❌İndirim Bitti! ASUS-PRIME-RX9070XT AMAZON DEPO 2.EL 34.199,05TL

Normalde böyle çarpıtmalara cevap vermek için uğraşmam amd kartlar umrumda bile değil bana para kazandıramıyor, rakibine kıyasla nerde OC yeteneği varmış? Bas bakalım biraz memory oc :D sizin gibi insanlara çok detaylı anlatmak lazım anlatalım.
1- 90 fazla olanın memory olduğunu söyleyen kim? O Kartı o gpu clocka çekip test etmen gerekiyor diyorum, ne alakası var memory ile diyor rezalet, gözü de yok olsa pure 2800 lerde benzer derecede prime ile görecek ama işte.
2- Backplate de bir tane bile termal ped olmayan berbat bir modeli savunuyorsun?
3- 1200 rpm diye savunduğun kart fan eğrisini tutarken berbat sonuçlar veriyor
4- Çok üzüldüğün için noise normalised de ekliyorum memory yönünde. Senin mantığa göre pulse nitro+ dan daha iyi öyle mi? Bağırtma yav :D ki prime o zaman en iyisi buyur noise normalised bak bak bağırtma diye yaz.
5- Son kullanıcının tecrübesi asıldır tüm reddit kartın tempini tartıştı +95 görüyor diye hala pulse pulse aynen pulse
Hacı neyin kafasını yaşıyosunuz? Bi kartta kıyaslama yaparken sadece Memory tempe mi bakılır? Noise normalized testlere de bok atmışsın ki standard kullanıcı için en önemlisi budur, fanlar son rpm de kafa ütüler, düzgün fan curve de aldığın performansa bakarsın.

Arada 5 derece var Memory tempde, peki bunun VRM, Hotspot ve Averaj temp tablolarını neden koymuyosun? Çünkü senin savunduğuna ters kalıyor di mi? Dur ben koyayım onları da

GPU-VRM-N-p.webp

GPU-Hotspot-N-p.webp

Average-Temp-N-p.webp

Memory-Temp-N-p.webp

Asus Prime ve Tuf lar Nvidia 5000 serilerinde başarılı ama RX 9000 serisinde geride. Tartışma bence boşuna uzuyor burda.

Normalde böyle çarpıtmalara cevap vermek için uğraşmam amd kartlar umrumda bile değil bana para kazandıramıyor, rakibine kıyasla nerde OC yeteneği varmış? Bas bakalım biraz memory oc :D sizin gibi insanlara çok detaylı anlatmak lazım anlatalım.
1- 90 fazla olanın memory olduğunu söyleyen kim? O Kartı o gpu clocka çekip test etmen gerekiyor diyorum, ne alakası var memory ile diyor rezalet, gözü de yok olsa pure 2580 lerde benzer derecede prime ile görecek ama işte.
2- Backplate de bir tane bile termal ped olmayan berbat bir modeli savunuyorsun?
3- 1200 rpm diye savunduğun kart fan eğrisini tutarken berbat sonuçlar veriyor
4- Çok üzüldüğün için noise normalised de ekliyorum memory yönünde. Senin mantığa göre pulse nitro+ dan daha iyi öyle mi? Bağırtma yav :D ki prime o zaman en iyisi buyur noise normalised bak bak bağırtma diye yaz.
5- Son kullanıcının tecrübesi asıldır tüm reddit kartın tempini tartıştı +95 görüyor diye hala pulse pulse aynen pulse
6- Çok bir şey bildiğini sanan insan iyi dinle o ısı boruları sen bakıp izle diye yok gpu ısındığında bakır borulara aktardığı gibi memory de aynı şekilde aktarıyor ama bil bakalım ne oluyor? İkisi aynı anda aktardığında yeterli soğutmayı sağlayamıyor ne rezil adamsın yav

Hacı neyin kafasını yaşıyosunuz? Bi kartta kıyaslama yaparken sadece Memory tempe mi bakılır? Noise normalized testlere de bok atmışsın ki standard kullanıcı için en önemlisi budur, fanlar son rpm de kafa ütüler, düzgün fan curve de aldığın performansa bakarsın.

