Öneri Hava Soğutmadan Sıvı Soğutma Geçilir mi?

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
12,476
Bitfenix MH100 kasa
7800x3d
segotep fz6 pro çift kule çift fan 6 bakır borulu hava soğutma var yazın sistemi alırken gelmişti özelleştirmeler kötüydü performans olarak Thermalright Phantom Spirit ile aynı sayılır. Kendi yaptığım ayarda sessiz hazır ayarın bile altında çalışıyor sesle ilgili pek sorunum yoktu ama yaz geldi hava birden ısındı birçok oyunda +70-75 dereceleri görmeye başladım buna bağlı fan hızı da arttı ve odamın sıcaklığı artıyor bu sebeple. Sadece oyun oynadığım için odam ısınıyor.
Kısacası sessiz, çalışan performansı iyi ,kronik sorunsuz, montajı kolay sıvı soğutma bakıyorum. 3 taksit aşağısı kurtarmaz
Sistemde her şey beyaz olduğu için BEYAZ istiyorum

Taksit olsa buna yapışacam

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Okudum. Max bütçe nedir?

Kule tipi fanlarını doğru taktığına emin misin arkaya üflemeli ikisi de...
Arkaya üflüyor ikisi de
Ben takmadım hazır montaj geldi
Max 4,5k 3 taksitli
Dediğim şekilde yapsam pcnin ortama verdiği sıcaklık direkt odaya değil de büyük çoğunluğu yukarı olsa iyi olmaz mı?

Arkaya üflüyor ikisi de
Max 4,5k 3 taksitli
Dediğim şekilde yapsam pcnin ortama verdiği sıcaklık direkt odaya değil de büyük çoğunluğu yukarı olsa iyi olmaz mı?
Hocam odan her türlü ısınacak çünkü işlemcinin yaydığı ısı kule tipi de taksan sıvı soğutma da değişmez yukarı versende sıcaklığı arkaya da versen oda yine ısınacak bence sıvı soğutma yerine arkadaşların dediği gibi vantilatör vb olabilir

• Beğen
Arkaya üflüyor ikisi de
Max 4,5k 3 taksitli
Sıcaklık her türlü artacak ve seni rahatsız edecektir. Bundan kurtulmak için havalandırma ya da klima şart.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Nerden biliyorsun dersen kapı pençere kapalı iken: Snowman T6 varken de oda ısınıyordu, Arctic LF2 varken de ısınıyor bi farkı yok :)

• Beğen
Sen ne yaparsan yap o kasa odayı ısıtacak. Odayı soğutmak istiyorsan klima al. Hava soğutma da taksan sıvı soğutma da taksan yapacakları iş aynı. İşlemcideki sıcaklığı odaya yaymak :). Sıvı soğutmalar odayı soğutsaydı klima değil sıvı soğutma alırdık evlere :kekw: .

• Beğen
sıvı soğutma alınca da oda ısınacak ki, oda soğuk kalsın diye alınmaz yani. ben olsam bir tık sesli çalışmasına göz yumarım. veya sistemi kurduktan sonra 1 2 yıl falan olduysa kasanın içini iyi bir temizle macun falan yenile devam et. illa sıvı soğutma istiyorsan çok fark etmez bence thermalright veya ocypus alınır.
Benim sistemde aynı içeride petek açık oda ısınmıyor ama benim sistemin olduğu oda ısınıyor buna yapabilecek bir şey yok yapılabilecek tek şey odaya serin hava sirkülasyonu sağlamak bilgisayara istediğin kadar fan ekle hocam mevcut yapısı ne kadar ısı yayıyorsa o ısıyı yaymaya devam edicektir ha belki yeni sıvı soğutmayla falan işlemci 2 derece belki daha serin çalışır ama oda ısısı değişmez düşmez

Ama şu olur işlemciye undervolt çekersin 1-2 derece belki daha serin çalışır haricinde odana kaliteli bir vantilatör alsan hem odayı serin tutar hemde sistem sıcaklığın asıl o zaman düşmüş olur kaliteli bir vantilatör düşük-orta kademede sessiz çalışır sesi rahatsız etmez hemde odayı serin tutar
Madem benim fantezi mümkün değil onun dışında hava soğutmadan sıvı soğutmaya geçilir mi? Sıcaklık düşürmek ve yaz geldiği için artan sıcaklıktan dolayı artan fan hızını düşürüp daha sessiz ortam yapmak için

Okudum. Max bütçe nedir?

Kule tipi fanlarını doğru taktığına emin misin arkaya üflemeli ikisi de...
Sen ne yaparsan yap o kasa odayı ısıtacak. Odayı soğutmak istiyorsan klima al. Hava soğutma da taksan sıvı soğutma da taksan yapacakları iş aynı. İşlemcideki sıcaklığı odaya yaymak :). Sıvı soğutmalar odayı soğutsaydı klima değil sıvı soğutma alırdık evlere :kekw: .
Hocam odan her türlü ısınacak çünkü işlemcinin yaydığı ısı kule tipi de taksan sıvı soğutma da değişmez yukarı versende sıcaklığı arkaya da versen oda yine ısınacak bence sıvı soğutma yerine arkadaşların dediği gibi vantilatör vb olabilir

Madem benim fantezi mümkün değil onun dışında hava soğutmadan sıvı soğutmaya geçilir mi? Sıcaklık düşürmek ve yaz geldiği için artan sıcaklıktan dolayı artan fan hızını düşürüp daha sessiz ortam yapmak için
knk sen çok istiyon gibi, fazla düşünme al geç. pişman olmazsın.

• Hahaha
Geçilir, ben sırf gürültüsü nedeniyle geçmiştim. Çok da memnunum geçtiğime

• Beğen
knk sen çok istiyon gibi, fazla düşünme al geç. pişman olmazsın.
sistem almadan önce hep o thermalright'ı istiyordum sonra gaming gecesinde bu çıkınca dünyanın en kötü soğutucu özelleştirmeli sistemini almıştım
attığım thermalright düşünüyom birilerine de çok önermişliğim var

Sessizlik için geçilir tabii ki.

• Beğen
Hocam o thermalright'a geçilmez bence

• Üzgün
Bitfenix MH100 kasa
7800x3d
segotep fz6 pro çift kule çift fan 6 bakır borulu hava soğutma var yazın sistemi alırken gelmişti özelleştirmeler kötüydü performans olarak Thermalright Phantom Spirit ile aynı sayılır. Kendi yaptığım ayarda sessiz hazır ayarın bile altında çalışıyor sesle ilgili pek sorunum yoktu ama yaz geldi hava birden ısındı birçok oyunda +70-75 dereceleri görmeye başladım buna bağlı fan hızı da arttı ve odamın sıcaklığı artıyor bu sebeple. Sadece oyun oynadığım için odam ısınıyor.
Kısacası sessiz, çalışan performansı iyi ,kronik sorunsuz, montajı kolay sıvı soğutma bakıyorum. 3 taksit aşağısı kurtarmaz
Sistemde her şey beyaz olduğu için BEYAZ istiyorum

Taksit olsa buna yapışacam
Başkan istersen dünyanın en iyisini tak en pahalısını tak oda isinmasin istiyorsan havaymis sıvıymis boş iş direk camdan boru çekip sisteme klima falan takman lazım 😀
Veyahut komple sistemi yeni nesil ve daha güçlü yapacaksın ki enerji verimliligi artacak

Son düzenleme:
  • Beğen
Geri