Aleykümselam dostum. 5000 TL toplam bütçe ve 2000 klavye, 3000 mouse dağılımı gerçekten çok mantıklı olmuş. Piyasada her kafadan bir ses çıkması normal çünkü ekipman işi biraz kişiseldir ama o bütçeye en performanslı ve uzun ömürlü ürünleri seçmek lazım.
Klavye için 2000 TL bandında şu an en iyi seçenekler genelde yurtdışı menşeli oluyor. Amazon üzerinden Ajazz AK820 Pro veya Aula F75 gibi modellere kesinlikle bakmalısın. Gidip Türkiye'den o paraya sıradan bir marka almaktan çok daha iyidir, hem switch kaliteleri hem de o tok basım hissiyatı inanılmaz güzel. Ben de şu an Logitech G213 membran kullanıyorum ve sırf o gerçek mekanik hissiyatı için değiştirmeyi düşünüyorum, yani mekanik istemekte sonuna kadar haklısın çünkü yazı yazarken veya oyun oynarken işin rengi orada değişiyor.
Mouse tarafında ise 3000 TL çok güçlü bir bütçe. Gün içinde hem işlerini halledip hem de oyun oynayacağın için kesinlikle hafif ve kablosuz bir modele geçmeni tavsiye ederim. Elinin boyutunu veya tutuş şeklini yazmamışsın ama o fiyatlara Lamzu Atlantis, Ninjutso Sora V2 gibi direkt e-sporcuların kullandığı üst düzey hafif mouseları bulabilirsin.
Eğer daha bilindik bir marka olsun, Türkiye garantisiyle kafam rahat etsin dersen de Asus ROG Gladius III Wireless AimPoint modeli veya indirim kovalayıp Logitech G Pro X Superlight alman seni fazlasıyla tatmin eder. Masada kablo derdi olmadan hem hikayeli oyunlarda hem de günlük işlerinde çok rahat edersin. Şimdiden hayırlı olsun.