Arada 5 derece var Memory tempde, peki bunun VRM, Hotspot ve Averaj temp tablolarını neden koymuyosun? Çünkü senin savunduğuna ters kalıyor di mi? Dur ben koyayım onları da

Asus Prime ve Tuf lar Nvidia 5000 serilerinde başarılı ama RX 9000 serisinde geride. Tartışmayı uzatma bence daha fazla
Estağfurullah normallerde de pulsenin iyi olduğu sonuçları eklemedim mi hocam? Ekledim arkadaş normalised istediği için tartıştığımizi ekledim her biri normal aralıkta olduğu için pulse bu aralıkta kalsa laf etmezdim iki google yapsanız göreceksiniz kartın arka plaka ile arasında termal ped yok memoryler +95 neden memory tek temel tartışma konumuz şuan? Çünkü 85 üzerine çıkan tek değer memory
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ağlamak serbest, dinlemek istek meselesi 1800 rpm 90 memory ile bol şans :D

Ekler

• 1000128193.webp
    1000128193.webp
    38.9 KB · Hit: 15
Estağfurullah normallerde de pulsenin iyi olduğu sonuçları eklemedim mi hocam? Ekledim arkadaş normalised istediği için tartıştığımizi ekledim her biri normal aralıkta olduğu için pulse bu aralıkta kalsa laf etmezdim iki google yapsanız göreceksiniz kartın arka plaka ile arasında termal ped yok memoryler +95 neden memory tek temel tartışma konumuz şuan? Çünkü 85 üzerine çıkan tek değer memory
40 dBA da 78 derecede, ki 85 de olsa sorun değil memory templer için bu ısılar.
Benim anlatmaya çalıştığım şey Asus 9000 serisinde geride kaldı kendinden bekleneni veremedi, bütün sıcaklıkları ele alırsın kart kıyaslarken, Pulse fena bir model değil. Reddit de aratırsak Pulse ın yanında bi ton Tuf da, Prime da Xfx de bulunur temp sorunları yaşayan. Bu yüzden testlere bakıyoruz zaten.

Ben Nvidia tercih ediyorum bu arada, Pulse ı olup da onu savunan bir insan değilim yani. Mümkün olduğunca objektif bakarım olaya.

Benim anlatmaya çalıştığım şey Asus 9000 serisinde geride kaldı bekleneni veremedi, bütün sıcaklıkları ele alırsın kart kıyaslarken, Pulse fena bir model değil. Reddit de aratırsak Pulse ın yanında bi ton Tuf da, Prime da Xfx de bulunur temp sorunları yaşayan. Bu yüzden testlere bakıyoruz zaten.

Ben Nvidia tercih ediyorum bu arada, Pulse ı olup da onu savunan bir insan değilim yani. Mümkün olduğunca objektif bakarım olaya.
Dediğim gibi 3d ve ai ile uğraştığım için amd benim işim olacak bir kart değil ama bu kartın memoryleri güvenli bölgede kalamıyor arka plakasında termal ped bile koymaya bile çekinmişler evet normalised için böyle görüyoruz ama pulse fan eğrisi düşündüğünüz gibide çalışmıyor 110a kadar safe de diyeceklerdir ama 95 derecede ne kadar ömründen yediğini tartışmayacaklar herkes istediğini alabilir ama kıyas yapılan modellerle alakası olan bir kart değil. Normalised de 60 65 diyelim örnek tabloya bakmıyorum bu bir sorun değil ama memory +95 gördüğünde tüm kartı soğutmak zorlaşıyor çünkü bakır boru ortak maalesef. Uzun oyun testlerinde bu sonuçlarla alakası olmadığını zamanla anlayacaklardır yinede herkese bol şans

Benim anlatmaya çalıştığım şey Asus 9000 serisinde geride kaldı kendinden bekleneni veremedi, bütün sıcaklıkları ele alırsın kart kıyaslarken, Pulse fena bir model değil. Reddit de aratırsak Pulse ın yanında bi ton Tuf da, Prime da Xfx de bulunur temp sorunları yaşayan. Bu yüzden testlere bakıyoruz zaten.

Dostum laf anlatma ben 1-2 mesajında çözdüm bu arkadaşı o yüzden he he de geç. Hayatın her alanında böyle insanlar var maalesef, bunlara laf anlatamazsın. Testler ortada ki ben techpowerup ın attım, sen techspot un atmışsın bunlar piyasanın en iyi inceleme yapan teknoloji kanallarından ama gördüğün gibi arkadaş halen reddit falan diyor. Öyle sıyırmış ki bizzat asus ve sapphire den üretim mühendisleri gelse onlara bile muhalefet eder yok siz bilmiyonuz reddit de gezin biraz der :kekw: :kekw:

Ağlamak serbest, dinlemek istek meselesi 1800 rpm 90 memory ile bol şans :D
Ahahahahhahah olum sen harbi iyi değilsin :kekw:

Azıcık utanman olsa yorum yazmazsın ama utanmadan halen yorum yazıyon bir de test atıyon ki onu bile anlayamamışsın :kekw:

Memory i 1800 ün karşısında görünce garibim 1800rpm sanmış halbuki adamlar cahile anlatır gibi kocaman yeşil RPM çizgisi çekmiş, adam 1200rpm civarını 1800rpm sanıyor. Bu mantıkla tabloda 4 farklı fan rpm değeri var :dDDDDD

Hadi biz forumda idare ediyoruz seni de normal hayatta da böyleysen çevrendekilere sabır diliyorum.

