Öneri 7900 gre den 5070 e geçmeli miyim?

Tworule

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
305
İyi forumlar,

Birkaç gündür aklımı kurcalayan bu soruyu birazda sizin aklınızı karıştırması için buraya bomba gibi atmak istedim. Amd, Nvidia kapışması başlasın.

Öncelikle kartımdan genel olarak memnunum sistem şuanda tam uyumlu olarak çalışıyor fakat sinirimi bozan bazı hususlar var ve beni rtx karta geçmeye zorluyor.

1- Kenar yumuşatma ve netlik sorunları. Oyunlarda gün geçtikce dlss ve fsr 3.1 arası git gide açılıyor. Fsr 3.1 neredeyse kullanilmayacak seviyede uzak bölgeler çok bulanık oluyor, titreme sorunları ve gölgelendirmeler yanlış çiziliyor. Genellikle fsr native kullaniyorum buda fpsi resmen 2 ye yarıyor.

2- Afmf 2 fpsi kağıt üzerinde arttırmasa da hafif akıcılık ekliyor ama eklediği akıcılığı hissedilen gecikme ile resmen mahfediyor. Hiç kullanışlı değil sadece hikayeli oyunlarda oda oyun kolu kullanarak uzaktan ekrana bakarken çok rahatsız etmiyor.

3- Rtx 5000 serisi ve rx 7000 serisini deneyimleyen arkadaslar varsa dlss ve fsr arasında ciddi degişmeye değecek bir fark oluşuyor mu

4- Ya da en mantıklısı 5070 super mi beklemek çünkü 5070 ti fiyatları çok absürt aralarında 20k fark var kafam şuan maşukiye

Yorumlarınızı bekliyorum.

İyi forumlar,

Birkaç gündür aklımı kurcalayan bu soruyu birazda sizin aklınızı karıştırması için buraya bomba gibi atmak istedim. Amd, Nvidia kapışması başlasın.

Öncelikle kartımdan genel olarak memnunum sistem şuanda tam uyumlu olarak çalışıyor fakat sinirimi bozan bazı hususlar var ve beni rtx karta geçmeye zorluyor.

1- Kenar yumuşatma ve netlik sorunları. Oyunlarda gün geçtikce dlss ve fsr 3.1 arası git gide açılıyor. Fsr 3.1 neredeyse kullanilmayacak seviyede uzak bölgeler çok bulanık oluyor, titreme sorunları ve gölgelendirmeler yanlış çiziliyor. Genellikle fsr native kullaniyorum buda fpsi resmen 2 ye yarıyor.

2- Afmf 2 fpsi kağıt üzerinde arttırmasa da hafif akıcılık ekliyor ama eklediği akıcılığı hissedilen gecikme ile resmen mahfediyor. Hiç kullanışlı değil sadece hikayeli oyunlarda oda oyun kolu kullanarak uzaktan ekrana bakarken çok rahatsız etmiyor.

3- Rtx 5000 serisi ve rx 7000 serisini deneyimleyen arkadaslar varsa dlss ve fsr arasında ciddi degişmeye değecek bir fark oluşuyor mu

4- Ya da en mantıklısı 5070 super mi beklemek çünkü 5070 ti fiyatları çok absürt aralarında 20k fark var kafam şuan maşukiye

7000 serisine fsr 4 desteği söylentisi boş çıkarsa 9070xt geç. Yakın zamanda belli olur

İyi forumlar,

7900gre yanlış bilmiyosam 4070-4070süper güçlerinde. mantıklı yükseltme 5070ti olur normalde 5070 önermezdim. ancak dlss 5 ile ilgili paylaşılanlar iyice nvidia ya çekiyo insanı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada bende 7700xt den 5070ti a geçtim. başta bütçemden dolayı 5070 düşünüyodum ancak istediğim performansı 5070ti karlıladığı için bütçemi biraz zorladım ve 9 taksit bulunca 5070ti aldım. 7700xt de çok sorun yaşadığım ve 9070xt hakkında da bazı yaşadığım sorunların driver kaynaklı bulunduğunu görünce başta heves ettiğim 9070xt den vazgeçtim ve 5070ti dan çok memnunum. dlss 5 de çok heyecanlandırıyo

