Yardım 14.000₺ SSD Önerisi.

Arda Fisher

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
638
Bütçe
14000
Beyler selam,

İyi bir sistemim var ancak SSD işini en sona bıraktığım için biraz arada kaynadı. 😄

Şu an elimde Kingston NV2 1TB (3500 MB/s okuma - 2100 MB/s yazma) NVMe PCIe SSD bulunuyor. Hem eski olması hem de oldukça fazla kullanılmış olması nedeniyle değiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca yazma hızı da artık bana yavaş geliyor.

2 TB kapasitede, yüksek yazma hızlarına sahip bir Gen 5 SSD arıyorum.

Anakartım: Gigabyte B850 AORUS Elite WiFi 7

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

normal kullanıcı için gen5 ile gen4'ün farkını anlamak mümkün değil. terabaytlık dosya aktarımında bile birkaç saniye fark oluyor. kaliteli gen4 almak daha mantıklı yani. bu üç modeli öneririm

normal kullanıcı için gen5 ile gen4'ün farkını anlamak mümkün değil. terabaytlık dosya aktarımında bile birkaç saniye fark oluyor. kaliteli gen4 almak daha mantıklı yani. bu üç modeli öneririm

Hocam almışken geleceğe yönelik alayım dedim ama dediğinizde olur, attıklarınız arasından hangisini önerirsiniz? bu fiyata alabildiğim en hızlısını istiyorum

Hocam almışken geleceğe yönelik alayım dedim ama dediğinizde olur, attıklarınız arasından hangisini önerirsiniz? bu fiyata alabildiğim en hızlısını istiyorum
Arkadaşın attıklarından Twinmos yani alt linkteki çok daha hızlı üstteki ise daha kaliteli ama garantili ürünler olduğu için sorun olmaz twinmos daha mantıklı.

Kc3000 takip edilebilir, ayrıca sn850x biraz daha pahalıdır ama... Bu iki SSD arkanıza baktırmaz...

normal kullanıcı için gen5 ile gen4'ün farkını anlamak mümkün değil. terabaytlık dosya aktarımında bile birkaç saniye fark oluyor.
Nasıl ya 2 kat fark var hız olarak birkaç GB dosya yükleme, aktarma işim çok oluyor 1 TB Gen5 alacaktım 9100 pro. Fark etmiyor mu cidden nasıl oluyor hocam o iş yazma okuma hızında 2 kat fark var

Nasıl ya 2 kat fark var hız olarak birkaç GB dosya yükleme, aktarma işim çok oluyor 1 TB Gen5 alacaktım 9100 pro. Fark etmiyor mu cidden nasıl oluyor hocam o iş yazma okuma hızında 2 kat fark var
gen4 ssd'ler maksimum 7gb/sn civarında oluyor gen5 ssd'ler 14gb/sn
yani 1tb veriyi tek seferde aktarsan bile gen5 yaklaşık 1 dakika gen4 2 dakika sürüyor
1tb dosyayı tek seferde kaç kişi aktarıyor onu da bilmiyorum tabi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tabii ki 1 ve 2 dakika sürmeyecek önbellek dolacağı için ama yaklaşık böyle konuşabiliriz

Beyler selam,

İyi bir sistemim var ancak SSD işini en sona bıraktığım için biraz arada kaynadı. 😄

Şu an elimde Kingston NV2 1TB (3500 MB/s okuma - 2100 MB/s yazma) NVMe PCIe SSD bulunuyor. Hem eski olması hem de oldukça fazla kullanılmış olması nedeniyle değiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca yazma hızı da artık bana yavaş geliyor.

2 TB kapasitede, yüksek yazma hızlarına sahip bir Gen 5 SSD arıyorum.

Anakartım: Gigabyte B850 AORUS Elite WiFi 7

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bilgisayarda Render vs gibi işlemler yapmıyorsanız Gen5 oyun yüklenirken birkaç saniye daha hızlı olmasını sağlar sadece. Ayrıca Gen5'ler daha fazla ısınıyor. Standart kullanıcı için Gen5 almak yerine daha yüksek kapasiteli Gen4 almak çok daha mantıklı, ayrıca anakartınızda çokca slot var, 2-2-2 doldurursunuz hepsini yavaş yavaş :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

gen4 ssd'ler maksimum 7gb/sn civarında oluyor gen5 ssd'ler 14gb/sn
yani 1tb veriyi tek seferde aktarsan bile gen5 yaklaşık 1 dakika gen4 2 dakika sürüyor
1tb dosyayı tek seferde kaç kişi aktarıyor onu da bilmiyorum tabi
Doğru ya iyi hocam o zaman ben de gen4 2tb alayım. DRAM mevzusu önemli mi peki bu twinmosta dram yok

normalde en ucuzunu almanı öneririm çünkü hepsi iyi ama hızı bir tık daha iyi olduğu için twinmos öneriyorum
Hocam bu üzmez demi? birde anakarta olurmu acaba ssd slotunun ustunde kendi sogutucu bloğu var uyarmı acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,953
Üyeler
197,325
Son üye
panZx18
Geri