Son düzenleme:
Dostum laf anlatma ben 1-2 mesajında çözdüm bu arkadaşı o yüzden he he de geç. Hayatın her alanında böyle insanlar var maalesef, bunlara laf anlatamazsın. Testler ortada ki ben techpowerup ın attım, sen techspot un atmışsın bunlar piyasanın en iyi inceleme yapan teknoloji kanallarından ama gördüğün gibi arkadaş halen reddit falan diyor. Öyle sıyırmış ki bizzat asus ve sapphire den üretim mühendisleri gelse onlara bile muhalefet eder yok siz bilmiyonuz reddit de gezin biraz der :kekw: :kekw:

Ahahahahhahah olum sen harbi iyi değilsin :kekw:

Azıcık utanman olsa yorum yazmazsın ama utanmadan halen yorum yazıyon bir de test atıyon ki onu bile anlayamamışsın :kekw:

Memory i 1800 ün karşısında görünce garibim 1800rpm sanmış halbuki adamlar cahile anlatır gibi kocaman yeşil RPM çizgisi çekmiş, adam 1200rpm civarını 1800rpm sanıyor. Bu mantıkla tabloda 4 farklı fan rpm değeri var :dDDDDD

Hadi biz forumda idare ediyoruz seni de normal hayatta da böyleysen çevrendekilere sabır diliyorum.
Bunu da açıkladım ya insan kardeşim okusana kart memoryi soğutamadığı için oraya çıkacak diyorum aynı bakır boru diyorum uzun süreli kullanımda göreceksin diyorum yoruyorsun gerçekten :D gördüğün üzere seni muhattaba almaktan vazgeçtim yukarda da aynı algı eksikliğini yaşadın.

Bunu da açıkladım ya insan kardeşim okusana kart memoryi soğutamadığı için oraya çıkacak diyorum aynı bakır boru diyorum uzun süreli kullanımda göreceksin diyorum yoruyorsun gerçekten :D gördüğün üzere seni muhattaba almaktan vazgeçtim yukarda da aynı algı eksikliğini yaşadın.
Olum sen rahatsız mısın cidden yoksa milletle dalga mı geçiyorsun? bir sıkıntın falan varsa söyle bari de ona göre davranalım.

Hem ben bir ton test attım hem de adam attı. Kartın memory sıcaklıkları bir çok modele göre daha iyi halen soğutamadığı için gibi komik komik yorumlar yapıyorsun. Senin hayal dünyana mı inanacaz? yoksa techpowerup, techspot gibi kanalların incelemelerine mi?

Ortada inceleme vs. olmasa diyecem ki hadi neyse adam öyle sanıyor, ortada bir ton test var göz göre göre soğutamıyor demen senin zeka seviyeni belli ediyor...

