Çözüldü✓ Korumalı Prize Gerek Var mı?

hekimoğlu adayı

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
422
TOKİ bir binada oturuyorum binamda topraklama var . psumda şu özellikler var

OVP (Over Voltage Protection) - Aşırı Gerilim Koruması

OCP (Over Current Protection) - Aşırı Akım Koruması

OPP (Over Power Protection) - Aşırı Güç Koruması

SCP (Short Circuit Protection) - Kısa Devre Koruması

ama son zamanlarda cok fazla elektrikler kesilmeye baslandı 2 günde 1 . 2 3 dk lığınada olsa elektrikler kesiliyor . korumalı priz almama gerek var mı

FSP HV PRO FSP550-51AAC 550W Power Supply bu da psu

Priz bir işe yaramaz.

Priz işe yaramaz demiyorum ama gerçek koruma için UPS lazım. O kadar sık elektrik gidiyorsa UPS alman iyi olur.

bilgisayar için ups daha mantıklı. sadece bilgisayarın bozulması olarak düşünme bozulmaz zaten ama çalışırken bir anda kapatırsan o anda yazılan veriler bozulur.
ayrıca bios update falan yapacağın zaman kafan rahat olur

bilgisayar için ups daha mantıklı. sadece bilgisayarın bozulması olarak düşünme bozulmaz zaten ama çalışırken bir anda kapatırsan o anda yazılan veriler bozulur.
ayrıca bios update falan yapacağın zaman kafan rahat olur
ne kadar bu ups

Bilgisayarınızdaki PSU (güç kaynağı) kendi içinde birtakım korumalar barındırır (varistor, sigorta vb.). Yüksek akım/gerilim geldiğinde kendini feda ederek sistemi korumaya çalışır. Ancak bu koruma sınırlıdır. Özellikle ani yüksek gerilim dalgalanmalarında (yıldırım, trafo patlaması, elektriklerin kesilip gelmesi gibi durumlarda) PSU’nun kendisi hasar görebilir veya yetersiz kalabilir. Parçalarımızın (özellikle anakart, GPU, PSU) bozulma riskine karşı 50-150 TL’lik bir akım korumalı priz almak çok mantıklı bir sigortadır. UPS bile olsa koruma yetersiz kalabilir. Birçok UPS’in kendi surge koruması vardır ama ek olarak kaliteli bir akım korumalı priz kullanmak katmanlı koruma sağlar.

Bilgisayarınızdaki PSU (güç kaynağı) kendi içinde birtakım korumalar barındırır (varistor, sigorta vb.). Yüksek akım/gerilim geldiğinde kendini feda ederek sistemi korumaya çalışır. Ancak bu koruma sınırlıdır. Özellikle ani yüksek gerilim dalgalanmalarında (yıldırım, trafo patlaması, elektriklerin kesilip gelmesi gibi durumlarda) PSU’nun kendisi hasar görebilir veya yetersiz kalabilir. Parçalarımızın (özellikle anakart, GPU, PSU) bozulma riskine karşı 50-150 TL’lik bir akım korumalı priz almak çok mantıklı bir sigortadır. UPS bile olsa koruma yetersiz kalabilir. Birçok UPS’in kendi surge koruması vardır ama ek olarak kaliteli bir akım korumalı priz kullanmak katmanlı koruma sağlar.
AI cevabı falan mı bu? 50-150 TL’ye üçlü priz olmamasını geçtim, UPS öncesi takılacak akım korumalı prizin bilgisayara en ufak faydası olmaz.

TOKİ bir binada oturuyorum binamda topraklama var . psumda şu özellikler var

OVP (Over Voltage Protection) - Aşırı Gerilim Koruması

OCP (Over Current Protection) - Aşırı Akım Koruması

OPP (Over Power Protection) - Aşırı Güç Koruması

SCP (Short Circuit Protection) - Kısa Devre Koruması

ama son zamanlarda cok fazla elektrikler kesilmeye baslandı 2 günde 1 . 2 3 dk lığınada olsa elektrikler kesiliyor . korumalı priz almama gerek var mı

FSP HV PRO FSP550-51AAC 550W Power Supply bu da psu
Şöyle bir UPS işinizi görecektir diye düşünüyorum bende almayı planlıyorum yakın zamanda aklımda bu arkadaş var.

Geri