sistemimde gerekli performansı alamıyorum

sorun işlemciden diyorsun yani 2. nesil olduğu için peki ekran kartıma bios güncellemesi yapmalımıyım yada bios sürümü güncelmi değilmi nasıl öğrenebilirim ?
Mutlaka;
Bios'unu en son sürüme güncellemen
Windows'u en son sürüme güncellemen
Windows'ta bulunan tüm yazılımları en son sürüme yükseltmen
ve Bios üzerinden Ram frekanslarını orijinal hızına yükseltmen şart

arkadaşlar herkese merhaba, hepinizin sağlığı yerindedir umarım, arkadaşlar 3 hafta önce kendim bir sistem topladım fakat şuanda oyunlarda sistemin vereceği normal performansı alamıyorum cs go da yüksek grafiklerde de 150 170 fps düşük grafiklerde de 150 170 fps arası değişiyor lolde 130 fps in üstünü göremiyorum yüksek grafikde de düşük grafikde de anlıyan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. bide lolde sürekli fps drop yiyorum.

sistem bilgisi:
işlemci: ryzen 5 2600x
anakart: msı b450m pro-vdh max
ekran kartı: gigabyte rx5600xt gaming oc
ram: xpg gammix 8 gb 3000 mhz
power: gigabyte b650m 650w 80+ bronze sertifikalı
ssd: kingston 240 gb ssd
kasa: sharkoon tg5
monitör: msı optix g24 144hz 1ms curved monitör
V-Sync açık mı?

Mutlaka;
Bios'unu en son sürüme güncellemen
Windows'u en son sürüme güncellemen
Windows'ta bulunan tüm yazılımları en son sürüme yükseltmen
ve Bios üzerinden Ram frekanslarını orijinal hızına yükseltmen şart
bios üzerinden ram frekanslarını orjinal hızına yükselttim, anakart bios sürümümde güncel onuda güncelledim, fakat ekran kartı bios sürümü güncelmi değilmi bilmiyorum o konuda bir destek almak istiyorum zaten.

vsync açıksa aynen monitör hz ine sabitler en altta kalmış görmemişim kusura bakmayın

amd radeon ve oyun dan da kontrol et

amd radeon ve oyun dan da kontrol et
kapattım oyundada kapalı radeondada şuan ekran kartının fanlarını kontrol edemiyorum önceden ediyordum fanlar çalışmıyor yük bindirdim biraz 60 derecede çalıştı ama önceden aorus engine programından fan aç kapa yapabiliyordum şuan olmuyor

Geri