de zaten ondan olacağını sanmıyorum. o kalibrasyon uygulamasından tekrar yapıp doygunluğu düşürdüm biraz daha iyi ama bu sefer de farkı anlamıyorum SDR ile olan :D

HDR OLED 10-Bit panellerde güzel performans veriyor. O da uygun içerikleri uygun media player ile açıp düzgün ayarlamanız gerekiyor. 8 Bit panellerden bişey beklemeyin. Birde Nit değeri yüksek olması gerekiyor.

HDR OLED 10-Bit panellerde güzel performans veriyor. O da uygun içerikleri uygun media player ile açıp düzgün ayarlamanız gerekiyor. 8 Bit panellerden bişey beklemeyin. Birde Nit değeri yüksek olması gerekiyor.
yani hocam evet diyorum ya zaten pek bir şey beklemiyorum az bi şey görüntüyü canlandırsın yeter. bu vatandaş (tabi benim gözüm alışık olmadığından da olabilir) renkleri SDR'den kötü yapıyor daha yeni daha iyi teknoloji olmasına rağmen. Şu an HDR'ı kapattım ciddi diyorum daha iyi

yani hocam evet diyorum ya zaten pek bir şey beklemiyorum az bi şey görüntüyü canlandırsın yeter. bu vatandaş (tabi benim gözüm alışık olmadığından da olabilir) renkleri SDR'den kötü yapıyor daha yeni daha iyi teknoloji olmasına rağmen. Şu an HDR'ı kapattım ciddi diyorum daha iyi
Bende Oled olmasına rağmen SDR kullanıyorum, HDR içerik izlersem açıyorum. Windows'un HDR ayarları berbat.

Bende Oled olmasına rağmen SDR kullanıyorum, HDR içerik izlersem açıyorum. Windows'un HDR ayarları berbat.
ha öyleyse işin rengi değişir. en azından benim gözümde problem yokmuş windowsun hdr ayarında sıkıntı varmış diye kendimi avutayım bari :D

hdr10 destekli lg monitör için çözümü var mı hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,772
Üyeler
186,789
Son üye
Dartanyan
Geri