❌İndirim Bitti! Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Oyun Monitörü 20.699,00 TL

Oled ama iyi oledlerden değil parlaklık çok düşük çoğu oledde 2 3 katı parlakliklar var

Oled ama iyi oledlerden değil parlaklık çok düşük çoğu oledde 2 3 katı parlakliklar var
Bu fiyata başka bir alternatif yok 6-7 aydır kullanıyorum oled teknolojisinin çok fazla bir parlaklığa ihtiyacı da yok zaten. Kullandığım alanda sürekli güneş alan bir yer maks parlaklık ayarı 50 de 30 yterli oluyor.

Parlaklık o kadar önemli bir etken değil. Monitörü gidip canım dibine ya da güneş altına koyacaksanız ne alırsanız alın yetmez zaten. Gayet ideal bir parlaklığı var. Parlaklık daha da yükseliyor HDR ile aslında panel aynı panel ve izin veriyor, burada ki olay Samsung'un panel yanığını önlemek için aldığı önlemler. Beyaz olmayan koyu alanlarda otomatik parlatmalar yapılıyor zaten. Ben kendi kanalımda IPS vs OLED videosu çektim. 400 Nit IPS ile aynı parlaklıktalar. Yakın zamanda uzun kullanım videosu çekeceğim ben Eylül ayında aldım herhangi bir yanık sorun var mı göstereceğim.

Ben kullandığım zaman standart çok sıcak gelmişti soğuk da aşırı soğuklaştırıyordu renkleri o yüzden sevememiştim bir türlü
Standart bence en iyisi 35 parlaklık 50 kontrast 10 netlik 20 renk mavi rengi de biraz kıstım daha iyi oldu hdr kapalı kullanıyorum hdr modunu ben oldum olası sevemedim monitörlerde (günlük kullanımda)

lise son öğrencisi kardeşimin barkod numarasıyla alabildim

Benim tam çözemediğim bir durum var bilen biri yazabilir mi?

https://www.samsung.com/us/support/troubleshoot/TSG10003240/

1- Piksel kaydırma özelliğinin aktifliğini göremiyorum öyle bir yer yok

2- Logo parlaklığı ayarla var o dediği gibi

3- Ekran optimizasyonunu çalıştırın diyor bu kendi kendine çalışan bir özellik diye düşünüyorum

4- Piksel yenilemeyi çalıştırın diyor ama ne sıklıkla yapmamız gerektiğini yazmamış ben yarım saat önce yaptım tekrar yapmam ne zaman gerekir?

Alıntıyı görüntüle
1)piksel kaydırma otomatik çalışıyor ayarı yok masaüstü kullanımda dikkatlice bakarsan mutlaka piksel kaydırma işlemine denk gelirsin msaüstü kullanımda 2 saat arayla bariz fark ediyorum piksel kaydırmaları çoğu kişi bunu problem zannediyor ama değil piksel yanığı olmaması için bir önlem

3) 4 saatten fazla kullanımda bilgisayarı kapattığınız anda monitör bu işlemi yapıyor bunu şuradan anlayabilirsiniz monitörü osd'den güç kapat demenize rağmen altta ki kırmızı ışık yanmaya devam ediyor. işlem tamamlandıktan sonra kırmızı ışık sönüyor. gücü kesiyor bir nevi

4) piksel yenileme ile ekran optimizasyonu benzer şeyler bence, ekstradan bunu osd'den manuel olarak tetikleyebiliyorsunuz sadece bunun manuelde ne kadar süreyle yapılmalı yada yapılmalı mı? onu bende bilmiyorum ama monitör uzun süreli kullanım sonrası pc kapatıldığı anda bu işlemi otomatik yapıyor

Bu linkteki yönergeler 2022-2023 model oled monitörler için çıkarılmış. şu an herkesin aldığı model 2024 ve sonrası çıkanlar, bu serilerde donanımsal ve yazılımsal önlemler ciddi anlamda değişti. üstüne zaten panelde 3. revizyona uğradı

Son düzenleme:
1)piksel kaydırma otomatik çalışıyor ayarı yok masaüstü kullanımda dikkatlice bakarsan mutlaka piksel kaydırma işlemine denk gelirsin msaüstü kullanımda 2 saat arayla bariz fark ediyorum piksel kaydırmaları çoğu kişi bunu problem zannediyor ama değil piksel yanığı olmaması için bir önlem

3) 4 saatten fazla kullanımda bilgisayarı kapattığınız anda monitör bu işlemi yapıyor bunu şuradan anlayabilirsiniz monitörü osd'den güç kapat demenize rağmen altta ki kırmızı ışık yanmaya devam ediyor. işlem tamamlandıktan sonra kırmızı ışık sönüyor. gücü kesiyor bir nevi

4) piksel yenileme ile ekran optimizasyonu benzer şeyler bence, ekstradan bunu osd'den manuel olarak tetikleyebiliyorsunuz sadece bunun manuelde ne kadar süreyle yapılmalı yada yapılmalı mı? onu bende bilmiyorum ama monitör uzun süreli kullanım sonrası pc kapatıldığı anda bu işlemi otomatik yapıyor
teşekkürler

Bu linkteki yönergeler 2022-2023 model oled monitörler için çıkarılmış. şu an herkesin aldığı model 2024 ve sonrası çıkan model
Bir sorum olacak hocam

Arkadan monitörü kapatmıyorum. Bir süre osd kırmızı ışık yanıyor sönüyor sonra takip etmedim ne kadar sonra sönüyor. Pc yi kapatıyorum tekrar açmak istediğimde arkasından açmam gerekiyor monitörü.

Bu durum herkeste böylemi.

Bir sorum olacak hocam

Arkadan monitörü kapatmıyorum. Bir süre osd kırmızı ışık yanıyor sönüyor sonra takip etmedim ne kadar sonra sönüyor. Pc yi kapatıyorum tekrar açmak istediğimde arkasından açmam gerekiyor monitörü.

Bu durum herkeste böylemi.
Şöyle söyleyeyim ben her zaman osd tuşundan mutlaka monitörün gücünü kapatan birisiyim. bu durumu'da o zaman fark ettim. kısa süreli kullanımda güç kapat denilince ışık hemen sönüyor ama 4 saat ve üstü kullanımda güç kapat dediğimde ışık sönmüyor 10-15 dk sonra güç kapat dediğimde ışığın söndüğünü fark ettim.

ve evet bende de öyle her seferinde osd tuşuna basıyorum

Ben kullandığım zaman standart çok sıcak gelmişti soğuk da aşırı soğuklaştırıyordu renkleri o yüzden sevememiştim bir türlü
evet hocam dünden beri canımı sıkan o zaten. sıcaklığı azaltmak için bir ton ayar yaptım bu sefer de renklerin orijinalliği gidiyor. g61 olmasa şu an bu modeli mis gibi kullanırdım ama kıyaslayacak bir şey olunca içime sinmedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,524
Üyeler
173,987
Son üye
gbccan
Geri