Oyun Yasakları Meclisten Geçti.

Evet açık kaynak kodu sayesinde herkes inceleyebilmesi güzel bişey fakat sıkıntı olan programı çalıştırmak için izin vermek zorundasınız. Kernel seviyesi olmasa bile sistem dosyaları tehlikeye atabilecek şekilde izni veriyosunuz. olası bi truva atı veya rat yeme durumda açık kaynak kodlu programlara daha kolay saldırıp bilgisayardaki dosyalara daha kolay erişebilirler. GoodbyeDpi bende aktif olarak kullanıyorum. ama lisans olmaması yüzünden antivirüs programları tarafından tehlikeli olarak nitelendirilmekte. mesela kaspersky satın almıştım ben ondan dolayı kullanamadım :D
Hocam Kaspersky gibi antivirüslerin uyarı vermesi lisans olmamasından değil yazılımın internet paketlerine müdahale etmesinden kaynaklanıyor yani bu bir virüs hareketi değil sadece çalışma yöntemi öyle olduğu için antivirüsler tedbir amaçlı uyarı veriyor Ayrıca GoodbyeDPI senin kişisel dosyalarına erişmez sadece ağ trafiğindeki paketlerin başlığını değiştirir ki engelleri aşabilsin Orijinal kaynağından indirildiği sürece RAT veya truva atı riski kapalı kaynaklı bir VPN uygulamasından çok daha düşüktür

Vpn kullanmak da mümkün olmayacak oda yakında yasaklanacak

tamam da ben suç işlemedim sen suç işledin yatarsın dedin ve sanki suç işlemişim gibi yaptın yani burada suçlu olan sensin
1 gün ondada ifadeni almak için dogruyu söylemek de suç olmuş sana göre kendin yapıyorsun yumurta kapıya dayanınca benim üstüme atma dedigimi anlamışsındır umarım burda seni yanlıştan çevirmeye çalışıyorum ama işte anlayana Boşver sen bundan sonra yaptığın şeylerin arkasında durarsın inşallah GERÇİ beni. İlgilendirmiyor ama öylesine söylemek istedim seninle hiçbirtürlü bağlantım yok olmadıda seni tanımadığımı önceden de belirtmiştim zaten Senin yaptığın hicbirsey benimle bağlı değildir olamaz yapacağın seyler de hiçbir şekilde benimle ilişkilendirilemez
Dogruyu söylemek suç degildir orda deyim olarak kullanılmıştır ve bu bağlamda üstüme atılabilecek hiçbir suçu kabul etmiyorum

Dizileri suçlamak da doğru değil kurtlar vadisi gibi bir diziyle büyümüş bir nesiliz biz niye okul taramak gibi eylemler yapmadık yani hersey ailede başlar
Hocam bence dizilerle de alakası biraz da olsa var. Hatta kurtlar vadisi dizisi yüzünden o zamanlarda şiddet okullarda vardı. Ve tabi ki de aile ile çok alakalıdır. Fakat birde eğitim sistemimiz kaliteli olsaydı.Ve Japonya da ki gibi ahlak, nezaket, vicdanlı ,sorumluluk gibi değerler ilkokul dördüncü sınıfa kadar öğretilseydi. Ve eğitim sistemimiz Finlandiya gibi olsaydı. Ve her yeri imamhatip yapmak yerine Fen lisesine önem verilseydi. Ve eğitim sistemimizin amacı sorgulayıcı, araştırmacı, vicdanlı ve ahlaklı bilime önem veren ve ezberci eğitim sistemi yerine deney ve gözleme dayalı olsaydı keşke o zaman ülkemiz biraz daha olsa çok farklı nesil olurdu.

• Beğen
Reaksiyonlar: zlL1
Hocam Kaspersky gibi antivirüslerin uyarı vermesi lisans olmamasından değil yazılımın internet paketlerine müdahale etmesinden kaynaklanıyor yani bu bir virüs hareketi değil sadece çalışma yöntemi öyle olduğu için antivirüsler tedbir amaçlı uyarı veriyor Ayrıca GoodbyeDPI senin kişisel dosyalarına erişmez sadece ağ trafiğindeki paketlerin başlığını değiştirir ki engelleri aşabilsin Orijinal kaynağından indirildiği sürece RAT veya truva atı riski kapalı kaynaklı bir VPN uygulamasından çok daha düşüktür
hocam peki bu dns vs ne oluyor kabaca anlatacak varmı ardakaş rasper pi vs de demiş bi dns ve vpn bahsediliyor basitt şekilde anlatırmısınız
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

