%70 Render %30 Oyun Toplama Sistem Önerisi

Pickle01

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
85000
Merhaba arkadaşlar psu ve kasa hariç herşeyi satın aldım ama daha teslim almadım iptal edebilir yada değiştirebilirim uygun gördüğüm için satın aldım ürünleri fiyatların değişme ihtilmaline karşı.daha çok render arada oyun için kullanacam bu yüzden böyle tercih ettim.bazı hazır sistemler daha uygundu ama daha çok yuncu için bana render ağırlıklı lazım fiyatlarıda yazdım hem arşiv olması hemde fiyatlar iyi mi? sizden tavsiye almak için 1 haftadır araştırabildim bu bilgisayar işini baya şey değişmiş en son 1070 li sistem topladım nerdeyse 10 yıldır uzağım piyasadan o yüzden hertürlü görüş tavsiye öneriye açığım

*ANAKART- ASUS PRIME Z890M

26.06.2026 - 7.266 TL 6 taksit x 1.211 TL– Vatan Bilgisayar

*İŞLEMCİ- Intel Core Ultra 7 Processor 270K Plus

26.06.2026 – 15.999 TL 3 taksit x 5.333 TL - İnceHesap

*RAM- Patriot Viper Xtreme5 PVX548G70C32K 48GB(2x24GB) DDR5 7000MHz CL32

26.06.2026 – 29.999 TL 3 taksit x 10.000 TL - İnceHesap

*EKRAN KARTI- Intel Arc B580 192 Bit GDDR6 12 GB

29.06.2026 – 11.000 TL 6 taksit x 1.834 TL - İtopya

*İŞLEMCİ SOĞUTUCU- ENERMAX ETS-T50A-W

29.06.2026 – 1.070 TL - Pazarama

genel olarak https://pcpartpicker.com/list/Rcz9Cw bu şekilde toplamayı planladım ama kasa 3k idi zam gördü 4k oldu vazgeçtim ve psu dan emin olamadım benim amacım bilgisayarın ana parçaları olabildiğince kaliteli almak ekran kartını 2.plana atıp daha sonra yükseltmek idi o yüzden böyle yaptım ilerde intel arc b580ekran kartını satıp 5080 li sisteme ayak uyduracak sistem yapmaya çalıştım

Özet : bu sistem iyi mi? ve hangi psu ve kasa uygun bütçe maksimum 8k başlangıçta bu sistem için toplam bütçem mönitör dahil 75k idi ama aştık bu duruma göre nasıl teşekkürler şimdiden

Render için Intel ekran kartı sakat. Tamamen kurtulun ve Nvidia tarafına yönelin. Render'da yazılımsal destek önemli ve daha oyunlarda bile özel sürücü bekleyen bir kartı Render için almak alabileceğiniz en saçma risk. AMD zaten o tarafta yok gibi bir şey.

Hocam İntel sizi biraz bi idare edecektir benim tercihim rtx 5080 i hemen almayın 2027 nin başlarında rtx 50 super serisi tanıtalacak ve rtx 5080 24gb vram olacak yönünde duyumlar var bence ekime kadar bekleyin ekim kasım gibi kesinleşir ona göre alırsınız

Merhaba arkadaşlar psu ve kasa hariç herşeyi satın aldım ama daha teslim almadım iptal edebilir yada değiştirebilirim uygun gördüğüm için satın aldım ürünleri fiyatların değişme ihtilmaline karşı.daha çok render arada oyun için kullanacam bu yüzden böyle tercih ettim.bazı hazır sistemler daha uygundu ama daha çok yuncu için bana render ağırlıklı lazım fiyatlarıda yazdım hem arşiv olması hemde fiyatlar iyi mi? sizden tavsiye almak için 1 haftadır araştırabildim bu bilgisayar işini baya şey değişmiş en son 1070 li sistem topladım nerdeyse 10 yıldır uzağım piyasadan o yüzden hertürlü görüş tavsiye öneriye açığım

*ANAKART- ASUS PRIME Z890M

26.06.2026 - 7.266 TL 6 taksit x 1.211 TL– Vatan Bilgisayar

*İŞLEMCİ- Intel Core Ultra 7 Processor 270K Plus

26.06.2026 – 15.999 TL 3 taksit x 5.333 TL - İnceHesap

*RAM- Patriot Viper Xtreme5 PVX548G70C32K 48GB(2x24GB) DDR5 7000MHz CL32

26.06.2026 – 29.999 TL 3 taksit x 10.000 TL - İnceHesap

*EKRAN KARTI- Intel Arc B580 192 Bit GDDR6 12 GB

29.06.2026 – 11.000 TL 6 taksit x 1.834 TL - İtopya

*İŞLEMCİ SOĞUTUCU- ENERMAX ETS-T50A-W

29.06.2026 – 1.070 TL - Pazarama

genel olarak https://pcpartpicker.com/list/Rcz9Cw bu şekilde toplamayı planladım ama kasa 3k idi zam gördü 4k oldu vazgeçtim ve psu dan emin olamadım benim amacım bilgisayarın ana parçaları olabildiğince kaliteli almak ekran kartını 2.plana atıp daha sonra yükseltmek idi o yüzden böyle yaptım ilerde intel arc b580ekran kartını satıp 5080 li sisteme ayak uyduracak sistem yapmaya çalıştım

