internet sağlayıcısı ne seçmeliyim

quadoo

80+
Reaksiyon skoru
71
Arkadaşlar bu internet konusunda pek bir bilgim yok yadırgamayın:
Yeni evimde yeni internet sağlayıcısına geçeceğim (türk telekom 8 mbps'den) ama bu evimin altyapısını kaç mbps net alacağımı vesaire nasıl öğrenebilirim. Mahalle olarak mı yoksa ayrınıtılı olarak evin altapısına vesaire mi bakmalıyım. Ha birde turknet mi turk telekom mu. Komşumuzda turknet var ondan soruyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

diğer firmalara da fiber altyapı sorgulama diyerek bakabilirsin.

Hocam bir şekilde altyapınızı öğrenin sonra altyapınızın internet sitesinden size verilebilcek hızı gösterdikleri testi yapın eğer beğenirseniz geçersiniz.

Eğer internetin de genel olarak problem olmuyorsa TT'nin altyapısını kullanan ıss'ler öneriliyor. Türknet ve Millenicom gibi. Ama devamlı kopmalar ve hız düşmeleri oluyor ise TT öneriliyor.

TurkNet'e bakın.
Güzel kardeşim turknet e geçtim 100 mbs paketi dediler 40-50 zor alıyorum altyapı 100 destekliyor dediler iki kere müşteri hizmetlerini aradım bir çözüme ulaşamadım

Hocam sitesine girdim baktım adresi bire bir girdim. 100 mbps yazıyor ama altta 8 mbps yazıyor o nedir anlayamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

8 mbps upload yazıyor
8Mbps'nin yanında upload mu yazıyor?

evet

her zaman mı 50 mbps oluyor yoksa ara ara mı?
Maximumum 70 gördüm internet sitesinde 100 diyordu özgür paket felan

Maximumum 70 gördüm internet sitesinde 100 diyordu özgür paket felan
Türk telekomda bu zamana kadar gram ping görmedim hız yavaştı ama
Tekrar arıycam sorunum çözülmezse iptal ederim büyük ihtimalle

Güzel kardeşim turknet e geçtim 100 mbs paketi dediler 40-50 zor alıyorum altyapı 100 destekliyor dediler iki kere müşteri hizmetlerini aradım bir çözüme ulaşamadım
VDSL miydi?
Hocam sitesine girdim baktım adresi bire bir girdim. 100 mbps yazıyor ama altta 8 mbps yazıyor o nedir anlayamadım.
100Mbps download (indirme), 8Mbps upload (yükleme) değeri verebilecekleri anlamına geliyor.
Paket olarak VDSL mi yazıyor Fiber mi?
Screenshot_1626.png

Şuradaki 100Mbps yazısının üstündeki VDSL ibaresinin yerinde Fiber varsa hiç düşünmeden geçin.

VDSL miydi?

100Mbps download (indirme), 8Mbps upload (yükleme) değeri verebilecekleri anlamına geliyor.
Paket olarak VDSL mi yazıyor Fiber mi?
Alıntıyı görüntüle

Şuradaki 100Mbps yazısının üstündeki VDSL ibaresinin yerinde Fiber varsa hiç düşünmeden geçin.
VDSL miş sanırım ama 100 diyor yanu

Geri