RTX 3060'lı Sistemi Yükseltmek mi, Sıfır OEM Sistem Almak mı?

Alucardll

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba, donanım konusunda çok fazla bilgim olmadığı için net bir bütçe belirleyemedim. Mevcut sistemimi yükseltmek mi yoksa sıfır OEM sistem almak mı daha mantıklı olur diye sizlerden fikir almak istiyorum arkadaşlar.

Sistemim:
  • Gigabyte B450M S2H anakart
  • AMD Ryzen 5 5600X işlemci
  • Gigabyte RTX 3060 12 GB
  • 16 GB DDR4 RAM
  • WD 500GB NVMe SSD
  • NZXT H510
  • EVGA 600W 80+ güç kaynağı
1080p oyun oynuyorum. Kriz döneminde komple sistem değiştirmek yerine RTX 3060'ı satıp üzerine ekleyerek daha güçlü bir ekran kartına geçmek daha mantıklı olur mu?

Yoksa bu sistemi satıp sıfır bir OEM sistem almak mı daha avantajlı olur?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Sistemin en az 4 yıllık gibi duruyor. Sat yenisini al

Merhaba, donanım konusunda çok fazla bilgim olmadığı için net bir bütçe belirleyemedim. Mevcut sistemimi yükseltmek mi yoksa sıfır OEM sistem almak mı daha mantıklı olur diye sizlerden fikir almak istiyorum arkadaşlar.

Sistemim:
  • 16 GB DDR4 RAM
  • WD 500GB NVMe SSD
  • NZXT H510
1080p oyun oynuyorum. Kriz döneminde komple sistem değiştirmek yerine RTX 3060'ı satıp üzerine ekleyerek daha güçlü bir ekran kartına geçmek daha mantıklı olur mu?

Bu size bağlı bir durum
Bi bakın bana bu sistem yetiyor mu diyin hani yetiyo zaten diyosanız 1-2 ufak eklemeyle devam edersiniz

Komple satıp 5060ti lı bi ddr5 gelecek konusunda kafanızı rahat ettirir. Sektör iyice sıkıntıya giriyor. Şuanki sisteminin sadece oynadığın oyunlar nezdinde önemi var

Lol valorant cs bunlar dışında elimi sürmem diyorsan devam. Ama yok oyun keşfetmeye açığım aaa oyun dünyasına dalmak istiyorum pc yi yenilersem pc başında daha çok dururum bunu istiyorum dersen güncelleme yoluna gidebilirsin

9060xt veya 9070xt + psu olarak güncelleyerek devam etmek mantıklı olabilir

Sistemim:
  • 16 GB DDR4 RAM
  • WD 500GB NVMe SSD
  • NZXT H510

ne tur oyunlar?

Sistemim:
  • 16 GB DDR4 RAM
  • WD 500GB NVMe SSD
  • NZXT H510

İlk önce yapman gereken bence net bir bütce belirlemek. Ona göre hareket edebilirsin. Şu sistemden 9060xtli bir sisteme geçmediğin sürece paranı boşa harcamış olursun. Eğer hazır sistem alacak kadar bütcen varsa bu sistemi yükseltme yapman gereksiz hazır sistem al geç.

Sistemim:
  • 16 GB DDR4 RAM
  • WD 500GB NVMe SSD
  • NZXT H510

İşlemciniz am4 platformunun en iyilerinden, ekran kartınız da 1080p oyunlar için kötü sayılmaz, ufak bir bütçeyle upgrade yapmak istiyorsanız 9060xt 16gb alıp elinizdeki kartı satabilirsiniz hocam.

Sistemim:
  • 16 GB DDR4 RAM
  • WD 500GB NVMe SSD
  • NZXT H510

size kalmış bir şey ben fırsatları kovalarımı am5 anakart,ram,işlemci bulurumu diyorsanızı yavaş yavaş upgrade yapını gpudanda başlanabilir (yeni pus da şart)

Hocam, bir arkadaş RTX 3060 12 GB'ı yaklaşık 10 bin TL'ye satıp, üzerine biraz ekleyerek ASUS Dual RTX 5060 Ti 8 GB (21.799 TL) alabileceğimi söyledi. RTX 5060 Ti'ın 16 GB versiyonu ise kriz nedeniyle oldukça pahalanmış.

Başka bir arkadaş ise farklı bir öneri sundu. RTX 3060 12 GB'ı yaklaşık 10 bin TL'ye, mevcut kasa ve güç kaynağını da 3 bin TL'ye satıp, yerine XPG K Mesh + Kyber 750W 80+ Gold kasayı (5.299 TL) alarak, ekran kartı olarak da Gigabyte RTX 5070 Eagle OC SFF 12 GB'a (34.999 TL) geçebileceğimi söyledi. Fiyat olarak RTX 5070'in fiyatı, neredeyse RTX 5060 Ti 16 GB ile aynı seviyeye gelmiş.

