Yardım AMD Ryzen 7 9800x3d İşlemcim 95 Derecede Çalışıyor

akadirr

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,
Ryzen 7 9800x3d işlemcim boşta 75 oyunda 95 derece oluyor şu adımların hepsini yaptım:
1- corsair 360m sıvı soğutma kullanıyorum termal yeni değiştirdim
2- PBO ayarlarımdan işlemciyi 105w ile sınırladım
3- PBO ayarlarında curve optimizeden all cores >negative>25 sırası ile yaptım
ilk başta bu ayarlarla

Sogutucunun plakasina baksana bi bagzilari jelatinini cikarmayi unutuyor arada jelatin kaliyor

Bu arada islemcin zaten 95 dereceyi goruyorsa bunun power limit veya undervolt ile duzeltemessin sorun daha baska yerdedir cunku hic normal degil 85 derceden sonrasi sikinti ki 85 dercede redner gibi cok agir bir is yapiyorsan veya ahava asiri sicaksa ve 10-12 saat araliksiz cok agir oyun oynuyorsan falan olu

Sogutucunun plakasina baksana bi bagzilari jelatinini cikarmayi unutuyor arada jelatin kaliyor

Bu arada islemcin zaten 95 dereceyi goruyorsa bunun power limit veya undervolt ile duzeltemessin sorun daha baska yerdedir cunku hic normal degil 85 derceden sonrasi sikinti ki 85 dercede redner gibi cok agir bir is yapiyorsan veya ahava asiri sicaksa ve 10-12 saat araliksiz cok agir oyun oynuyorsan falan olu
Hocam ne yazsam hata alıyorum cvp olarak

Hocam ne yazsam hata alıyorum cvp olarak

hocam sitede veya sizin konunuzda bir sorun var bende hata aliyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bide kufurlu kelimelr ve cok spam yapan klelimeler kullanmamaya dikakt edin veya en iyisi ingilziceye cevirip yazin ben oyle okurum

soğutucuyu yanlış montajlamışsındır büyük ihtimalle

50 dereceydi ama dun

soğutucuyu yanlış montajlamışsındır büyük ihtimalle
Dun 5 saate yakin oyun oynadım 50 derecelerdeydi ve hicbisi yapmadim oyun oynadim kapattim bugun actim oynarken bi anda oldu

50 dereceydi ama dun

Dun 5 saate yakin oyun oynadım 50 derecelerdeydi ve hicbisi yapmadim oyun oynadim kapattim bugun actim oynarken bi anda oldu
Pcye bisi yuklemedim bisi sökmedim her sey olagandi

50 dereceydi ama dun

Macun degistirdim bugun pbo ayarlarını yaptim ama cözüm olmadi

Son düzenleme:
50 dereceydi ama dun

Macun degistirdim bugun pbo ayarlarını yaptim ama cözüm olmadi
temal macunu değiştirirken bir yanlışlık yapmış olmalısın. Ya da az sürdün

Merhaba arkadaşlar,
Ryzen 7 9800x3d işlemcim boşta 75 oyunda 95 derece oluyor şu adımların hepsini yaptım:
1- corsair 360m sıvı soğutma kullanıyorum termal yeni değiştirdim
2- PBO ayarlarımdan işlemciyi 105w ile sınırladım
3- PBO ayarlarında curve optimizeden all cores >negative>25 sırası ile yaptım
ilk başta bu ayarlarla
9955hx islemcili laptopim var cinebenchte 110w cekerken 95 oluyor, sivi sogutmanda sorun var
ya kablolaman yanlis ya pompa calismiyo ya da baska bisey

Son 2,3 gündür benim 7800x3d de sapıttı sürekli 70 derecelere peek atıyor bir şeyler açarken mesela masaüstünde 50 dereceyse tarayıcıya girip youtube açar açmaz 70 e peek atıyor, sıvı soğutma fanları anlık fulleniyor. Oyunlardada ciddi derecede arttı sıcaklık, r23 testinde bile 70 dereceleri geçmezken şuan 82 85 görüyor. Bir anda ne oldu anlamadım.

temal macunu değiştirirken bir yanlışlık yapmış olmalısın. Ya da az sürdün
Hocam her sey gayet normaldi oyun oynarken bi anda 95 dereceleri görünce önce macunu değiştirdim sonra pbo denedim olmadı

9955hx islemcili laptopim var cinebenchte 110w cekerken 95 oluyor, sivi sogutmanda sorun var
ya kablolaman yanlis ya pompa calismiyo ya da baska bisey
Biostan bakıyorum pompa 3400rpm sabit devirde dönüyor

Son 2,3 gündür benim 7800x3d de sapıttı sürekli 70 derecelere peek atıyor bir şeyler açarken mesela masaüstünde 50 dereceyse tarayıcıya girip youtube açar açmaz 70 e peek atıyor, sıvı soğutma fanları anlık fulleniyor. Oyunlardada ciddi derecede arttı sıcaklık, r23 testinde bile 70 dereceleri geçmezken şuan 82 85 görüyor. Bir anda ne oldu anlamadım.
Pbo ile dizginlemeyi deneyebilirsiniz çok ciddi bi performans kaybı olmuyor ama bende işe yaramadı

Hocam her sey gayet normaldi oyun oynarken bi anda 95 dereceleri görünce önce macunu değiştirdim sonra pbo denedim olmadı

Pbo ile dizginlemeyi deneyebilirsiniz çok ciddi bi performans kaybı olmuyor ama bende işe yaramadı
Pbo bende olmuyor hocam silikon kalitem çok düşük -20 bile kaldırmıyor.

O zaman işlemcinin canı istemiş herhalde

Geri