Ekran Kartı ve İşlemci Dışında Parça Önerileri

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
120000
Selam,

Şu iki parça garanti alınacak, geri kalanlara karar veremedim, yardımcı olabilir misiniz?
47.939TL - 5070 ti - https://www.vatanbilgisayar.com/zot...sff-16gb-gddr7-256bit-dlss-4-ekran-karti.html
18.999TL - 270k plus - https://www.itopya.com/intel-core-u...llek-24-cekirdek-1851-3nm-tray-islemci_u32813

Bu parçalarla hazır almaya çalışınca çok pahalıya geliyor, tek tek toplamayı düşündüm. 2k 144fps hedefim var, ileriye dönük 5 yıl falan parça değiştirmeden götürse yeter.

Selam,

Şu iki parça garanti alınacak, geri kalanlara karar veremedim, yardımcı olabilir misiniz?
47.939TL - 5070 ti - https://www.vatanbilgisayar.com/zot...sff-16gb-gddr7-256bit-dlss-4-ekran-karti.html
18.999TL - 270k plus - https://www.itopya.com/intel-core-u...llek-24-cekirdek-1851-3nm-tray-islemci_u32813

Bu parçalarla hazır almaya çalışınca çok pahalıya geliyor, tek tek toplamayı düşündüm. 2k 144fps hedefim var, ileriye dönük 5 yıl falan parça değiştirmeden götürse yeter.
ekran kartını direkt alabilirsin, işlemci de her cuma akşamı 16500'e düşüyor onu da direkt alırsın.

ekran kartını direkt alabilirsin, işlemci de her cuma akşamı 16500'e düşüyor onu da direkt alırsın.
Aynen işlemciyi de gördüm geçen incehesapta. Başka bir yerde de düşüyor mu?
Yine bunları alacağım zaten de geri kalan parçaları bilemedim.

Aynen işlemciyi de gördüm geçen incehesapta. Başka bir yerde de düşüyor mu?
Yine bunları alacağım zaten de geri kalan parçaları bilemedim.
tek incehesapta düşüyor başka yerde görmedim, diğer parçaların da indirimi oldukça konu açılıyor zaten sıcak fırsatlara arada bir baksan denk gelirsin

Selam,

dostum bu işlemcinin devamı yok, biliyorsun değil mi? yani ilerde daha iyi bir işlemciye geçmek istediğinde anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın. ayrıca bu işlemcinin performansı hem oyunda hem de işlerde iyi olsa da çok güç geçiyor, haberin olsun. şahsen ben de alacaktım ama vazgeçtim, amd işlemci ve anakart alacağım.

dostum bu işlemcinin devamı yok, biliyorsun değil mi? yani ilerde daha iyi bir işlemciye geçmek istediğinde anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın. ayrıca bu işlemcinin performansı hem oyunda hem de işlerde iyi olsa da çok güç geçiyor, haberin olsun. şahsen ben de alacaktım ama vazgeçtim, amd işlemci anakart alacağım.
bu işlemciyi aldıktan sonra uzun süre yükseltmezsin zaten ve çok güç çekme olayı yalan biraz araştırsan görürsün.

dostum bu işlemcinin devamı yok, biliyorsun değil mi? yani ilerde daha iyi bir işlemciye geçmek istediğinde anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın. ayrıca bu işlemcinin performansı hem oyunda hem de işlerde iyi olsa da çok güç geçiyor, haberin olsun. şahsen ben de alacaktım ama vazgeçtim, amd işlemci ve anakart alacağım.
Biliyorum evet, zaten 3-5 yılda bir sistem değiştiriyorum, komple sıfırdan alıyorum her şeyi. Götürmez mi o kadar?