Özet : bu sistem iyi mi? ve hangi psu ve kasa uygun bütçe maksimum 8k başlangıçta bu sistem için toplam bütçem mönitör dahil 75k idi ama aştık bu duruma göre nasıl teşekkürler şimdiden
Anakartı iptal et 5400TL ye tekrar al. Ekran kartını da Nvidia tercih et bence intel başına bela olur.

Soğutucuyu da çift kule olanlardan biriyle değiştir bu soğutmaz 270K yı. Bütçe varsa sıvı soğutma da mantıklı.

anakart kargolanmadıysa iptal et tekrar al daha ucuz şu an
soğutucu da yetersiz, o işlemci 250-265 wattlara kadar güç çekebiliyor
diğer parçalar iyi ekran kartını yükselticem demişsin zaten
psu olarak 850-1000w civarı bir şey lazım 5080 alacaksan

çok teşekkürler soğutucu ve ekran kartından memnun kalmazsam ilerde degiştirmeyi düşünüyorum bilmiyorum bu sene idare eder gibi anakartı iptal ettim birdaha aldım.ama daha yeni kargolanmış daha önce görseydim keşke psu ve kasa olarakta bunu aldım mesh kasa sevdiğim için psu çok iyi değil ama bu kasa baya hoşuma gitti https://www.vatanbilgisayar.com/coo...us-gold-mesh-4x120mm-argb-atx-beyaz-kasa.html
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Render için Intel ekran kartı sakat. Tamamen kurtulun ve Nvidia tarafına yönelin. Render'da yazılımsal destek önemli ve daha oyunlarda bile özel sürücü bekleyen bir kartı Render için almak alabileceğiniz en saçma risk. AMD zaten o tarafta yok gibi bir şey.
birkaç test videosunda yeterli gözüyordu ama bende şüpheliyim intele karşı umarım pişman olmam

çok teşekkürler soğutucu ve ekran kartından memnun kalmazsam ilerde degiştirmeyi düşünüyorum bilmiyorum bu sene idare eder gibi anakartı iptal ettim birdaha aldım.ama daha yeni kargolanmış daha önce görseydim keşke psu ve kasa olarakta bunu aldım mesh kasa sevdiğim için psu çok iyi değil ama bu kasa baya hoşuma gitti https://www.vatanbilgisayar.com/coo...us-gold-mesh-4x120mm-argb-atx-beyaz-kasa.html
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

birkaç test videosunda yeterli gözüyordu ama bende şüpheliyim intele karşı umarım pişman olmam
Yani o kart yerine 5060 almayı tercih ederim, 11K yerine 15K vermek bu bütçede çok zor olmaz diye düşünüyorum. Hem kullanırken daha rahat edilir hem ilerde değiştirirken çok daha az zararla hızlı satılır.

Kasa güzel bence, PSU da güzel sadece CM fanları biraz ses yapabiliyor haberin olsun.

Yani o kart yerine 5060 almayı tercih ederim, 11K yerine 15K vermek bu bütçede çok zor olmaz diye düşünüyorum. Hem kullanırken daha rahat edilir hem ilerde değiştirirken çok daha az zararla hızlı satılır.

Kasa güzel bence, PSU da güzel sadece CM fanları biraz ses yapabiliyor haberin olsun.
aslında bende böyle düşünüyordum ama bende 12 gb vram daha çok avantaj sağlayabilir gibi geldi yoksa nvdiacıyım

Merhaba

Öncelikle CPU ve RAM tarafı gerçekten güçlü
seçilmiş 270K render için iyi bir tercih 48GB
7000MHz RAM de bu işler için mantıklı

Ama GPU tarafında ciddi bir dengesizlik var Arc
B580 entry level bir kart render işleri için
özellikle GPU render motorları kullanıyorsan
CUDA Octane Redshift gibi yetersiz kalır Render
dediğinde GPU genelde CPU'dan daha kritik rol
oynar sen tam tersi bir denge kurmuşsun

Geçici çözüm olarak düşünüyorsan B580'i alıp
sonra 5080'e geçmeyi planlamak mantıklı ama