Yardım Crucial Ballistix Ram Oc Yapmak

Latency yüksek görünüyor arkada hiçbir uygulama güvenlik duvar vanguard bilmemne dahil kapalı test etmen lazım ve hocam kimden aida istesem herkes nırmal versiyon kullanıyor ben bulamadım bi türlü hep trial versiyon kullanıyorum ve her ayarı göremiyorum ana sistemimde nereden indirdiniz bu versiyonu yada satın mu aldınız
Kapatabileceğim her şeyi kapatıp tekrar yaptım sonuç aşağıda.

Daha ikinci dakikada error 2 vermiş. Büyük ihtimalle ram hemen ısındı. Voltaj ve dirençler komple elden geçmesi gerekli. Ek olarak 10gb test edildiğini görüyorum. Belleğin %63 ü olmaz. En az %80 ve üzeri test etmesi lazım. 16gblık sistemse windowsa 2 veya 3gb pay bırakıp test et. Arka planda hiçbir şeyin açık olmamasına dikkat et
Tekrar deneyeyim sonuç atacagım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu sefer daha erken hata yedik

Ekler

• cachemem.webp
    cachemem.webp
    37.1 KB · Hit: 11
  • 1784380377134.webp
    1784380377134.webp
    18 KB · Hit: 9
Son düzenleme:

60.4 latency zaten ryzen 5000 de beklediğimiz en performanslı gecikme. Daha alt latencyler mümkün fakat 60 dan aşağısını hedeflemek yavaş yavaş sıkı overclock ayarlarına doğru gidiyor. Bellek bant genişliklerine çok bakmıyorum değerler iyi şimdilik.

Aida64 de en az 5 tur çevir. İlk 2 tur ramin ısıtılması olur 3. Turdan itibaren ram rayına oturur

3. Benchmark ve sonrasında latencyde 0.2 nsye kadar oynama normal. Ama 3. Den 4 e, 4 den 5 e, 5 den 6 ya giderken her testte latency 0.3 ns ve üzeri çıkıyorsa bişeyler stabil değil demektir daha en baştan

Benim tavsiyem 3733 mhzyi hedeflemen. 3800 ve üzerinde fclk imc şansına bağlı kalırsın ramlerin şansına bağlı kalırsın ve en önemliside anakart.

Önce 3733 hedef olmalı maks
Gdm enabled 1t bu süreçte iyi.
Gdm enabled iken tek sayı giremezsin bir üst öift sayıya yuvarlanır. 19 19 gördüklerin aslında 20 20 ye uzatılıyor bilgin olsun

Micron E die hakkında çok bilgim yok ama en azından bazı voltajlar hakkında bilgi verebilirim

öncelikle zentimings mutlaka indir kullan
Tm5 in varmış zaten
Hwinfo64 kullanmıyorsan onuda kullan. Ram sıcaklıklarını görebilirsin. Fakat senin bellekte ram sıcaklıklarını gösterirmi hwinfo bilmem. [DIMM2] ve [DIMM3] değerlerini bulman gerekir

Bios en güncel tutmayı unutma. Bios sürümleri ram overclockunda önem arz eder

Ramden ziyade klasik değerlerle başlamak gerekir. Micron e die’ın voltajla ne kadar ölçeklenebildiğini tam bilmiyorum

Şuan müsait değilim pek akşam yardımcı olabilirim ancak

Sana ilk tavsiyem bios güncel değilse güncelle, güncelledikten sonra şimdilik sadece XMP AÇ

XMP açıkken masaüstünden bi zentimings görüntüsü çek kenara kaydet. Hem A2 profilinin resmini çek Hem B2 nin. Hatta şuan oynadığın oyunlar arasında oyunun kendi benchmark testi varsa benchmark çalıştır onuda bi kenara kaydet. Min max ortalama fps gösteren detaylı güncel oyun olması önemli. Yoksa sağlık olsun

Bu sıcaklarda xmp kadar yavaş değil ama çokta sıkı olmayan bişeyler yapmaya çalışabiliriz

Şimdilik müsait değilim dışarda olucam akşam müsait olduğumda bakabilirim

Tekrar söylüyorum;
Bios güncel değilse güncelle
Zentimings mutlaka indir
Sadece xmp açıp kullan
Xmp açıkken masaüstünden zentimings vasıtasıyla ramin profilinin görüntüsünü al kaydet zentimingsta gözüken
Hem A2 nin hemde B2 nin görüntüsü

xmp açıkken bilgisayarında mevcut bir oyunda benchmark testi al çıkan sonucu kenara kaydet (böylelikle nispeten hafif overclock ne kadar iyileştirmiş iyileştirmemiş buna bakarız. Yoksa çok sorun değil)

Son düzenleme:

Bu sefer daha erken hata yedik
Hocam bir kere hata alıyorsan her zaman aynı olur sizden bir şey isteyeceğim biosa girin flck i 1800 yapın başka bi ayarla oynamadan geri girip test deneyin

İmc den mi patlıyoruz yoksa timings denmi

Sistem hata vs. vermeden tekte açıldı. Zen timings sslerini de aşağıya koydum. Dediğin gibi anta777'yi başlatacagım şimdi. En az 5 döngü demiştin şimdi ben bunu 5 kere her seferinde 90 dakika boyunca test mi edecegim eyvahlar olsun

hayır dur daha bismillah ne extremesi hemen. Gerek yok. Önce 1usmus geçmeli sıkıntısız. Herşeyin başı 1usmus. Şimdilik bi tm5 kurcalama sen :D

Bin klasörü var orda test profilleri var. 1usmusu not defteriyle aç. Orda cycle göreceksin onu 6 değil 25 yapıp kaydet.

