İkinci el Rtx 3080 Alınır mı?

Hocam bütçe varsa 9060xt alın yola devam edin yada hocam biri paylaşmıştı 19999 TL ye palit 3 fanlı sanırım 5060ti 16gb var idi bakın onu alın çıkarsa bütçe bu dediklerim iyidir

Hocam elektrik faturan da 500 lira fazla gelir ortalama. Bitmeyen taksit gibi düşün. 4060ti 16gb 5060dan iyi. 8gb kart önermem.
İkinci el alsan 6700xt bile sana yeter. Sürücü hatası 6000 serisinde yok.
Rx 6600 xt kullanıyorum ve driver güncelleyemiyorum. Güncelleyince oyunlar crash atıyor. Bu yüzden amd korkutuyor. Nvidianin fiyatları da yüksek amdye göre düşük güçte ama aynı fiyatta kartlar almak gerekiyor garanti olması için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bütçe varsa 9060xt alın yola devam edin yada hocam biri paylaşmıştı 19999 TL ye palit 3 fanlı sanırım 5060ti 16gb var idi bakın onu alın çıkarsa bütçe bu dediklerim iyidir
9060 xt güzel kart araştırdım biraz ancak fiyatı bütçemin çok üstünde oluyor

Hocam elektrik faturan da 500 lira fazla gelir ortalama. Bitmeyen taksit gibi düşün. 4060ti 16gb 5060dan iyi. 8gb kart önermem.
Hocam 500 liralık fark nasıl olsun ayda, 7 24 tam güçte çalışması lazım ay boyunca senin dediğinin olması için. Hesapladım şimdi ben ayda 100 saat falan oyun oynuyorum ki bu bile çok fazla 250 w lık bi kartla 350 w lık arasında ayda 35 lira oynuyor yani az yakıyor diye fikir değiştirilecek bi durum yok bence. Bir de 3080 ti ile 4060ti arasındaki fark az bi fark değil ki. Ben mesela 4060 dan 3080 ti a ya geçtim bi şekilde abimle takas ederek 2 kat falan fark var performansda heralde :D. Tek sıkıntısı modeline bağlı olabilir, 3 fanlı bendeki oyundayken biraz sesli çalışıyor ama undervolt la çözülür ama ben gerek duymadım performans kaybından dolayı. Bir de kışın soba olarak kullanabilirsiniz çok güzel ısıtıyor odayı oyundayken :D

Hocam 500 liralık fark nasıl olsun ayda, 7 24 tam güçte çalışması lazım ay boyunca senin dediğinin olması için. Hesapladım şimdi ben ayda 100 saat falan oyun oynuyorum ki bu bile çok fazla 250 w lık bi kartla 350 w lık arasında ayda 35 lira oynuyor yani az yakıyor diye fikir değiştirilecek bi durum yok bence. Bir de 3080 ti ile 4060ti arasındaki fark az bi fark değil ki. Ben mesela 4060 dan 3080 ti a ya geçtim bi şekilde abimle takas ederek 2 kat falan fark var performansda heralde :D. Tek sıkıntısı modeline bağlı olabilir, 3 fanlı bendeki oyundayken biraz sesli çalışıyor ama undervolt la çözülür ama ben gerek duymadım performans kaybından dolayı. Bir de kışın soba olarak kullanabilirsiniz çok güzel ısıtıyor odayı oyundayken :D
165 watt güç harcıyor 16gb 4060ti
Fark 200 watt. Downloada bırakıyoruz bilgisayarı, torrent vs için. Bazen oyun arka planda açık kalıyor, alt + tab yapmış oluyoruz. Senin dediğin mükemmel üstü durumlar için geçerli.
Günlük en az 6tl elektrik fazladan harcar. temmuz fiyatına göre. Günde 5 saatten hesaplarsak

Sadece 3080 e odaklanma, başka altenatiflerin de var.
Rtx 3080lerde ram sıcaklığı 100-110 derece arası en az. Onlara sonradan bakır alaşımlı termal padler takıyorlar kullanıcılar.