AMD tarafında ise RX 9060 XT 16 GB bana da oldukça mantıklı geliyor. Ancak bilgisayarı kardeşim kullanacağı için özellikle nvidia bir ekran kartı istiyor. Bu yüzden şu an RTX 5060 Ti 8 GB ile RTX 5070 arasında kaldım.

-------------------------------------------------------------

1080P oynadığımız için 1. seçenek daha mantıklı geliyor. 2. seçenekte 1080P'de darboğaz olabilir diye düşünüyorum, ancak donanım konusunda çok bilgili değilim .Birkaç yerde de RTX 3060'dan RTX 5060 Ti'a geçişte performans farkının, aradaki fiyat farkı kadar büyük olmayacağı söylendiğini gördüm. Sizce bu seçeneklerden hangisini seçmeliyim?

1. seçenek: RTX 5060 Ti 8 GB'a geçiş, yaklaşık 11.799 TL masraf
2. seçenek:
RTX 5070 + XPG 750W Gold PSU'lu kasa yükseltmesi, nyaklaşık 27.298 TL masraf

@Mustafaer @MeGaDave06 @kurucacık2 @SyFox @QuasarWhisper @AMD > RYZEN @TotemReis @Eren421

5070 ile darbogaz çok düşük seviyede olur veya olmaz . Bu bütçelerde amd daha mantıklı bana kalırsa aynı fiyata bir segment üst model alıyorsun. Kardeşin için de sorun olacağını sanmıyorum driver kurup kullanacak . Direkt 9060xt alip kullanmaya devam edebilirsin bence

Hocam, bir arkadaş RTX 3060 12 GB'ı yaklaşık 10 bin TL'ye satıp, üzerine biraz ekleyerek ASUS Dual RTX 5060 Ti 8 GB (21.799 TL) alabileceğimi söyledi. RTX 5060 Ti'ın 16 GB versiyonu ise kriz nedeniyle oldukça pahalanmış.

Başka bir arkadaş ise farklı bir öneri sundu. RTX 3060 12 GB'ı yaklaşık 10 bin TL'ye, mevcut kasa ve güç kaynağını da 3 bin TL'ye satıp, yerine XPG K Mesh + Kyber 750W 80+ Gold kasayı (5.299 TL) alarak, ekran kartı olarak da Gigabyte RTX 5070 Eagle OC SFF 12 GB'a (34.999 TL) geçebileceğimi söyledi. Fiyat olarak RTX 5070'in fiyatı, neredeyse RTX 5060 Ti 16 GB ile aynı seviyeye gelmiş.

AMD tarafında ise RX 9060 XT 16 GB bana da oldukça mantıklı geliyor. Ancak bilgisayarı kardeşim kullanacağı için özellikle nvidia bir ekran kartı istiyor. Bu yüzden şu an RTX 5060 Ti 8 GB ile RTX 5070 arasında kaldım.

-------------------------------------------------------------

1080P oynadığımız için 1. seçenek daha mantıklı geliyor. 2. seçenekte 1080P'de darboğaz olabilir diye düşünüyorum, ancak donanım konusunda çok bilgili değilim .Birkaç yerde de RTX 3060'dan RTX 5060 Ti'a geçişte performans farkının, aradaki fiyat farkı kadar büyük olmayacağı söylendiğini gördüm. Sizce bu seçeneklerden hangisini seçmeliyim?

1. seçenek: RTX 5060 Ti 8 GB'a geçiş, yaklaşık 11.799 TL masraf
2. seçenek:
RTX 5070 + XPG 750W Gold PSU'lu kasa yükseltmesi, nyaklaşık 27.298 TL masraf

@Mustafaer @MeGaDave06 @kurucacık2 @SyFox @QuasarWhisper @AMD > RYZEN @TotemReis @Eren421
Burda senin sistemi ne için kullanacağın daha önemli oyun içinse ne tarz diyelim ki fps yani işlemci bazlı oyun oynayacaksan bana göre anakart işlemci tami satıp onun yerine ddr5 e geçmen daha mantıklı olur en azından istediğin zaman upgrade yapabilirsin sistemde şu an pek bir upgrade şansın yok çünkü sistemde am4 olduğu için. Bana mantıklı gelen bu belki de 10-12k masraf edip daha iyi bir sisteme geçmiş olacaksın hem de önü açık olacak sistemin

Geri