Hangi bölümü seçmeliyim?

emrequex

80+
Reaksiyon skoru
55
Arkadaşlar öğretmenim bölüm seçme formu gönderdi 1 haftada süre verdi. Aklımda sözel bölüm var ve sözeli cidden seviyorum ama çoğu kişi sözel okuyup ne olacaksın falan diyorlar ve kısmen haklılar galiba. Eşit ağırlık seçme fikri var aklımda ama matematiğim cidden çok kötü bu dönem 5 aldım matematik sınavından o kadar kötü. Ne yapmalıyım sizce? Sözel bölüm seçersem ne okuyabilirim? Yabancı dilim gayet iyi sözel ve yabancı dil gerektiren bir bölüm okuma fikrim var.

yabancı dil okurdum şu anki aklım olsa

Arkadaşlar öğretmenim bölüm seçme formu gönderdi 1 haftada süre verdi. Aklımda sözel bölüm var ve sözeli cidden seviyorum ama çoğu kişi sözel okuyup ne olacaksın falan diyorlar ve kısmen haklılar galiba. Eşit ağırlık seçme fikri var aklımda ama matematiğim cidden çok kötü bu dönem 5 aldım matematik sınavından o kadar kötü. Ne yapmalıyım sizce? Sözel bölüm seçersem ne okuyabilirim? Yabancı dilim gayet iyi sözel ve yabancı dil gerektiren bir bölüm okuma fikrim var.
Sözele ilgin varsa sözel seç aynı olay bendede var matematik falan beceremiyorum.

Sözel mezunu olup hukuk okuyabiliyorsun sanırım. Meslek okuduğum için pek ilgi alanıma girmiyor anadolu kısmı.

Merhaba dostum, bu neredeyse hayatını etkileyecek bir karar ; bu yüzden buraya sorman mantıklı değil bence:/

Sözel mezunu olup hukuk okuyabiliyorsun sanırım. Meslek okuduğum için pek ilgi alanıma girmiyor anadolu kısmı.
hayır dostum . eşit ağırlıkta var hukuk.
sözelde pek iyi bölüm bulunmuyor maalesef. arkadaşım ilk 1000 e girdi ama sözelden tercih yapmadı 10bin sıralama yaptığı eşit ağırlıktan tercih yaptı...

Bu hayati bir karar. Buna bizim karar vermemiz doğru olmaz. Ama fikir verebiliriz.

Senin yerinde olsam sayısalımı geliştirip, eşit ağırlık hazırlanırdım.
Çünkü hiçbir şey bilmeyen birisi bile sözelde sizin önünüze geçebilir. Herkes çözebilir.
Fakat eşit ağırlıkta öyle değil. Matematiği iyi olan eşit ağırlıkta önünüze geçer.

Matematiği çalışarak yapabileceğine inanıyorsan eşit ağırlık seç.

Ama abey gram yok diyorsan dil seçebilirsin. Sözele oranla meslek edinme kolaylığı daha fazla.

Bende yabancı dil okumayı çok isterim ama almancam kötü. İngilizcem gayet iyi ama almanca olmadan dil okunur mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nereye sorayım reis?
okunur evet. zaten bölümde öğreneceksin öğrendiğini.

Arkadaşlar matematiği hiç sevmiyorum eşit ağırlık seçmek iyi güzel ama matematiğimi geliştirebileceğimi düşünmüyorum. Almanca bilmeden dil okunur mu sizce?

matematik , şimdiden başlarsan olmayacak bir şey değil . eğer yardıma ihtiyacın olursa bir şekilde yardım da ederim ama çok zor bir karar...
ben olsam eşit ağırlık seçerdim açıkçası ama bu çoook zor bir karar yani tavsiye vermek falan neredeyse hayatını değiştiricek .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sen dil de seçsen mat çalışacaksın. tytde mat çıkıyor , kaçış yolu yok mattan maalesef

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,337
Üyeler
187,492
Son üye
waka
Geri