Biliyorum evet, zaten 3-5 yılda bir sistem değiştiriyorum, komple sıfırdan alıyorum her şeyi. Götürmez mi o kadar?
çok muhteşem bir gelişme olmazsa (sanmıyorum) her türlü götürür.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu işlemciyi aldıktan sonra uzun süre yükseltmezsin zaten ve çok güç çekme olayı yalan biraz araştırsan görürsün.
hocam rica etsem biraz daha açar mısın? ben de şuan sistem topluyorum. bu işlemciyi düşündüm ama yükseltme, fazla güç ve ısınma problemi yaşarım diye vazgeçtim. belki beni ikna edebilirsiniz ve alabilirim. :)

çok muhteşem bir gelişme olmazsa (sanmıyorum) her türlü götürür.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam rica etsem biraz daha açar mısın? ben de şuan sistem topluyorum. bu işlemciyi düşündüm ama yükseltme, fazla güç ve ısınma problemi yaşarım diye vazgeçtim. belki beni ikna edebilirsiniz ve alabilirim. :)
270k plus işlemci odaklı programlarda fiyatının hakkını %300 falan veriyor oyun olarak da %100 veriyor öyle söyleyebilirim. biraz daha düşse fena olmaz tabi ama 16500'den alınabilir bir işlemci her hafta cuma günü satılıyor zaten. fazla güç çekme olayı da şöyle: çok çekirdek kullanımı gerektiren uygulamalarda çok yüksek performans veriyor (bütün amd işlemcilerden daha iyi) gücü de ona göre tüketiyor. oyun esnasında 200 watt güç çekmiyor yani. gerekli testleri youtube'dan veya başka yerlerden araştırabilirsin. tamamen kullanım amaçlı yani, sadece oyun oynayacak birisi için 9700x daha iyi ama çok amaçlı alınacaksa 270k plus rakipsiz.

Bu bütçede ve 2K 144 FPS + 5 yıl kullanma hedefinde ben olsam birkaç noktaya dikkat ederdim.

Öncelikle seçtiğin işlemci olan Intel Core Ultra 7 270K kötü değil ama şu an oyun odaklı sistemlerde AMD'nin X3D işlemcileri hâlâ daha güçlü durumda. Özellikle 5 yıl boyunca ekran kartını tam beslemek istiyorsan bunu düşünmekte fayda var.

120 bin TL bütçede ben olsam şöyle toplardım:

Intel tarafı:

• İşlemci: Core Ultra 7 270K
  • Anakart: MSI Z890 Tomahawk WiFi veya Gigabyte Z890 Aorus Elite WiFi 7
  • Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360
  • Ekran Kartı: Zotac RTX 5070 Ti Solid SFF
  • RAM: G.Skill Trident Z5 RGB 64 GB (2x32) 6400 MHz CL32
  • SSD: Samsung 9100 Pro 1 TB veya Samsung 990 Pro 2 TB
  • PSU: Corsair RM1000x Shift veya MSI MPG A1000G PCIe 5.1
  • Kasa: Lian Li Lancool 217, Lian Li O11 Vision veya Phanteks NV5
AMD tarafı:

• İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: Gigabyte X870E Aorus Elite WiFi7 ICE, MSI MAG X870E Gaming Max WiFi veya Asus ROG Strix X870-A Gaming WiFi
  • Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360
  • Ekran Kartı: Zotac RTX 5070 Ti Solid SFF
  • RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30 EXPO
  • SSD: Samsung 9100 Pro 1 TB veya Samsung 990 Pro 2 TB
  • PSU: Corsair RM1000x Shift veya MSI MPG A1000G PCIe 5.1
  • Kasa: Lian Li Lancool 217, Lian Li O11 Vision veya Phanteks NV5
Tamamen oyun odaklıysa Ryzen 7 9800X3D tarafını tercih ederdim. Ancak yayın, render, video düzenleme ve çoklu görev de olacaksa Core Ultra 7 270K da oldukça güçlü bir seçenek. 2K 144 Hz hedefinde her iki sistem de RTX 5070 Ti ile uzun yıllar rahat iş görür.

Sadece oyun odaklı düşünüyorsan ben AMD tarafına biraz daha yakınım. 9800X3D hâlâ piyasadaki en güçlü oyun işlemcilerinden biri olarak görülüyor ve özellikle düşük çözünürlükte/yüksek FPS senaryolarında avantaj sağlıyor.

Ama Intel sistem de kötü değil. 2K 144 Hz hedefinde her iki sistem de işini rahatlıkla görür. Eğer render, yayın, üretkenlik işleri de olacaksa 270K; tamamen oyun içinse 9800X3D tercih ederdim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,607
Üyeler
198,156
Son üye
cazan
Geri