9070xt Li Hazır Sistem veya Tek Mağzadan Tek Tek Toplama

Eror404

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
81
Şuana kadar bunca sistem için forumu açtım videolar izledim çok şey baktım ama bir türlü bir karara varamadım lütfen artık bu işin piri olan birisi bana yardımcı olabilir mi ? Aklımda bankart vade farkı ile totalde 85 90k civarına sistem toplamak var içinde görece r7 9700x veya r7 7800x3d işlemci 16gb ram şuanlık krizde iş görür sonra yükseltilir anakaaet sağlam psu sağlam markalardan oluşan bir sistem önerir misiniz? ? Aklımda şuan 1 sistem var ama bu sistem ise psu fsp marka ama ne serisi belli olmadığı için ve 9070xt gibi bir karta da iyi sağlam psu lazım olduğu için malesef cok ? Kaldı aklımda bu sistem vade farkı ile 87k civarına geliyor zaten eski pcm 45k yapıyor geri kalanını da halledeceğim 2 taksit yeterli olacaktır önerilerinizi beklerim

9070xt gibi bir karta 850 w gold plus dışı bir psu düşünme bile kral manyak güç çeken bir kart çünkü lian li yada biraz daha fp msi psularına bakabilrisiniz benim dediğim özellikleri filtreleyin ve bakın anakart içinse 87 k civarı bir ps ye b850 bir anakart çekebilrisiniz olmadı b650 de olur amd için bu anakartlar güzel ssd düşündün mü bilmiyorum ama kingsotun c3000 diye bir modeli var hem drame sahip bir ssd hemde kaliteli olmadı kioxnia bir ssd de alabilrisniz işlemci anakart ztn güzel seçimler olmuş 90 k lık bir pc için belki bi tık fazla olabilir r7 9700x3d biraz fazla onnu yerine 7 7800x3d daha iyi ve canavar bir işlemci efenim

9070xt gibi bir karta 850 w gold plus dışı bir psu düşünme bile kral manyak güç çeken bir kart çünkü lian li yada biraz daha fp msi psularına bakabilrisiniz benim dediğim özellikleri filtreleyin ve bakın anakart içinse 87 k civarı bir ps ye b850 bir anakart çekebilrisiniz olmadı b650 de olur amd için bu anakartlar güzel ssd düşündün mü bilmiyorum ama kingsotun c3000 diye bir modeli var hem drame sahip bir ssd hemde kaliteli olmadı kioxnia bir ssd de alabilrisniz işlemci anakart ztn güzel seçimler olmuş 90 k lık bir pc için belki bi tık fazla olabilir r7 9700x3d biraz fazla onnu yerine 7 7800x3d daha iyi ve canavar bir işlemci efenim
Hocam suan bende cok arada kaldım emin olun açıkcası fsp marka olduğu için kasanın psu yani bana söylenilen bu şekilde bu yüzden dolayı ben aslında sistemi vade farkıyla 88k civarına alıcaktım malesef vade farkı cok pahalı ama onun dısında opsiyon yok hocam kasa için yani sizce ne yapayım tek tek toplasam da cok pahalıya geliyor acıkcası bende ne yapacagımı bilemiyorum yani alıcam ama çok arada kaldım napsam diye ki 90k civarı ve vade farkıfa olunca o kadar fiyatlarda ödeyemem açıkcası bu yüzden dolayı aklımda çok ? Kaldı açıkcası sizce bu vento kasadaki psu iş görmez mi ? Sonuçta sinerji fsp marka oldugunu belirtmiş hiçde fena marka değil ama işte genede düşündürüyor sizin öneriniz nedir? Sistem bu sekilde 88k ve kasa opsiyonlarını bırakıyorum

Ekler

• IMG_2703.webp
    IMG_2703.webp
    35.8 KB · Hit: 36
  • IMG_2711.webp
    IMG_2711.webp
    45.3 KB · Hit: 33
  • IMG_2696.webp
    IMG_2696.webp
    38.4 KB · Hit: 35
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/H1434CA6
Hocam ssd koymadım çünkü elimde lexar nm610 pro ssd var görece 1tb yeterli aslında ama şöyle bir şey var bu hazır sistem her türlü daha karlı gibi duruyor tabii ki elle toplanmıs sistemde anakartı birazcık düşürdüm ve ssd yok ve sogutucu kule tipi Onun dışında kasa zaten mükemmel sizin öneriniz nedir bu konu hakkında elle toplamak mı daha mantıklı ? Yoksa hazır sistemi almak mı bana göre anakart ve sıvı sogutucu tarafına bakınca her türlü hazır sistem daha mantıklı olacaktır onun içindeki fsp psu bence fena değil gibi duruyor ama bronz ve psu çok önemli bu yüzden kararda veremedim birde örnek veriyorum hocam elle topladıgım sistemi aldım o zaman ssd benim lexar ayrı yerden alınmıs ya pc bir tarafı bozulduğunda nereden hangisi anlayacagım oda var ssd onların garantisinde değil falan bozuldugunda falan da cok sıkıntılı olur acıkcası o yüzden oda ayrı bir dava

