Abdullah abi bunu neden yapıyorsun?

Buraks

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,236
gerçekten merak ediyorum bu bir pazarlama stratejisi mi bilmiyorum fakat neden sistemin özelliklerini ve fiyatını paylaşmıyorsun?
Yani bu oyuncu bilgisayarları piyasasında gerçekten çok büyük paralar dönüyor ve insanların bir anda o paraya uyum sağlaması biraz zor olabiliyor ya da pc almak isteyen A kişisi bir yerde indirimli bir pc görüyor bütçesine uygun (örnek olarak 6000tl) fakat donanım arşivi nin çıkaracağı sistemlerden ümitlenip o sistemi almıyor ve gün geliyor da sistem çıkartıyor bi bakmış 8000 TL o zmn A kişisi hem da nın sistemini alamıyor hem de indirimli olanı kaçırıyor

Özetleyecek olursak Abdullah abi sen önceden pc özelliklerini ve fiyatını birazcık daha erken açıklasan herkes de ona göre alacağı pc yi seçse daha iyi olur
Şahsi görüşümdür katılmıyorsanız da linçlemeyin.
ve gerçekten merak ettiğim için soruyorum

@Abdullah Hacıgül

bence her an fiyatı değişebileceği için markalardan daha fazla indirim alınabilir doların bir anda artıp azalmasından dolayı ürünlere zam gelmesi

Belki o bile son ana kadar parçaları değişip değişmeyeceğini yada fiyatın durumunu bilmiyor olabilir. Şimdi parçaları yada fiyatı söylese, ülkemizde kur hareketli olduğu için hiç bir şey yerinde durmuyor. İş birliği yaptığı sitelerde sonuçta para kazanmak zorunda.
En azından benim düşüncem bu şekilde. Doğru yanlış bilemem.

bence her an fiyatı değişebileceği için markalardan daha fazla indirim alınabilir doların bir anda artıp azalmasından dolayı ürünlere zam gelmesi
Bunu yaparsa herkes kamp kurup bekler ve stok 1 dakikada biter. Örneğin 1000 TL'lik kulaklığı BİM 500-600 TL üzerinden satarsa sabah kampları oluşacağından herkesin beklemesini istiyor.
videolar bir kaç gün önceden çekiliyor o yüzden parça değişikliği olmaz

O sistem çıkınca ne olacağı belli olmuyor.
Mesela, Abdullah abi sistem 13k olcak diyor ama piyasa çıkınca bozuluyor 15k oluyor, ve 13k sı olan kişi bu sistemi alcam diye belki de neleri kaçırıyor.
Biraz riskli bir iş, yapacak bir şey yok.

Hocam dolar artıp azalıyor ancak adamlar ekran kartını sabit bir kurdan alıyorlar dolar çıktı diye zam yapmamaları lazım onu geçtim dolar düştüğünde indirim de yapmaları lazım yapmıyorlar

Bunu yaparsa herkes kamp kurup bekler ve stok 1 dakikada biter. Örneğin 1000 TL'lik kulaklığı BİM 500-600 TL üzerinden satarsa sabah kampları oluşacağından herkesin beklemesini istiyor.
hocam böyle olunca da bitiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O sistem çıkınca ne olacağı belli olmuyor.
Mesela, Abdullah abi sistem 13k olcak diyor ama piyasa çıkınca bozuluyor 15k oluyor, ve 13k sı olan kişi bu sistemi alcam diye belki de neleri kaçırıyor.
Biraz riskli bir iş, yapacak bir şey yok.
gerçekten 1 haftada değişeceğini düşünmüyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: tccc
gerçekten merak ediyorum bu bir pazarlama stratejisi mi bilmiyorum fakat neden sistemin özelliklerini ve fiyatını paylaşmıyorsun?
Yani bu oyuncu bilgisayarları piyasasında gerçekten çok büyük paralar dönüyor ve insanların bir anda o paraya uyum sağlaması biraz zor olabiliyor ya da pc almak isteyen A kişisi bir yerde indirimli bir pc görüyor bütçesine uygun (örnek olarak 6000tl) fakat donanım arşivi nin çıkaracağı sistemlerden ümitlenip o sistemi almıyor ve gün geliyor da sistem çıkartıyor bi bakmış 8000 TL o zmn A kişisi hem da nın sistemini alamıyor hem de indirimli olanı kaçırıyor

Özetleyecek olursak Abdullah abi sen önceden pc özelliklerini ve fiyatını birazcık daha erken açıklasan herkes de ona göre alacağı pc yi seçse daha iyi olur
Şahsi görüşümdür katılmıyorsanız da linçlemeyin.
ve gerçekten merak ettiğim için soruyorum

@Abdullah Hacıgül
Bu piyasanın her yerinde olan bir şey. Dizinin fragmanını gösterirsin diziyi tarihi gelince yayınlarsın. Oyunu ufak bir oynanış videosu ile gösterirler ama çıkmadan oynayamazsın gibi gibi.

Dediğin gibi tüm özelliklerini söylese bu sefer sistemin kendisi daha az ilgi çeker, videosu daha az izlenir vs.

Hocam dolar artıp azalıyor ancak adamlar ekran kartını sabit bir kurdan alıyorlar dolar çıktı diye zam yapmamaları lazım onu geçtim dolar düştüğünde indirim de yapmaları lazım yapmıyorlar
bu ne la böyle o zaman hiç zam almasın hiç fiyatı düşmesin rtx 3090 alalım 12-13 binden

En azından bir tık yavaşlıyor :) Bazıları unutuyor vb. gerçekten sistem arayanlar zamanını bekliyor.
Bu arada A kişisi benim konuda bahsettiğim bir çıkmaza girdim ne yapmam gerektiği ile ilgili

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,208,266
Üyeler
194,289
Son üye
aaronart
Geri