Önce bi ramini ayarlayacağız ondan sonra. Hebele hübele extreme girilmez. 1usmusta hata veren ramin extreme geçme ihtimali zaten 0

60.4 latency zaten ryzen 5000 de beklediğimiz en performanslı gecikme. Daha alt latencyler mümkün fakat 60 dan aşağısını hedeflemek yavaş yavaş sıkı overclock ayarlarına doğru gidiyor. Bellek bant genişliklerine çok bakmıyorum değerler iyi şimdilik.

Aida64 de en az 5 tur çevir. İlk 2 tur ramin ısıtılması olur 3. Turdan itibaren ram rayına oturur

3. Benchmark ve sonrasında latencyde 0.2 nsye kadar oynama normal. Ama 3. Den 4 e, 4 den 5 e, 5 den 6 ya giderken her testte latency 0.3 ns ve üzeri çıkıyorsa bişeyler stabil değil demektir daha en baştan
Benchmarkları sıra sıra dediğin gibi yapıp ekledim.

Ekler

• cachemem3.webp
    cachemem3.webp
    37.2 KB · Hit: 10
  • cachemem4.webp
    cachemem4.webp
    37.2 KB · Hit: 7
  • cachemem5.webp
    cachemem5.webp
    37.7 KB · Hit: 7
Hocam bir kere hata alıyorsan her zaman aynı olur sizden bir şey isteyeceğim biosa girin flck i 1800 yapın başka bi ayarla oynamadan geri girip test deneyin

1800 derseniz o 3600 olur ama. Bahsettiğiniz şey 3800 mhzmi? Öyleyse 1900 girecek ama 3800 ü şuanda ben hayatta tavsiye etmiyorum adamı hemen pistte yarışa sokma 😄 amd vermeerde 3800 çok zordur genelde wheasız geçmeyebilir ince ayar gereklidir hatta “fclk hole” bile olabilir (yaygın)

Ben söyledim adama önce bi bios ve diğer programları halletsin önce bi xmpde çalıştırsın. Xmpde oyun benchmarkı alsın xmp ile aida64 de bi peşpeşe 6-7 kez benchmark yapsın kenara kaydetsin

Ben daha 2-3 gündür 3800 deniyorum vallaha arkadan arkadan whea 19 vermeye el salladı 1usmus 20 dakika bile errorsuz gitmiyor

acele etmeyin akşama kadar şimdilik bi xmpde takılsın bakarız ilerleyen saatlerde.

Dedigin sekilde de patladık

Ekler

• 1784381718448.webp
    1784381718448.webp
    17.8 KB · Hit: 6
Benchmarkları sıra sıra dediğin gibi yapıp ekledim.

Senin ramin xmp açık değilki şuan 3733 mhz görüyorum ben yanlış mıyım? Hocam sen benim dediklerimi yapsana sana aşama aşama verdim. Sen şuan girilmiş değerlerle test yapıyorsun gereksiz yere ki zaten latency her testte oynak.

1800 derseniz o 3600 olur ama. Bahsettiğiniz şey 3800 mhzmi? Öyleyse 1900 girecek ama 3800 ü şuanda ben hayatta tavsiye etmiyorum adamı hemen pistte yarışa sokma 😄 amd vermeerde 3800 çok zordur genelde wheasız geçmeyebilir ince ayar gereklidir hatta “fclk hole” bile olabilir (yaygın)

Ben söyledim adama önce bi bios ve diğer programları halletsin önce bi xmpde çalıştırsın. Xmpde oyun benchmarkı alsın xmp ile aida64 de bi peşpeşe 6-7 kez benchmark yapsın kenara kaydetsin

Ben daha 2-3 gündür 3800 deniyorum vallaha arkadan arkadan whea 19 vermeye el salladı 1usmus 20 dakika bile errorsuz gitmiyor

acele etmeyin akşama kadar şimdilik bi xmpde takılsın bakarız ilerleyen saatlerde.
Bios vs. her şey güncel ya zaten. Bios ayarlarını sıfırlayıp dediğinizi yaparım biraz sonra

Dedigin sekilde de patladık

Hocam bu sefer 1. Dakikada gümlüyosun. Ram ve işlemci kanadında her şey komple yanlış 😃 sen dediğim adımları izlesen bugünlük?

