Kapatabileceğim her şeyi kapatıp tekrar yaptım sonuç aşağıda.
Tekrar deneyeyim sonuç atacagım
60.4 latency zaten ryzen 5000 de beklediğimiz en performanslı gecikme. Daha alt latencyler mümkün fakat 60 dan aşağısını hedeflemek yavaş yavaş sıkı overclock ayarlarına doğru gidiyor. Bellek bant genişliklerine çok bakmıyorum değerler iyi şimdilik.
Aida64 de en az 5 tur çevir. İlk 2 tur ramin ısıtılması olur 3. Turdan itibaren ram rayına oturur
3. Benchmark ve sonrasında latencyde 0.2 nsye kadar oynama normal. Ama 3. Den 4 e, 4 den 5 e, 5 den 6 ya giderken her testte latency 0.3 ns ve üzeri çıkıyorsa bişeyler stabil değil demektir daha en baştan
Benim tavsiyem 3733 mhzyi hedeflemen. 3800 ve üzerinde fclk imc şansına bağlı kalırsın ramlerin şansına bağlı kalırsın ve en önemliside anakart.
Önce 3733 hedef olmalı maks
Gdm enabled 1t bu süreçte iyi.
Gdm enabled iken tek sayı giremezsin bir üst öift sayıya yuvarlanır. 19 19 gördüklerin aslında 20 20 ye uzatılıyor bilgin olsun
Micron E die hakkında çok bilgim yok ama en azından bazı voltajlar hakkında bilgi verebilirim
öncelikle zentimings mutlaka indir kullan
Tm5 in varmış zaten
Hwinfo64 kullanmıyorsan onuda kullan. Ram sıcaklıklarını görebilirsin. Fakat senin bellekte ram sıcaklıklarını gösterirmi hwinfo bilmem. [DIMM2] ve [DIMM3] değerlerini bulman gerekir
Bios en güncel tutmayı unutma. Bios sürümleri ram overclockunda önem arz eder
Ramden ziyade klasik değerlerle başlamak gerekir. Micron e die’ın voltajla ne kadar ölçeklenebildiğini tam bilmiyorum
Şuan müsait değilim pek akşam yardımcı olabilirim ancak
Sana ilk tavsiyem bios güncel değilse güncelle, güncelledikten sonra şimdilik sadece XMP AÇ
XMP açıkken masaüstünden bi zentimings görüntüsü çek kenara kaydet. Hem A2 profilinin resmini çek Hem B2 nin. Hatta şuan oynadığın oyunlar arasında oyunun kendi benchmark testi varsa benchmark çalıştır onuda bi kenara kaydet. Min max ortalama fps gösteren detaylı güncel oyun olması önemli. Yoksa sağlık olsun
Bu sıcaklarda xmp kadar yavaş değil ama çokta sıkı olmayan bişeyler yapmaya çalışabiliriz
Şimdilik müsait değilim dışarda olucam akşam müsait olduğumda bakabilirim
Tekrar söylüyorum;
Bios güncel değilse güncelle
Zentimings mutlaka indir
Sadece xmp açıp kullan
Xmp açıkken masaüstünden zentimings vasıtasıyla ramin profilinin görüntüsünü al kaydet zentimingsta gözüken
Hem A2 nin hemde B2 nin görüntüsü
xmp açıkken bilgisayarında mevcut bir oyunda benchmark testi al çıkan sonucu kenara kaydet (böylelikle nispeten hafif overclock ne kadar iyileştirmiş iyileştirmemiş buna bakarız. Yoksa çok sorun değil)