raspery pi ın kabaca ufak bir pc gibi olduğunu biliyorum :D

Hocam bence dizilerle de alakası biraz da olsa var. Hatta kurtlar vadisi dizisi yüzünden o zamanlarda şiddet okullarda vardı. Ve tabi ki de aile ile çok alakalıdır. Fakat birde eğitim sistemimiz kaliteli olsaydı.Ve Japonya da ki gibi ahlak, nezaket, vicdanlı ,sorumluluk gibi değerler ilkokul dördüncü sınıfa kadar öğretilseydi. Ve eğitim sistemimiz Finlandiya gibi olsaydı. Ve her yeri imamhatip yapmak yerine Fen lisesine önem verilseydi. Ve eğitim sistemimizin amacı sorgulayıcı, araştırmacı, vicdanlı ve ahlaklı bilime önem veren ve ezberci eğitim sistemi yerine deney ve gözleme dayalı olsaydı keşke o zaman ülkemiz biraz daha olsa çok farklı nesil olurdu.
Orası öyle evet ama oyun veya dizilere suç atılmasını saçma buluyorum ben ve tüm arkadaşlarım kurtlar vadisi izleyerek internet kafede savaş oyunları oynayarak büyüdük ama çok şükür hepimizin de sicili tertemiz iş aile ve yetişme biçiminde bitiyor ama anlatmak çok zor baştakine

1 gün ondada ifadeni almak için dogruyu söylemek de suç olmuş sana göre kendin yapıyorsun yumurta kapıya dayanınca benim üstüme atma dedigimi anlamışsındır umarım burda seni yanlıştan çevirmeye çalışıyorum ama işte anlayana Boşver sen bundan sonra yaptığın şeylerin arkasında durarsın inşallah GERÇİ beni. İlgilendirmiyor ama öylesine söylemek istedim seninle hiçbirtürlü bağlantım yok olmadıda seni tanımadığımı önceden de belirtmiştim zaten Senin yaptığın hicbirsey benimle bağlı değildir olamaz yapacağın seyler de hiçbir şekilde benimle ilişkilendirilemez
Dogruyu söylemek suç degildir orda deyim olarak kullanılmıştır ve bu bağlamda üstüme atılabilecek hiçbir suçu kabul etmiyorum
başta ayarsın çıkarsın hapse atılırsın gibi söylemlerini şaka sanmış ben de şaka yapmıştım ama sonra ciddi olduğunu gördüm. Anlıyorum...

BURADAKİ herkesten özür dilerim. Bir daha hükumeti eleştirmeyeceğim. (sadece herksin bildiği bir şeyi söyledim eleştiri sayılmaz ve suç işlemedim)

@trenboloneren Hocam zaten video oyunlarla hiç alakası yok. Ama çukur, eşkiya dünyaya hükümdar olmaz gibi dizilerde z kuşağını biraz zehirlediğini düşünüyorum. Fakat şiddetin bence video oyunlarla alakası yoktur. Fakat psikolojisi aşırı bozuk kişiler mafya dizilerine özendiğini düşünüyorum. Ve eskiden Avrupa Yakası gibi komedi kaliteli Türk dizilerimiz vardı. Bence eskiden Türk dizileri daha çok aile ağırlıklı ve komediydi ve kaliteliydi. Kanallarda bu yıllarda bir tane bile komedi dizileri maalesef yok.

@trenboloneren Hocam zaten video oyunlarla hiç alakası yok.Ama çukur, eşkiya dünyaya hükümdar olmaz gibi dizilerde z kuşağını biraz zehirlediğini düşünüyorum. Fakat şiddetin bence video oyunlarla alakası yoktur. Fakat psikolojisi aşırı bozuk kişiler mafya dizilerine özendiğini düşünüyorum.
Bak evet psikolojisi bozuk kişiler ozenebiliyor ama burda yine suç o dizide değil kişiyi kontrol altına almayan aile değil midir maraş olayından sonra dizi muhabbeti patladı Ulan çocuk psikolojik olarak rahatsız psikiyatr sıkıntı demiş okul müdürü hergun çantasını kontrol ediyormuş sıkıntılı çocuk bu diye aile üstüne düşmemiş onca çocuk ölmüş suç Eşref rüyaya oyunlara fln kaldı yahu bunlar olmadan niye müdahale etmediniz bir anlasam

• Beğen
Reaksiyonlar: HKNG
Vpn kullanmak da mümkün olmayacak oda yakında yasaklanacak

Kendi vpn sunucunu kurmak 5 dk, o kadar korkmanıza gerek yok. Zaten vpn'ler aktif olarak yıllardır yasaklanıyor. BTK operatörlere talimat vermişti zaten vpn servislerini engellemeleri için. Örnek vermek gerekirse bir operatörde proton vpn girebilirken diğerinde giremiyorsun mesela, çünkü operatörler aktif olarak sürekli erişime engelliyor onları. Devlete direnen tek iss Türknet diye biliyorum, onlar diğerleri gibi engellemiyor genelde. Lisans muhabbeti yasaklayamıyoruz bari altlık olsun meselesi, çoğu vpn kaçak hizmet veriyor zaten, biz onlara teklif sunduk onlar kabul etmedi demek için yapıyorlar. Dolayısıyla korkmanıza gerek yok, en kötü dediğim gibi kendi sunucunuzu kurarsınız. Ufak bir google veya youtube aramasıyla nasıl yapıldığını öğrenebiliyorsunuz. O kadar çok baskıladılar ki 8-10 yaşında ki çocuklar sayelerinde korsan oldu, hepsi erişim engellerini nasıl aştıklarını anlatıyor :kekw:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,983
Üyeler
192,850
Son üye
fwimner
Geri