@ReSeRe Öncelikle arkadaşlar cevabı vermiş sana pek bir şey anlatılmaz çünkü gidip reddit orası burası diyorsun lafı dolandırıyorsun.Ben kendim 33k parasını verip aldığım kartı benden daha iyi biliyorsun yada öyle sanıyorsun yok redditte 90 100 derece oluyor fırlıyor bellek o şu bu.Şimdi bu bellek olayları bu pulseye özgü değil "kullanan" adamlar diyor bunu.Reddit reddit dedin redditte asus tuf model kart kullanan adam 94 derece geldiğini söylüyor asus prime kullanan adam 90 geçtiğini söylüyor sen bunları görmedin pulse yazan yeri okuyup geldin galiba ayrıca gigabyte aorus elite kullanan adam 93 dereceye ulaştığını söylüyor taichi kullanan adam 90a ulaştığını söylüyor. Ayrıca redditte pulsenin soğutmasından çok memnun olan da var birkaç örneği mi gördün naptın anlamadım. Burda modelden çok ne ortamda, hangi kasada, oda sıcaklığı,kasanın hava akışı gibi şeylerin de önemi var.Hatta birini daha gördüm redditte şimdi prime kullanan kişi undervolt yapmasına rağmen uzun oyunda 88 90 derece çıktığı için şikayet ediyor.Ben kendimden örnek vereyim mesh kasa kullanıyorum hava akışı gayet iyi birkaç oyun yazayım burada inanmayacaksın çünkü kullanmıyorsun haliyle bilmiyorsun bu aralar moda oldu bu neyse.En çok yük bindiren oyundan başlayayım RDR2 2k ultra ne ayar varsa açtım advanced settings dahi ultra içinde ne varsa fulledim 110 120fps alıyorum şimdi kısa oynarsan tabi sıcaklık artmaz diyeceksin zaten girdi mi direk zıplıyor ama yine söyleyeyim 4 saat aralıksız oynadım ve dediğim sıcaklıklara 10 20 dakika ulaştı 4 saat boyunca 1 derece bile yukarı gitmedi Gpu 48c Hotspot 63c Bellek 71 74c arası bellek 75 bile olmadı demin pubg den çıktım steam versiyon yine 2k ultra ne varsa fps kilidi vs yok 150 160fps civarı gpu 49 hotspot 65 bellek 72 120fps kiliti alıp oynadığımda gpu 39-40 hotspot 44 bellek 61 65 arası gidip geliyor saatlerce oynadım "kullanmış" biri olarak yazıyorum kafadan değil orayı burayı göstererek değil.Kısaca buz gibi çalışıyor hatta birkaç oyun daha yazayım bunlar 120 fps kilitli sekilde eger kaldırırsan da ucurum olmuyor 8 10 derece daha artıyor Gta 5 2k ultra kilitli şekilde uzun süreli oynama gpu 38 hotspot 42 bellek 56 58 derece 60 dahi görmüyor 120ye kilitlersen. Forza 4 2k ultra gpu 42 hotspot 48 bellek 57 60 arası gidip geliyor. Ets 2 2k ulta yine çok benzer sıcaklıklar.Cs 2 2k ultra fps kiliti vs birsey yokken yine bellekler 70 75 civarında takılıyor.Diger sayamadığım oynadığım çok oyun var bellekler yine 75 dahi olmuyor max 70 72 genelde 60 civarı oluyor gpu da 40 45 arası vs vs buraya daha yazsam yine reddit o bu şu diyeceksin.Pulse modelinde fan eğrisi berbat kart çok ısınsa dahi 800rpm dönüyor bunu öyle bir ayarlamışlar ki lanet bir şey.Şimdi fan kaç rpm deme ben bu yazdığım oyunlarda fan 1000 ile 1300 arası dönüyordu 1400 dahi görmedi öyle 1700 2000 vs değil hani berbat soğutmasıydı arka plakaya termal ped koymamışlardı bu ne boru mu ? Bir an benimki özel üretim mi diye düşündüm 🤣 İnan o adamlar arka plakaya termal ped koymamalarını Nebi Akgünün detaylı 9070xt karşılaştırmasını da izle tekrardan orda bile diyor bu modelin fan eğrisinin sıcaklıkları artırdığını söylüyor. Birdaha bilmediğin şeylere sallayıp rezil olmayı göze almassın umarım.