7900gre yanlış bilmiyosam 4070-4070süper güçlerinde. mantıklı yükseltme 5070ti olur normalde 5070 önermezdim. ancak dlss 5 ile ilgili paylaşılanlar iyice nvidia ya çekiyo insanı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada bende 7700xt den 5070ti a geçtim. başta bütçemden dolayı 5070 düşünüyodum ancak istediğim performansı 5070ti karlıladığı için bütçemi biraz zorladım ve 9 taksit bulunca 5070ti aldım. 7700xt de çok sorun yaşadığım ve 9070xt hakkında da bazı yaşadığım sorunların driver kaynaklı bulunduğunu görünce başta heves ettiğim 9070xt den vazgeçtim ve 5070ti dan çok memnunum. dlss 5 de çok heyecanlandırıyo
O konuda bende kararsızım 16gb vram den 12gb düşmek bana da ilerleyen süreçlerde pek mantıklı gelmiyor ondan 5070 super mi beklesem acelem yok.

Değiştirirsem Nvidiaya geçerim ya şuanlık tekrar amd gibi bi düşüncem yok.
İlla nvidia ise 5070 ti al 41 e fln düştüğü zamanlar oldu 5070 fiyat/performans konusunda koca bi çöp

O konuda bende kararsızım 16gb vram den 12gb düşmek bana da ilerleyen süreçlerde pek mantıklı gelmiyor ondan 5070 super mi beklesem acelem yok.
bende 5070 süper bekleyeyim diye düşündüm ancak en yakın 2028 deniyo. amd dahi 9080xt den sesi soluğu kesti. beklemeni önermem. evet 5070 ve 5070ti arasındaki açık fazla hem fiyat hem performans ve o açık boş ara kart lazım. ama 5070ti a zorlamanı olmuyosada 5070 almanı öneririm

hocam 9000 serisi kullanyıorum aydır falan sorun çıkarmadı 5070 yerine 9070xt almak daha mantıklı olur

hocam 9000 serisi kullanyıorum aydır falan sorun çıkarmadı 5070 yerine 9070xt almak daha mantıklı olur
Benim için olmaz ben uzak bölgelerde keskinlik ve detayların daha iyi olmasini istiyorum bunu yaparkende fps dengesini sağlayabilmesimi istiyorum image sharpening benim istediğimi pek veremiyor, fsr 4 belki daha iyidir ama hala daha amd nin biraz yazılımsal konuda ilerlemesi gerekiyor. Şuanda bana fazla fps değil göze hitap etmesi gerekiyor.

Öncelikle FSR 3 ile DLSS 4.5 arasında dağlar kadar fark mevcut. Sırf bu yüzden geçilebilir. Diğer bi konu ise FSR 4.1 ile eski kartlara resmi destek geleceği konuşuluyor. 1-2 hafta içerisinde belli olabilir bence. Ek olarak optiscaller ile neredeyse bütün oyunlara FSR 4 modu kurabiliyorsunuz. FSR 4 performans bile FSR 3 ve 2 quality moddan kat kat iyi görüntü kalitesine sahip. Nvidia tarafındaki frame gen ve smooth motion ise AMD ye göre göre çok çok az gecikmeye sahip. Nvida da geçebilirsiniz yani hiçbir türlü pişman olmazsınız. Elimdekiyle idare ederim derseniz de FSR 4 mod ve xess frame gen ile neredeyse Nvidia ayarında upscalling ve çok az gecikmeli frame gene sahip de olabilirsiniz aklınızda olsun. Optiscaller FSR 4 and xess frame gen diye aratarak bulabilirsiniz youtube da. 5070 super seriside direk çıkmayabilir beklemek çok mantıklı değil şu koşullarda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,197,450
Üyeler
190,211
Son üye
yunusemree.1
Geri