Yav bi berbere gidecem iki kahve içecem bi akşam olsun kafam bi dinlensin öyle yardım ediyim diyorum 😃 burda diğer arkadaşların yönlendirmesiyle gidebilirsin (belki benim kadar bilen çıkabilir)

Ama tekrar söylüyorum: daha gölete ayağını daldırmadan baraja atlamak 3800 mhz denemek. Sakin 😄

Benim tavsiyem 3733 mhzyi hedeflemen. 3800 ve üzerinde fclk imc şansına bağlı kalırsın ramlerin şansına bağlı kalırsın ve en önemliside anakart.

Önce 3733 hedef olmalı maks
Gdm enabled 1t bu süreçte iyi.
Gdm enabled iken tek sayı giremezsin bir üst öift sayıya yuvarlanır. 19 19 gördüklerin aslında 20 20 ye uzatılıyor bilgin olsun

Micron E die hakkında çok bilgim yok ama en azından bazı voltajlar hakkında bilgi verebilirim

öncelikle zentimings mutlaka indir kullan
Tm5 in varmış zaten
Hwinfo64 kullanmıyorsan onuda kullan. Ram sıcaklıklarını görebilirsin. Fakat senin bellekte ram sıcaklıklarını gösterirmi hwinfo bilmem. [DIMM2] ve [DIMM3] değerlerini bulman gerekir

Bios en güncel tutmayı unutma. Bios sürümleri ram overclockunda önem arz eder

Ramden ziyade klasik değerlerle başlamak gerekir. Micron e die’ın voltajla ne kadar ölçeklenebildiğini tam bilmiyorum

Şuan müsait değilim pek akşam yardımcı olabilirim ancak

Sana ilk tavsiyem bios güncel değilse güncelle, güncelledikten sonra şimdilik sadece XMP AÇ

XMP açıkken masaüstünden bi zentimings görüntüsü çek kenara kaydet. Hem A2 profilinin resmini çek Hem B2 nin. Hatta şuan oynadığın oyunlar arasında oyunun kendi benchmark testi varsa benchmark çalıştır onuda bi kenara kaydet. Min max ortalama fps gösteren detaylı güncel oyun olması önemli. Yoksa sağlık olsun

Bu sıcaklarda xmp kadar yavaş değil ama çokta sıkı olmayan bişeyler yapmaya çalışabiliriz

Şimdilik müsait değilim dışarda olucam akşam müsait olduğumda bakabilirim

Tekrar söylüyorum;
Bios güncel değilse güncelle
Zentimings mutlaka indir
Sadece xmp açıp kullan
Xmp açıkken masaüstünden zentimings vasıtasıyla ramin profilinin görüntüsünü al kaydet zentimingsta gözüken
Hem A2 nin hemde B2 nin görüntüsü

xmp açıkken bilgisayarında mevcut bir oyunda benchmark testi al çıkan sonucu kenara kaydet (böylelikle nispeten hafif overclock ne kadar iyileştirmiş iyileştirmemiş buna bakarız. Yoksa çok sorun değil)
Önceki ayarları sıfırladım. Bios güncel, xmp açık. Zentimings aşağıda. Diğer şeyleri vs. yaptıkça güncelleyeceğim burayı

Ekler

• ZenTimings1.webp
    ZenTimings1.webp
    34.8 KB · Hit: 11
  • ZenTimings2.webp
    ZenTimings2.webp
    34.8 KB · Hit: 9

Hocam öncelikle 1800 flck yani 3600 mhz denetmemim sebebi sorun imc demi yoksa timings demi anlamaktıki anladım sorun subtimings ayarlarında ki onlarıda düzeltebiliriz ve hocam kusura bakamyın tm 5 ya extereme anta 777 absolute da yapılır daha düşük stres yapmanın bi anlamı yok çünkü ayar stabil olucaksa en ağır versiyonda stabil olmalı ki bu test 90 dk civarı vaktimizi çalıyor ne gerek var daha düşük streste test edip geçerse daha yükseğe çıkamaya en yüksek stress benim için tek deneme şeklidir ve siz 3800 de flck hole e düştüysenix başkasıda düşecek diye bir şey yok şuan kendi sistemimde crucher testi yapıyorum bitsin kendi değerlerimi sizinle paylaşayım birde üst perdeden konuşmanıza gerek yok işlemci kanadında her şey yanlış derken daha okudunuzu anlamayan biri için iddali sözcükler kullanmayın lütfen

Önceki ayarları sıfırladım. Bios güncel, xmp açık. Zentimings aşağıda. Diğer şeyleri vs. yaptıkça güncelleyeceğim burayı
Hocam verdiğim ayarları bozmuşsunuz galiba size 3733 de tRCDRD 20 ve trp 20 deneyin diyecektim

Latency yüksek görünüyor arkada hiçbir uygulama güvenlik duvar vanguard bilmemne dahil kapalı test etmen lazım ve hocam kimden aida istesem herkes nırmal versiyon kullanıyor ben bulamadım bi türlü hep trial versiyon kullanıyorum ve her ayarı göremiyorum ana sistemimde nereden indirdiniz bu versiyonu yada satın mu aldınız
8.30 öncesi sürüm keyi lazımsa her türlü keyim var veririm yaz bana özelden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,901
Üyeler
199,455
Son üye
tisorthane

Geri