Yardım RTX 2060 boşta 50 derecede çalışıyor

cloaker

80+
Reaksiyon skoru
30
Arkadaşlar merhaba, kullandığım ekran kartı Asus Dual Evo RTX 2060 ekran kartı. Kart yükte 75-76 derece geziniyor yani normal fakat boşta 50-55 derece aralığında seyrediyor.(Genel olarak 52'yi geçmiyor, çok nadir ve kısa süreliğine geçtiği oldu.) Bu kartın fanları bildiğiniz gibi 55 dereceye ulaşmadan dönmüyor, bu sıcaklık ondan mı kaynaklı ve sorun çıkartacak derecede fazla bir sıcaklık değeri mi?

Sıcaklık değerin normal.

Hangi oyunda 76 derece, fan hızı nedir?

The Forest oynarken 75-76 derecede gidip geliyor, fan hızımı tam olarak kontrol etmedim ve nereden kontrol edeceğim hakkında tam bir bilgim yok.

MSI Afterburnerdan açıcaksın, izleme ayarlarından.

Afterburer de fan hızını %100 e çek birde orada model oc li ise oc yapmış olabilir değerleri 0 a çek boostlu çalışıyor olabilir

Arkadaşlar merhaba, kullandığım ekran kartı Asus Dual Evo RTX 2060 ekran kartı. Kart yükte 75-76 derece geziniyor yani normal fakat boşta 50-55 derece aralığında seyrediyor.(Genel olarak 52'yi geçmiyor, çok nadir ve kısa süreliğine geçtiği oldu.) Bu kartın fanları bildiğiniz gibi 55 dereceye ulaşmadan dönmüyor, bu sıcaklık ondan mı kaynaklı ve sorun çıkartacak derecede fazla bir sıcaklık değeri mi?
gayet normal 50 küsür derecede gezmesi

The Forest oynarken 75-76 derecede gidip geliyor, fan hızımı tam olarak kontrol etmedim ve nereden kontrol edeceğim hakkında tam bir bilgim yok.
forestta 76ya çıkması normal mi bilemedim ya ben 1650 ile 65 75 derece arası oynuyorum ultrada
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

h
%100 yaparsa çok ses yapar ve fan ömrü kısalır.

%50 falan desen tamam ama %100 gereksiz.

Ve 76 derece çok değil.
hocam forest o kadar zorluyor mu ki ekran kartını

Fan hızım 2200-2300 rpm arasında değişmekte, normal midir?
normal

forestta 76ya çıkması normal mi bilemedim ya ben 1650 ile 65 75 derece arası oynuyorum ultrada

h

normal

Demek ki zorluyor.

h

normal
Ryzen 5 3500 işlemcimdeki voltaj düzensizliği yüzünden CPB'yi kapattım, o yüzden ekran kartına ekstra yük bindiriyor olabilir. Bu konuda pek bilgiye sahip değilim ama bu yüzden olduğunu düşünüyorum, böyle bir ihtimal var mı?

Geri