Bir telefona bu paraları verecekseniz eğer Apple hariç markası ne olursa olsun kullanıcı telefonu olarak almanız gerek.
Ülkemizdeki zihniyetten dolayı Apple ikinci elde her halükarda çok daha iyi niye çünkü fame oluyorsun, kafelerde o elmayı görünce bi şeklin oluyor, ha birde klasik yaa ben ios a alıştım başka telefon kullanmamam kafası.
Örneğin; vivo, huawei, iqoo, oppo. Cihazların güncel fiyatlarını baz alırsak en yüksek iphone modeli ortalama 140 150 bandında. Bu saydığım markalarda da en üst seviye amiral gemileri aşşağı yukarı aynı veya bi tık daha ucuz.
Kamerada kat kat tokatlıyor, ses yüksekliği ve kalitesinde tokatlıyor, ekran kalitesinde tokatlıyor, donanım olarak zaten orta seviye laptop gücündeler. Yani kıyas götüremeyecek kadar çok fark var artık.
Apple da bi ios muhabbeti var onu da artık planlı eskitmeden dolayı eskisi kadar savunamıyor fanboyları, topu topu bugüne kadar 45 model çıkarmışlar. Aktif güncelleme alan sanırım 20 25 vardır, bırak ta ios işletim sistemi iyi stabil olsun. Android tarafında model olarak sayısını tahmin bile edemiyorum. Her bir cihaza yeniden derleme vs. derken illaki bug lar sıkıntılar çıkıyor. Ama günümüzde artık o da kalmadı.
İşin özü üst seviye telefon alabilen adam bu parayı acımadan verecek ve telefonun özelliklerini dibine kadar kullanacak. Yatırım yapmak istiyorum gerekirse powerbanke bağlı yaşarım yada bütün özellikleri kapatıp 3310 gibi kullanırım diyen varsa Apple dan devam etsin.