Bilgisayar montajı yapabilecek kadar bilgi sahibi iseniz (ki çok zor bir şey değil) ve aceleniz de yok ise parça parça alın hocam. Hazır sistemlerde taksit sıkıntı oluyor, taksit yapsa bu sefer vade farkını yine sistemin içine koyuyorlar. Bende Asus prime 9070xt ve Asus Tuf gold 750watt psu var yeterli geliyor ama şöyle bir durum var benim kullandığım işlemci 7500f 65watt, siz 9700x kullanıp biostan 105watt'a çıkarırsanız veya 7800x3d alırsanız 120watt olduğu için 750watt yine kurtarır ama gittikçe limitlere yaklaşmış oluyorsunuz. Sizin 850 almanız daha mantıklı. Enermax veya raijintek gibi markalar hem kaliteli hem de uygun fiyatlı Psu'lar. Onun dışında SSD ve Anakart sık sık indirim denk getirebileceğiniz parçalar. Ram'de şöyle bir durum var, single ram alırken ilerde aynı modeli bulabileceğiniz bir ürün almanız önemli, farklı Ram'ler uyumlu çalışmayabilir. İşlemci soğutucu alırken kaliteli bir kule tipi alsanız yeterli gelecektir. Düşük seviye sıvı soğutucu almaktansa yüksek kalite kule daha iyidir. Kasanızı ATX boyutunda alırsanız ve hava akışını güzel ayarlarsanız hem sessiz hem de serin çalışan bir sisteminiz olur.

Bilgisayar montajı yapabilecek kadar bilgi sahibi iseniz (ki çok zor bir şey değil) ve aceleniz de yok ise parça parça alın hocam. Hazır sistemlerde taksit sıkıntı oluyor, taksit yapsa bu sefer vade farkını yine sistemin içine koyuyorlar. Bende Asus prime 9070xt ve Asus Tuf gold 750watt psu var yeterli geliyor ama şöyle bir durum var benim kullandığım işlemci 7500f 65watt, siz 9700x kullanıp biostan 105watt'a çıkarırsanız veya 7800x3d alırsanız 120watt olduğu için 750watt yine kurtarır ama gittikçe limitlere yaklaşmış oluyorsunuz. Sizin 850 almanız daha mantıklı. Enermax veya raijintek gibi markalar hem kaliteli hem de uygun fiyatlı Psu'lar. Onun dışında SSD ve Anakart sık sık indirim denk getirebileceğiniz parçalar. Ram'de şöyle bir durum var, single ram alırken ilerde aynı modeli bulabileceğiniz bir ürün almanız önemli, farklı Ram'ler uyumlu çalışmayabilir. İşlemci soğutucu alırken kaliteli bir kule tipi alsanız yeterli gelecektir. Düşük seviye sıvı soğutucu almaktansa yüksek kalite kule daha iyidir. Kasanızı ATX boyutunda alırsanız ve hava akışını güzel ayarlarsanız hem sessiz hem de serin çalışan bir sisteminiz olur.
Hocam elinize emeğinize sağlık ama maalesef ki şöyle bir durum var bu şeyi herkes bana söyledi açıkçası çok da mantıklı ama az çok sistemden anlıyorum aslında yapabilirim imkansız değil zaten sadece kablolama ve rgb sorun yaşarım onun dışında çok da zor değil hocam vallahi tekrardan çok teşekkürler ama tek tek alıp toparlamak hem benim için zor hem Uğraştırıcı hem de bir parça bozulduğunda hangisinin bozulduğunu bulmak garantiye göndermek daha da uzun mesele olacak gene de Gönderdiğiniz linklere göz gezdireceğim ama şu anlık sizce yukarıda bahsettiğim sistemden hangisini almalıyım sonuçta 9070 xt gibi bir karta görece iyi bir güç kaynağı lazım yani sizce anakarttan kısıp ssd almayıp gösterdiğim el ile toplanmış corsair gibi bence ! Canavar bir psu ve kasayı mı almalıyım yoksa hazır sistem de anakart daha lüks ve ssd benimkinden daha iyi genede elimdeki sssd iş görür diye düşünüyorum (lexar nm610 pro) hemde hazır sistemden 3k civarında daha iyi ortalama deepcool giriş segment sıvı sogutma da koyulabilir aradaki fiyat farkına

