❌İndirim Bitti! Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Alan arkadaşlar memnun mu? OLED kervanına ben de girmiş bulundum.
Süper ben de çok memnunum. Eski 27gr83q monitörümü yan monitör yapayım dedim ama olmuyor. O parlak kenarlara bakamıyorum o derece soğudum eskisinden ki baya da iyi bir monitör. Oled bozulursa ne yapacağız diye kara kara düşünüyorum. Bu fiyatlara bir daha bulamayız gibi.

neden herkes oled'in bozulmasından bahsediyor

Hem de nasıl dostum. Dün bi black ops 6 hikaye modu gireyim dedim. HDR ı da açınca ben bugüne kadar oyun oynamıyormuşum dedim. Karanlık odamda kenarlarından ışık sızan siyahları gri gösteren eski IPS monitörüm önünde eğilir oledin.
Hocam nacizane bir soru sorucam ben HDR yı sürekli açıkta kullanıyorum %32 ila %45 arası

Ayrıyetten de monitörün kendi parlaklığıda şu şekilde %28 Parlaklık %32 Contrast %10 Renk şeklinde

Bu şekilde 2 gün kullandım video fotoğraf oyun full şekilde sonra bir fotoğrafı ips ekranlı parlaklığı %100 şeklinde olan yan monitörde açayım bi dedim canlılık daha yüksek renkler daha yoğun ve parlaklık çok daha iyiydi yani bir tık ips ekran daha iyi gibi geldi

Sence bunun yeğane sebebi oled ekranda parlaklığı az bir seviyede tutmamdan mı kaynaklanıyor sen oyun oynarken yada film izlerken benim söylediğim gibi hdr ve ayrıyetten monitörünün parlaklık contrast ve renk ayarları nasıl hocam?

Meraklı bir şekilde yazmanızı bekliyorum.

Not: siyahlar tabikide çok daha iyi gri değil renklerin yansıması çok daha iyi ama onu demiyorum ben yanlış anlaşılmasın bariz bi şekilde oled ips den daha iyi

Ben de görüntü konusunda aşırı memnunum.

Monitör dizüstü bilgisayarıma bağlı ve ikisi de yan yana açık. Bu yüzden görüntü kalitesini açıkça karşılaştırabiliyorum. Bilgisayarımın ekranı da normalde %100 DCI-P3 desteğine sahip kaliteli bir IPS ekran (3.200 x 2.000 QHD+, 430 nit vs vs) çünkü görüntü kalitesinin iyi olmasına önem veriyorum.

Ama en basitinden kullandığım duvar kağıdında bile (karanlık atmosfere sahip hareketli bir animasyon) OLED'de görüntü o kadar iyi görünüyor ki, aynı görüntü IPS'te nereden tutsan elinde kalıyormuş gibi hissettiriyor.

Yine de OLED'in burn-in sorunu rahatsız edici.

Er veya geç meydana gelecek, bunu biliyorsun ama mümkün olduğunca geciktirmek için sürekli statik ögelerden kaçınmaya çalışıyorsun, içinde IPS kullanırkenki güven olmuyor panele karşı ve takıntı haline getiriyorsun statik ögeleri.

Ben önümüzdeki 2 yıl içinde rahatsız edici bir burn-in meydana gelse bile yeni bir monitörü finanse edebileceğim için OLED'e şans verdim, ama işte harcamaları konusunda bu kadar rahat olmayan birisi benden tavsiye isteseydi onu IPS veya Mini-LED satın almaya yönlendirirdim ve OLED'i kesinlikle atlamasını söylerdim.

bu ekranın anlık pixelleşmesi bende de çok sık olmaya başladı benzer sorun olanlar napmayı düşünüyorsunuz

Geri