Son düzenleme:
165 watt güç harcıyor 16gb 4060ti
Fark 200 watt. Downloada bırakıyoruz bilgisayarı, torrent vs için. Bazen oyun arka planda açık kalıyor, alt + tab yapmış oluyoruz. Senin dediğin mükemmel üstü durumlar için geçerli.
Günlük en az 6tl elektrik fazladan harcar. temmuz fiyatına göre. Günde 5 saatten hesaplarsak
kanki o 6-7 lira fark en az değil maksimum olabilecek fark ki onun için de 30*24 saat ayda tam güçte çalışması gerekiyor ki böyle bir fark oluşabilsin. Ayda 40-50 lira fark ya oluşturur ya oluşturmaz o da günde 6-7 saat oynuyorsan sırf o yüzden karar değiştirilmez yani. Arkadaş ihtiyacına göre eğer performans istiyorsa 3080ti alsın yok güncel olsun, ki ben hiç anlam veremiyorum, diyorsa onu alsın başka bir değişken yok denklemde. Yani kendi kullanmak için alacaksa ve zaten ikinci el alacaksa neden daha az performans veren bi şeye aynı para verirsin ki valla ben bilemiyorum. Ben aşırı memnunum 11,5 a almıştım geçen sene ekran kartını yükselteceğim zaman yine 2. el almayı düşünüyorum. Baya fiyat farkı oluyor diğer parçalara göre. adamlar işlemcileri anakartları 0 la aynı paraya satıyor. Bu arada çok ısınması ve bundan dolayı biraz sesli çalışması sorun oluşturuyorsa o zaman düşünülebilir ama 1,5-2 kat performansa değdiğini düşünüyorum.

Sadece 3080 e odaklanma, başka altenatiflerin de var.
Rtx 3080lerde ram sıcaklığı 100-110 derece arası en az. Onlara sonradan bakır alaşımlı termal padler takıyorlar kullanıcılar.

fiyat olarak 15in üstüne çıkmamaya karar verdim bir kaç ay boyunca hiç kart bulamazsam o zaman sıfır bakmaya başlayacağım. Dediğim fiyata nvidia ve güçlü bir kart olarak rtx 3080-3070ti-4060ti var sadece

her mesaj yazdığımda bütçe bin tl artıyor o yüzden sabit 15k ya bakacağım ekran kartı

Bilip bilmeyen herkes 3080 hakkında konuşmuş. İşin aslı 15K'ya 4070S bulamadığın her zaman alacağın tek kart 3080-3080Ti'dir başka kart aramazsın. Gerçekçi olmayan elektrik faturası ve ısı değerleri paylaşılmış ama karta düzgün bakım yapar adam akıllı uv çekersen aşağıdaki değerlerden başka değer görmezsin. Ben bu kartı 4 yıl kullanmış birisinden etiketi üzerindeyken aldım ve geldiği gün açıp bakımını yaptım. Yaklaşık 5-6 aydır bende, kart tık demiyor ve 650W psu ile kullanıyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi bu kartın muadili 4070S modeli zaten ve onun fiyatları da ortada. Eğer bütçe çıkılmayacak ve 13-15K arasında kalınacaksa ben başka alternatif göremiyorum.

Gigabyte Gaming Pro OC 3080 10G
Ekran görüntüsü 2026-01-10 165419.webp

Bilip bilmeyen herkes 3080 hakkında konuşmuş. İşin aslı 15K'ya 4070S bulamadığın her zaman alacağın tek kart 3080-3080Ti'dir başka kart aramazsın. Gerçekçi olmayan elektrik faturası ve ısı değerleri paylaşılmış ama karta düzgün bakım yapar adam akıllı uv çekersen aşağıdaki değerlerden başka değer görmezsin. Ben bu kartı 4 yıl kullanmış birisinden etiketi üzerindeyken aldım ve geldiği gün açıp bakımını yaptım. Yaklaşık 5-6 aydır bende, kart tık demiyor ve 650W psu ile kullanıyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi bu kartın muadili 4070S modeli zaten ve onun fiyatları da ortada. Eğer bütçe çıkılmayacak ve 13-15K arasında kalınacaksa ben başka alternatif göremiyorum.

Alıntıyı görüntüle
15 bin teklif edince çok az diyorlar birde utanmadan rtx 3080 lere

Alıntıyı görüntüle
Aldıktan sonra birde bakım yaptırmak gerekecek değil mi :(

Alıntıyı görüntüle
Aktif olarak ikisine de sahibi şuan masamda duruyorlar 650w cooler master mwe gold 2 ile kullanıyorum 3080 12gb tuf ve zotac 4070 super twin mevcut, kesinlikle 3080 hiçbir eksiklik hissettirmiyor benim aldığım kart 3.5 senelik dediğiniz gibi bakıma bile ihtiyacı olmadı 65 derece kart 75 vram alıyorum aradaki devasa fiyat farkına değecek bir farkı geçin fark yok neredeyse benim kullanımın için en azından

15 bin teklif edince çok az diyorlar birde utanmadan rtx 3080 lere

Aldıktan sonra birde bakım yaptırmak gerekecek değil mi :(
Her zaman ihtiyaç olmuyor kartın durumuna bağlı. Ama 3080 için en fazla 13K 3080Ti için en fazla 16k verirdim, kartın durumuna bağlı olarak. Ne olursa olsun kartlar yaşlı ve fazla güç çekiyor. Uzun süre rigte kalmış bir kart denk gelme olasılığı var.

Geri