Son düzenleme:
@ReSeRe Öncelikle arkadaşlar cevabı vermiş sana pek bir şey anlatılmaz çünkü gidip reddit orası burası diyorsun lafı dolandırıyorsun.Ben kendim 33k parasını verip aldığım kartı benden daha iyi biliyorsun yada öyle sanıyorsun yok redditte 90 100 derece oluyor fırlıyor bellek o şu bu.Şimdi bu bellek olayları bu pulseye özgü değil "kullanan" adamlar diyor bunu.Reddit reddit dedin redditte asus tuf model kart kullanan adam 94 derece geldiğini söylüyor asus prime kullanan adam 90 geçtiğini söylüyor sen bunları görmedin pulse yazan yeri okuyup geldin galiba ayrıca gigabyte aorus elite kullanan adam 93 dereceye ulaştığını söylüyor taichi kullanan adam 90a ulaştığını söylüyor. Ayrıca redditte pulsenin soğutmasından çok memnun olan da var birkaç örneği mi gördün naptın anlamadım. Burda modelden çok ne ortamda, hangi kasada, oda sıcaklığı,kasanın hava akışı gibi şeylerin de önemi var.Hatta birini daha gördüm redditte şimdi prime kullanan kişi undervolt yapmasına rağmen uzun oyunda 88 90 derece çıktığı için şikayet ediyor.Ben kendimden örnek vereyim mesh kasa kullanıyorum hava akışı gayet iyi birkaç oyun yazayım burada inanmayacaksın çünkü kullanmıyorsun haliyle bilmiyorsun bu aralar moda oldu bu neyse.En çok yük bindiren oyundan başlayayım RDR2 2k ultra ne ayar varsa açtım advanced settings dahi ultra içinde ne varsa fulledim 110 120fps alıyorum şimdi kısa oynarsan tabi sıcaklık artmaz diyeceksin zaten girdi mi direk zıplıyor ama yine söyleyeyim 4 saat aralıksız oynadım ve dediğim sıcaklıklara 10 20 dakika ulaştı 4 saat boyunca 1 derece bile yukarı gitmedi Gpu 48c Hotspot 63c Bellek 71 74c arası bellek 75 bile olmadı demin pubg den çıktım steam versiyon yine 2k ultra ne varsa fps kilidi vs yok 150 160fps civarı gpu 49 hotspot 65 bellek 72 120fps kiliti alıp oynadığımda gpu 39-40 hotspot 44 bellek 61 65 arası gidip geliyor saatlerce oynadım "kullanmış" biri olarak yazıyorum kafadan değil orayı burayı göstererek değil.Kısaca buz gibi çalışıyor hatta birkaç oyun daha yazayım bunlar 120 fps kilitli sekilde eger kaldırırsan da ucurum olmuyor 8 10 derece daha artıyor Gta 5 2k ultra kilitli şekilde uzun süreli oynama gpu 38 hotspot 42 bellek 56 58 derece 60 dahi görmüyor 120ye kilitlersen. Forza 4 2k ultra gpu 42 hotspot 48 bellek 57 60 arası gidip geliyor. Ets 2 2k ulta yine çok benzer sıcaklıklar.Cs 2 2k ultra fps kiliti vs birsey yokken yine bellekler 70 75 civarında takılıyor.Diger sayamadığım oynadığım çok oyun var bellekler yine 75 dahi olmuyor max 70 72 genelde 60 civarı oluyor gpu da 40 45 arası vs vs buraya daha yazsam yine reddit o bu şu diyeceksin.Pulse modelinde fan eğrisi berbat kart çok ısınsa dahi 800rpm dönüyor bunu öyle bir ayarlamışlar ki lanet bir şey.Şimdi fan kaç rpm deme ben bu yazdığım oyunlarda fan 1000 ile 1300 arası dönüyordu 1400 dahi görmedi öyle 1700 2000 vs değil hani berbat soğutmasıydı arka plakaya termal ped koymamışlardı bu ne boru mu ? Bir an benimki özel üretim mi diye düşündüm 🤣 İnan o adamlar arka plakaya termal ped koymamalarını senin kadar konuşmamıştır 🤣 ( En temiz örnek olan rdr 2 deki 4 saat sonraki sıcaklıkların fotoğrafını koyuyorum ordan da bakarsın) Nebi Akgünün detaylı 9070xt karşılaştırmasını da izle tekrardan orda bile diyor bu modelin fan eğrisinin sıcaklıkları artırdığını söylüyor. Birdaha bilmediğin şeylere sallayıp rezil olmayı göze almassın umarım.
:D 300 wattlık kart 210 watta sorun yaşamamış büyük başarı bu kartlar çıktığında memory templer berbat nvidia alında dedim ama fanboylar yine saldırdı rma oranları açıklanınca göreceksin ki yine sapphire ile msi asus arasında bir dağ olacak vramler hynix kaçının dedim bir linçtir devam ettiler ha amd en azından hatasından döndü samsung vramlere geçti benim amd kartlarla işim olmaz size bol şans :D

Bu kartlar çıktığında da dedim hala diyorum çöpe atılacak param yoksa +90 mem kartlara para vermem, çoğu model +80 memde diye eleştirdiğimde amd mühendisleri bilmiyor mu diyenler şimdi amd ye mail atıp Samsung vramli kart istiyor herkes bildiğini yapsın :D

Son düzenleme:
:D 300 wattlık kart 210 watta sorun yaşamamış büyük başarı bu kartlar çıktığında memory templer berbat nvidia alında dedim ama fanboylar yine saldırdı rma oranları açıklanınca göreceksin ki yine sapphire ile msi asus arasında bir dağ olacak vramler hynix kaçının dedim bir linçtir devam ettiler ha amd en azından hatasından döndü samsung vramlere geçti benim amd kartlarla işim olmaz size bol şans :D

Bu kartlar çıktığında da dedim hala diyorum çöpe atılacak param yoksa +90 mem kartlara para vermem
Yazamayacak bişey bulduğun için hala sallıyor sana boru gibi cevap verdim yaramamış demek ki 300watta da kullandım emin ol uzun süre vram 90 100 olmadı benchmarkda dahi görmedim oraları yazdıkça rezil oluyorsun.Bu arada çöpe atılacak param yok dedin sen ne kullanıyorsun sıcaklıkları paylaş ona da bakalım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,279
Üyeler
189,820
Son üye
berat_xzz
Geri