Ben de görüntü konusunda aşırı memnunum.
Monitör dizüstü bilgisayarıma bağlı ve ikisi de yan yana açık. Bu yüzden görüntü kalitesini açıkça karşılaştırabiliyorum. Bilgisayarımın ekranı da normalde %100 DCI-P3 desteğine sahip kaliteli bir IPS ekran (3.200 x 2.000 QHD+, 430 nit vs vs) çünkü görüntü kalitesinin iyi olmasına önem veriyorum.
Ama en basitinden kullandığım duvar kağıdında bile (karanlık atmosfere sahip hareketli bir animasyon) OLED'de görüntü o kadar iyi görünüyor ki, aynı görüntü IPS'te nereden tutsan elinde kalıyormuş gibi hissettiriyor.
Yine de OLED'in burn-in sorunu rahatsız edici.
Er veya geç meydana gelecek, bunu biliyorsun ama mümkün olduğunca geciktirmek için sürekli statik ögelerden kaçınmaya çalışıyorsun, içinde IPS kullanırkenki güven olmuyor panele karşı ve takıntı haline getiriyorsun statik ögeleri.
Ben önümüzdeki 2 yıl içinde rahatsız edici bir burn-in meydana gelse bile yeni bir monitörü finanse edebileceğim için OLED'e şans verdim, ama işte harcamaları konusunda bu kadar rahat olmayan birisi benden tavsiye isteseydi onu IPS veya Mini-LED satın almaya yönlendirirdim ve OLED'i kesinlikle atlamasını söylerdim.