Hocam elinize emeğinize sağlık ama maalesef ki şöyle bir durum var bu şeyi herkes bana söyledi açıkçası çok da mantıklı ama az çok sistemden anlıyorum aslında yapabilirim imkansız değil zaten sadece kablolama ve rgb sorun yaşarım onun dışında çok da zor değil hocam vallahi tekrardan çok teşekkürler ama tek tek alıp toparlamak hem benim için zor hem Uğraştırıcı hem de bir parça bozulduğunda hangisinin bozulduğunu bulmak garantiye göndermek daha da uzun mesele olacak gene de Gönderdiğiniz linklere göz gezdireceğim ama şu anlık sizce yukarıda bahsettiğim sistemden hangisini almalıyım sonuçta 9070 xt gibi bir karta görece iyi bir güç kaynağı lazım yani sizce anakarttan kısıp ssd almayıp gösterdiğim el ile toplanmış corsair gibi bence ! Canavar bir psu ve kasayı mı almalıyım yoksa hazır sistem de anakart daha lüks ve ssd benimkinden daha iyi genede elimdeki sssd iş görür diye düşünüyorum (lexar nm610 pro) hemde hazır sistemden 3k civarında daha iyi ortalama deepcool giriş segment sıvı sogutma da koyulabilir aradaki fiyat farkına
Manuel topladığınızda sistemi eksik parçayla alabiliyor musunuz ? Alabilseniz bile montaj ve test yapıyorlar mı hocam ?

Kesinlikle hazır alacaksanız incehesap gaming gecesini bekleyin hocam, yarın akşam 22.00da illa ki kafanıza yatan bir sistem paylaşırlar.

ben 750 + bronze ile kullanıyorum hiç bir sıkıntısı yok şu mitlere kim inandırıyor siziya delinin biri kuyuya taş atmış sizde sazan gibi aa olmaz diyonuz :)

Sen bidaha yorum yapma üstat çok bir bilgin yokmuş bari böyle yorum yapmadan Yapay zekaya sorsaymışsın belki doğru bi bilgi verirdin

Dostum selam. Aylar önce senle aynı durumdaydım. Aşağıda bahsettiğim yol en mantıklı hareketlerden biri.

Hepsiburada premium world card cıkarıp bütün parçaları hepsiburadadan alıp hepsini 9 takside böldürmen en mantıklısı olur.

Eskiden açtığım konuda parçalarımı yazmıştım. Ram hariç parça fiyatları benzer toplam sana 75 80 k ya gelir. 9 a böldürmüş olursun.

Ekler

• IMG_5285.webp
    IMG_5285.webp
    108.8 KB · Hit: 20
Manuel topladığınızda sistemi eksik parçayla alabiliyor musunuz ? Alabilseniz bile montaj ve test yapıyorlar mı hocam ?

Kesinlikle hazır alacaksanız incehesap gaming gecesini bekleyin hocam, yarın akşam 22.00da illa ki kafanıza yatan bir sistem paylaşırlar.
Sanmam ama hocam beklemek iyi fikir manuel şekilde topladığım sistem 2k daha ucuza gelmekle berbaber alabilirim Demonte geldiğini sanmıyorum gene de arayıp sorucam ve manuel topladığım sistemde anakart biraz düşürülmüş ve sıvı soğutucu yerine hava soğutucu konulmuştur onun dışında hazır sisteme kıyasla kasa marka modeli ve psu çok daha iyidir fotoğrafları bırakıyorum göz gezdirebilirsiniz hazır sistemin fiyatı fotoğrafta gözüküyor manuel topladım sistemin fiyatı 81k
1782979853815.webp

Ekler

• IMG_2711.webp
    IMG_2711.webp
    45.3 KB · Hit: 8
Dostum selam. Aylar önce senle aynı durumdaydım. Aşağıda bahsettiğim yol en mantıklı hareketlerden biri.

Hepsiburada premium world card cıkarıp bütün parçaları hepsiburadadan alıp hepsini 9 takside böldürmen en mantıklısı olur.

Eskiden açtığım konuda parçalarımı yazmıştım. Ram hariç parça fiyatları benzer toplam sana 75 80 k ya gelir. 9 a böldürmüş olursun.
Hocam cok haklısınız bende dediğim gibi birleştirmeye malesef ne vaktim var nede öyle bir becerim var ki bankkart var malesef de o yüzden dolayı teşekkürler düşündünüz yardımcı oldunuz ama malesef bu şekilde yapmak zorundayım biraz pahalıya geliyor ama yapacak birsey yok hemde hocam bu sistemşn bir parcası bozuldu mu oda neresi bozuldu falan sıkıntı garantiye gonderme zaten kısmen lüks markalar haricinde sıkıntı yani o yüzden bu sistemler üzerinden yürümek zorunda kalıyorum umarım beni anlamanız dileğiyle

Geri