Sistem Bitti Önerileriniz İçin Çok ama Çok Teşekkür Ederim.

Graft1903

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
87
Arkadaşlar merhabalar bu sistemde bana parça tavsiyesinde bulunan ve elinden geldiğince bilgi sahibi yardımcı olan yardımcı olmak isteyen herkese gönülden teşekkürlerimi iletiyorum öncelikle şimdi sistem parçalarını aşağı kısma paylaşıyorum. Sistem hakkında yorumlarınızı aşağıya bekliyorum. Herkese iyi forumlar iyi günler şimdiden
İşlemci;Ryzen 7 78003xd
Ekran kartı: Sapphire 9070xt Beyaz ekran kartı
Kasa: MSI MAG PANO 100R PZ WHİTE
Psu: Lian Li SX850P 850W 80+Platinum ATX POWER SUPPLY
Sıvı Soğutma: ASUS PRİME LC 360 ARGB 360MM
Anakart: Sapphıre Anakart B850A WİFİ7 52123-11-40G
SSD: Samsung 990 t 2tb m2 ssd
Ram: Twinmos 16x2 32 gb CL46
Ramleri İlerleyen zamanda güncellemek istiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum...

Arkadaşlar merhabalar bu sistemde bana parça tavsiyesinde bulunan ve elinden geldiğince bilgi sahibi yardımcı olan yardımcı olmak isteyen herkese gönülden teşekkürlerimi iletiyorum öncelikle şimdi sistem parçalarını aşağı kısma paylaşıyorum. Sistem hakkında yorumlarınızı aşağıya bekliyorum. Herkese iyi forumlar iyi günler şimdiden
İşlemci;Ryzen 7 78003xd
Hayırlı olsun güzel sistem.

7800x3d kullandığın için ram güncellemesi aman aman elzem değil. Basit bir şekilde 3D v-cache önbellek sayesinde işlemci rame 3 kez yerine 1 kez gidip işlem yapıyor %3 civarı falan bir kaybın olur daha iyi ramlere kıyasla. Ona ayıracağın bütçeyle daha iyi monitör veya bir tane daha m2 ssd gibi bileşenlere harcayabilirsin. Bu arada sistemin harika, sorunsuz keyifli ve bol fpsli kullanımların olsun

ram güncellemesi cidden gerekli mi
Hocam cl değeri daha düşük ramler alınabilir rgbli beyaz kasaya yakışacak ram ama şuan uçuk fiyat biraz bu ramler ile idare etmek zorundayım bütçem bitti malesef
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

7800x3d kullandığın için ram güncellemesi aman aman elzem değil. Basit bir şekilde 3D v-cache önbellek sayesinde işlemci rame 3 kez yerine 1 kez gidip işlem yapıyor %3 civarı falan bir kaybın olur daha iyi ramlere kıyasla. Ona ayıracağın bütçeyle daha iyi monitör veya bir tane daha m2 ssd gibi bileşenlere harcayabilirsin. Bu arada sistemin harika, sorunsuz keyifli ve bol fpsli kullanımların olsun
Çok teşekkür ederim Cl değeri düşük beyaz argbli ram düşünüyorum hocam ama şuan ram piyasası malum çok uçuk alamayabilirim.

Hocam cl değeri daha düşük ramler alınabilir rgbli beyaz kasaya yakışacak ram ama şuan uçuk fiyat biraz bu ramler ile idare etmek zorundayım bütçem bitti malesef
istediğiniz modelden şimdi 1x16gb alıp gelecekte bir tane daha alsanız olabilirdi bence ama uyuşmazlık riski ne kadar bilmiyorum

istediğiniz modelden şimdi 1x16gb alıp gelecekte bir tane daha alsanız olabilirdi bence ama uyuşmazlık riski ne kadar bilmiyorum
uyuşmazlık riski derken anakart ile uyuşmazlık riskinden bahsediyorsunuz galiba

İşlemci;Ryzen 7 78003xd
ben de bu tarz bi sistem istiyorum ne kadar tuttu kardesim

hocam 1 dakika önce başkasının tam tersini dediğini gördüm bu X3D chiplerinde 6000mhz cl30 olmazsa olmaz falan bu iş hayırdır açıklayabilir misiniz bana

şimdiki ve gelecekte alacağınız ramler arasındakinden bahsediyordum
Hocam ne gibi bir uyuşmamazlık yaşarım tam anlayamadım gelecekteki alacağım ramleri zaten artık bu sisteme göre alacağım

Hocam ne gibi bir uyuşmamazlık yaşarım tam anlayamadım
Bu dual kit ramler fabrikada birlikte test ediliyormuş falan filan diye bir şeyler duydum geçmişte. Teker teker alınıp birlikte kullanılan single kit ramler aynı model olsa bile tamamen uyumlu olmama şansı varmış sanırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,877
Üyeler
196,837
Son üye
tunahan.duzyurt
Geri