4k Monitörden Sonra Başkası Kesmiyor?

songokutr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,321
Geçende arkadaşla konuşuyorum 4k monitör kullanıyor yıllardır. Ekran kartım ne olursa olsun, hani çok vasat bir şey olmadıkça 4k monitörden şaşmam dedi. 2k bile ona 1080p gibi geliyormuş. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 4k ekran kullandıktan sonra 2k'ya geçen var mı hiç?

doğru söylüyor

Geçende arkadaşla konuşuyorum 4k monitör kullanıyor yıllardır. Ekran kartım ne olursa olsun, hani çok vasat bir şey olmadıkça 4k monitörden şaşmam dedi. 2k bile ona 1080p gibi geliyormuş. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 4k ekran kullandıktan sonra 2k'ya geçen var mı hiç?
4k ile 2k arasında ölümcül bir fark yok biraz fazla abartmış.

4k nın tadı başka 2 tane var bende tek sıkıntı oyun oynayacak isen sağlam ekran kartı lazım

nvidiada 4070ti den amd de 6800xt ve üzeri bi ekran kartın varsa kesinlikle fazladan bi 4k monitör alınması gerekiyor bence bazı oyunlarda fps yetmezse oyunlardan 1 2 ayarı ultradan high da düşünürünce kurtarıyor ve herşekil daha iyi görüntü alıyorsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4k ile 2k arasında ölümcül bir fark yok biraz fazla abartmış.
  • 4k 2k nın 2.25 katı
  • 2k 1080p nin 1.78 katı
  • asıl 1080p ile 2k arasında çok fark yok

Son düzenleme:
nvidiada 4070den amd de 6800xt ve üzeri bi ekran kartın varsa kesinlikle fazladan bi 4k monitör alınması gerekiyor bence bazı oyunlarda fps yetmezse oyunlardan 1 2 ayarı ultradan high da düşünürünce kurtarıyor ve herşekil daha iyi görüntü alıyorsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

• asıl 1080p ile 2k arasında çok fark yok
1080p ve 2k arasında çok fark var nasıl yok :D

Mantıklı konuşuyor, ekran kartı vasat olsa bile sadece oyun mu oynuyoruz sanki PC ile, ben neden ekran kartım 1080P oyun oynatabiliyor diye kendimi 1080P monitörle sınırlayıp izleyeceğim filmleri de 4K izlemek varken 1080P izleyim mesela?

2k monitor al aradaki parayida 2k oyun oynayabilecegin bi ekran kartina yukseltmek icin kullan daha mantikli

Valla bir şey diyim mi vsr ile bile 4k açınca diğerleri kesmiyor 😂 haklılık payı var ama ben daha dengeli 2k yüksek fps de kalacağım

Valla bir şey diyim mi vsr ile bile 4k açınca diğerleri kesmiyor 😂 haklılık payı var ama ben daha dengeli 2k yüksek fps de kalacağım
bende vsr ile 4k yapıp oynuyorum çok iyi gözüküyordu bide 4k monitör alıp deniyim dedim vsrden kat kat daha iyi valla

3 monitörüm var 1080-1440-4K. Arkadaşına hak veriyorum, 4K kaliteli bir IPS kullandıktan sonra 1440p bakınca çok kötü gözüküyor bana. Sırf bu sebepten oyun oynayamadım monitör gelene kadar, öyle diyeyim :D

1440p OLED ile 4K kaliteli IPS arasında kalanlar varsa, 4K'dan şaşmayın. Özellikle DLSS/FSR gibi teknolojiler 4K'da mükemmel çalışıyor.

Son düzenleme:
Geri